Sarkadi Kriszta

Az új kapcsolati minták hírnöke-
ként abban támogatlak, hogy megszülessen benned és veled maradjon a szerelem.

Ajándék, neked!Ariadné fonalaAriadné fonala

 Írásaim - blogértesítőm és egyéb fontos híreim - útmutatásait követve könnyedén kitalálsz a félelmek, az elvárások és a régi minták útvesztőjéből, hogy meg- érkezz a szerelem varázslatos birodalmába.

Vedd a kezedbe Ariadné fonalát, és fogadd el ajándékba letölthető gyakorlati útmutatónkat!


E könyvet elolvasva képessé válsz arra, hogy kialakítsd saját "boldogságreceptedet", és megtudd, vajon hogyan, mitől leszel boldog és kiegyensúlyozott a párkapcsolataidban.

Programajánló

2024 április
H K Sze Cs P Szo V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Ha menni akar, engedd el!

’10aug13
9 hozzászólás
Ha menni akar, engedd el!

Aznap éjjel nem aludtam, így a reggel fél hatkor érkező üzenet is ébren talált: Egyelőre nem akarok beszélni veled.

Tudomásul vettem, és meg sem próbáltam telefonálni. Ám a zaklatottságommal mégiscsak kezdenem kellett valamit, hiszen sok dolgom volt aznap. Szükségem volt a kreativitásomra, a lelkesedésemre, a szervezőkészségemre – egyfajta pozitív, örömteli pörgésre - ahhoz, hogy külföldi utam előtt két nappal útjára indítsak mindent, ami aztán már nélkülem is megy a maga útján, amíg nem vagyok itthon.

Mivel a Kedvessel a szerelmünk magas hőfokon égett, amikor keményen összeszólalkoztunk, az meg olyan volt, mint egy szakítás. A rendkívüli közelségből hirtelen hatalmas távolságra kerültünk egymástól – gyakran fizikailag is, mint most: előfordult, hogy ilyenkor nem találkoztunk, nem beszéltünk. Mivel az éjszakát már a szétválasztottság feletti fájdalommal töltöttem (erről szól egy korábbi írásom, melynek címe: Ugyan, miért kellene megbocsátanom?), úgy döntöttem, hogy rendbe kell hoznom magam, nem támolyoghatok itt egész nap, mint egy zombi.

Hosszú évek óta tudatos figyelmet fordítok arra, hogy a testemen kívül a lelkemet és a szellememet is rendszeres, minőségi táplálékkal lássam el. Így szinte észrevétlenül kialakult egy olyan „menetrend” is, amit krízishelyzetekre alkalmazok. Olyankor van rá szükségem, amikor mélyen a földbe döngöl valami, és a fájdalmon túl tisztában vagyok vele, hogy mindez elmúlik, ha képes vagyok visszaállítani a kapcsolatot önmagammal, valódi lényemmel – vagy, ahogy más tanítások mondják: a forrással, az isteni valósággal. Sok helyen lehet arról is olvasni, hogy amikor nehéz helyzetbe kerülünk, a legfontosabb a lelki békénk helyreállítása – csak ezután érdemes a szituációt megoldó cselekvésbe fogni, vagy bármilyen döntést hozni. Nos, ilyen alkalmakra valók ezek a lépések. Végiggondoltam tehát, melyek a lehetőségeim.

  • Természet

A legerősebb hatást az gyakorolja rám, ha néhány órát a természetben töltök. Ilyenkor a föld, a fák, a fű, a friss levegő, a mozgás, a (többnyire) kék égbolt látványa szinte kiszívja belőlem a zaklatottságot, és mire hazaérek, eltölt a nyugalom, és leggyakrabban a hála érzése is, mivel megérkeznek azok a felismerések, amik miatt az egész nyugtalanító helyzetet átéltem.

Tudtam, hogy most erre nincs lehetőségem, ez alkalommal csak azokból választhatok, amelyekhez nem szükséges elmennem sehová.

  • Intenzív mozgás

Nekem ilyen a

  • tánc,
  • a gyorsgyaloglás (45 perces, fokozatosan gyorsuló, majd lassuló gyaloglás, melynek ütemét speciális zene diktálja), és
  • a gimnasztika-gyakorlatok.

Nem csak könyvekben, és ezzel foglalkozó cikkekben olvastam, hanem a saját bőrömön megtapasztaltam, hogy

  • az intenzív mozgás hatására boldogsághormonok termelődnek, a stressz hormonok pedig leépülnek, ami az egész immunrendszert erősíti;
  • a mozgás hatására javul a szervezet és az agy oxigénellátottsága, ezért érezzük magunkat kirobbanóan energikusnak egy jólesően intenzív edzés után is;
  • a mozgás hangulatjavító hatása mellett arra is jó, hogy megtanít elfogadni és megszeretni a testünket és ezzel elfogadni és megszeretni önmagunkat is.

Így aztán öngyógyító folyamatomat egy 30 perces, intenzív, gimnasztikai gyakorlatsorral kezdtem, amit már kívülről tudok, ezért nem kell rá külön figyelnem, és a zenéjét is nagyon szeretem.

  • Imádság - felajánlás

Mindig, amikor egy-egy bejegyzésemben leírom az imádság vagy az isten szót, eszembe jut, vajon hányan fogják ezen a ponton abbahagyni az olvasást. Réges-régen, amikor James Redfield: A mennyei prófécia című könyvének felhasználásával találkozó-sorozatokat vezettem, az első találkozón az egyik lelkes résztvevő ezt mondta:

- Tudod, Kriszta, rengeteget gondolkodtam azon, hogy eljöjjek-e. Amit a leveledben írtál, nagyon vonzott. De egyvalami ennél sokkal inkább taszított: az, hogy a könyv – és a találkozók – címében szerepel ez a szó: mennyei.

Ez a férfi akkor attól tartott, hogy ez a szó azt jelenti, itt valami végletesen vallásos dolog történik majd. És mindezt egyetlen szó idézte fel benne, amihez az évszázadok során annyi félreértésből született gondolat és tett kapcsolódott.

Az imádság számomra nem jelenti azt, hogy ezzel bármely egyházhoz, vagy hivatalos valláshoz kapcsolódnék. Amikor imádkozom, szívem legmélyéről arra törekszem, hogy összekapcsolódjak belső bölcsességemmel, és megtárgyaljam vele a kialakult helyzetet. Hatására általában megnyugszom; azt érzem, hazaérkeztem; érzem a puhán körbeölelő, támogató szeretetet; és újra megbizonyosodom róla, hogy valójában sohasem vagyok tehetetlen. Ennyit ugyanis mindig megtehetek.

Ilyenkor az egész szituációt, valamint az ezzel kapcsolatos összes gondolatomat és érzésemet felajánlom az univerzumnak, és azt kérem, szülessen meg az a megoldás, amely minden érintettnek a legjobb. Ezzel leveszem a figyelmemet a problémáról, így az nem növekszik tovább. Elengedem azt a vágyamat, hogy mindenáron én határozzam meg a dolgok végkimenetelét, ezzel pedig lehetőséget teremtek arra, hogy olyan pozitív fordulatot vegyenek az események, amelyek nekem sohasem jutottak volna az eszembe. Számtalan csodát éltem már át így.

Ez három lépés abból a hétből, ami a listámon szerepel, és aznap reggel a természettel való találkozáson kívül mindegyikkel megajándékoztam magam. Ennek volt köszönhető, hogy megszületett bennem a béke: elmúlt az intenzív fájdalom, valamint a tehetetlenség érzése; helyüket nyugalom; csendes, ugyanakkor érhető szomorúság, és elfogadás vette át. Így már alkalmassá váltam arra, hogy elmémben és szívemben újra helyet kapjon az inspiráció és a tettrekészség.

Hiszek benne, hogy valójában sohasem vagyunk tehetetlenek. Ha azt nem is mindig tudjuk irányítani, mi történik velünk, arra viszont mindig képesek vagyunk, hogy eldöntsük, hogyan reagálunk az adott helyzetre és mit akarunk gondolni róla. Amikor ez sikerül, éber és ihletett állapotba kerülünk, amely alkalmassá tesz arra, hogy a zaklatottságunkat kiváltó helyzetre is megoldást találjunk, valamint az átéltekkel együtt is folytatni tudjuk az életünket.

Mindenkinek máshol van az érzékeny pontja, mindannyiunkat más zaklat fel, mégis, talán a szakítás az, ami mindannyiunkat egyformán megvisel. Amikor valaki, akit szeretünk, kilép az életünkből, a veszteség gyakran rémültté és magányossá tesz bennünket. A teher akkora lehet, hogy úgy érezzük, nem bírjuk elviselni. A fájdalom ilyenkor törvényszerű, hiszen „meg kell gyászolnunk” a veszteséget. Ám az már nem feltétlenül szükséges, hogy ezt a terhet hosszú hónapokig, akár évekig cipeljük. Ha új kapcsolatra vágyunk, tudatos lépéseket kell tennünk annak érdekében, hogy a régi teljes elengedésével teret teremtsünk az életünkben az újnak.

Ahhoz, hogy idővel újra képesek legyünk hinni a szerelemben, valaki mást megismerni, a bizalmunkba fogadni, és megszeretni, végig kell vezetnünk magunkat az elfogadás, a megbocsátás és az elengedés folyamatán. Mivel ez sokszor egyáltalán nem olyan egyszerű, úgy éreztem, az első online kurzus témája ez kell, hogy legyen.

Az Elengedlek, továbblépek című négyhetes e-tanfolyam gyakorlataival abban szeretnélek támogatni, hogy létrehozz magadnak egy olyan belső teret, amelyben szeretetteli módon viszonyulhatsz az érzéseidhez, és elkezdheted összetört szíved gyógyítását.

Ide kattintva minden további részletet elolvashatsz arról, hogy mit is takar az online-kurzus kifejezés, valamint arról, hogy milyen pozitív változásokra számíthatsz, ha úgy döntesz, megajándékozod magad négy olyan héttel, melynek során ténylegesen elengeded, aki elment, és alkalmassá teszed magad arra, hogy befogadd mindazt a jót, ami vár rád.

De addig is – ha van kedved - írd meg a hozzászólások között, neked mi jelentette a legnagyobb krízishelyzetet? Mikor érezted úgy, hogy összecsapnak a fejed felett a hullámok, tehetetlen vagy és kicsúszott a kezedből az irányítás? Mikor éreztél akkora fájdalmat, amelyből – úgy érezted – talán nincs is kiút? És végül hogyan sikerült magad mögött hagynod mindezt és megerősödve továbblépned?

Átadom a szót neked …

Szeretettel,

Sarkadi Kriszta

♦ Párkapcsolati alapozó - AJÁNDÉK! ♦

► Egy hasznos és szórakoztató könyv,

► négy inspiráló hanganyag, valamint

► egy hatrészes online kurzus

lesz a segítségedre abban, hogy a párkapcsolati boldogságot minél hamarabb megtapasztalhasd.

Ha szívesen veszed ezt az ajándékot tőlem, akkor a Párkapcsolati alapozót (a könyvet, az online kurzust és a hanganyagokat) ide kattintva töltheted le:

Kérem a Párkapcsolati alapozót! >>>

 

Kategóriák: Egyedül


Ha tetszett, kattints az alábbi linkekre, és oszd meg ismerőseiddel!

Hozzászólások

Zoli’10 aug 13 - 12:11

Hát igaz minden szava amit írsz.
Nekem pl : országváltást kell tennem mert más energiákra van szükségem. Már kipróbáltam egyszer, működött.
Egy biztos, régen makacsul ragaszkodtam, hogy nem én vagyok a hibás, de most azt nézem mit tanultam mire figyelmeztet egy kapcsolat vége.
Egy biztos ha nincs egyensúly egy kapcsolatban az adok kapok, pozitív vagy negatív értelemében, le kell ülni megbeszélni. Ha nem megy azonnal tovább ki kell lépni. Nem egyszerű de elkerülöd a nagyobb sérüléseket tanulsággal együtt és erősödik az önbizalmad és a határozottságod.

Lehet butaság amit írok de én így látom a mai tudásom szerint.

Györgyi’10 aug 13 - 14:03

Kedves Kriszta!!
Teljessen egyetértek ,amikt itt leírtál ,ezt a dolgot , Én is mind tapasztaltam!!
Úgy gondolom ,hogy mindenből tanulunk ,és tovább fejlődünk ,ahhoz ,hogy felkészüljünk a még jobb ,mégszebb életünkre!!Amit fiatal koromban nem tapasztaltam meg ,azt most így 43 évessen kelllett ,hogy rájöjjek ,ami úgy érzem ÉPITŐ JELEGŰ VOLT!!
Sok sikert kívánok az írásaidhoz ,Nekem sokat segít!!

Üdv:Györgyi

Pomázi Adrienne’10 aug 13 - 23:31

Én is hasonlóan gondolkodom, mindig kell új célt keresni nem szabad magunkat sajnálni , csak egy kicsit.
A vonzás törvényét is megemlíteném, de szerintem ez külön fejezet...

Adri

Éva’10 okt 31 - 21:00

Kedves Kriszta! Én most kerültem ebbe a helyzetbe és kétségbe esve keresem a kiutat. Valahogy megtaláltalak és teljes szívemből kívánom, hogy kitaláljak ebből a mély kátyuból. Most érzem azt, hogy elhagytak megaláztak, semmi sem sikerül, már a puszta létem is veszélybe került. Meg van viszont az a természetem, hogy mindent túl akarok élni. Ez viszont elhatározás és egy felismerés után következik be. Most jött el az ideje, mert megtaláltalak és a Te segítségeddel megoldom. Segíts Kérlek!!! Üdvözlettel

Éva Debrecenből

Sarkadi Kriszta’10 nov 04 - 22:12

Kedves Éva!

Ami a leggyorsabb módon a segítségedre lehet, az éppen ebben a bejegyzésben megemlített ELENGEDLEK, TOVÁBBLÉPEK című online kurzus, amelyről a lap alján a VÁSÁRLÁS menüpontra kattintva többet is megtudhatsz.

De a legjobb talán az lenne, ha eljönnél november 27-én, szombaton a a SZERELEMVONAT első utazására, amelynek ezt a címet adtam: Az ideális partner te magad vagy! Ezt a napot épp azzal töltjük, hogy kialakítsuk magunkban az egészséges önbecsülést, amitől újra értékesnek és szerethetőnek érezzük magunkat. Erről lent a PROGRAMOK menüpontra kattintva tudhatsz meg többet.

Szeretettel,

Kriszta

csilla’10 nov 28 - 21:23

Kedves Kriszta!
4 év totális magány után a nyáron azt hittem, hogy sikerült végre valakit találnom, akivel jól megleszünk. Néhány találkozás után olyan szinten nem akar már engem, hogy letiltotta telefon számomat is. Egyik pillanatról a másikra. De a szó szoros értelemében. Egyik telefon beszélgetésünk még arról szólt, hogy találkozunk, utána meg nem áll szóba velem. Ezt hogyan lehet megemészteni?

Csilla

Sarkadi Kriszta’10 nov 30 - 18:07

Kedves Csilla!

A csodák kora című könyvében Marianne Williamson írt le egy nagyon hasonló esetet: a férfi, akiről úgy hitte, kölcsönösen szerelmesek egymásba, és fontosak egymásnak, egyik napról a másikra eltűnt az életéből olyannyira, hogy Marianne soha nem is tudta meg, mindez miért történt. Egy dolgot tehetett, egy kis időre elvonult a világtól a fájdalmával, sokat imádkozott, és arra törekedett, hogy meg tudjon bocsátani a férfinak. Amikor ez végül megtörtént, rádöbbent, hogy ezzel nem csak neki, hanem a korábbi férfiaknak, sőt a saját édesapjának is megbocsátotta mindazt, amit ellene elkövettek. Ez rendkívül felszabadító hatással volt rá, és a fájdalom is megszűnt.

Talán segítségedre lehet ebben a MEGBOCSÁTÁS című meditációs cd, amelyet itt lent, a Vásárlás menüpontra kattintva meg is rendelhetsz.

Szeretettel,

Kriszta

popper mária’13 jún 25 - 16:56

Szia Kriszta! én 23 évnyi társas magányban éltem a a férjemel aki 6 éve csak reggelenként járt be hozzánk egy pár órára alkoholos állapotba a fürdökádba aludt majd ment tovább a lányomal a döbenetből nem tudunk felocsudni,most be adta a válopert látni sem akar minket ilyenkor mit lehet tenni?

poper mária

Sarkadi Kriszta’13 okt 30 - 12:26

Kedves Mária!

Ilyenkor örülni, és ünnepelni kell. Végre megszabadulsz attól, aki már rég nem volt a méltó társad.

Szeretettel,

Kriszta

Hozzászólás

Kérünk, a kiemelt mezőket mindenképpen töltsd ki!

Fontos: a rendszer 30 perc után automatikusan kiléptet; ezért ha a hozzászólásod megírása meghaladta a fél órát, akkor javasoljuk, hogy jelöld ki az üzenet teljes szövegét, másold (CTRL + C), majd végezz el egy frissítést (F5), illeszd be (CTRL+V), és csak ezután kattints az Elküld gombra!

A blogomról

A blogomról

Neked szól ez az oldal, ha vannak kérdéseid, és tenni akarsz annak érdekében, hogy szerelmi kapcsolataidban (is) olyan életet élj, amilyenre szíved legmélyéről vágysz. Számtalan izgalmas, egyben elgondolkodtató nézőpontot fogok eléd tárni, hogy saját megoldásod kialakítására inspiráljalak.

Ennek is örülni fogsz

Mesés életem könyve - Váltsd valóra az álmaidat!

Merj nagyot álmodni! Majd indulj el, váltsd valóra az álmaidat, és legyen neked is mesébe illő életed!  Tovább »

Szerelmeskönyv - Se testben, se lélekben ne légy egyedül

Ha szeretnéd mélységesen megszeretni önmagad és örömtelivé tenni az életed, akkor feltétlenül szerezz be egyet!  Tovább »

Szerelemteremtő online kurzusok

A gyakorlatok elvégzése olyan változást indíthat el az életedben, amely legmerészebb álmaidat is felülmúlja!  Tovább »

Szerelemteremtő meditációk

A rendszeres meditációval könnyedén szerelmes, boldog, harmonikus életet teremthetsz magadnak.  Tovább »

Ajándék: 1 könyv + 4 hanganyag!

Kattints, iratkozz fel most, és töltsd le a könyvet azonnal! Másnap pedig érkeznek a hang- anyagok!  Tovább »

Találkozzunk az Instagramon is!

Itt minden nap egy új, inspiráló haikut találsz, és pillanatképeket arról, hogy mi az, ami mostanában foglalkoztat.  Tovább »

Legolvasottabb
írásaim


Blog kategóriák

Korábbi írásaim