Sarkadi Kriszta

Az új kapcsolati minták hírnöke-
ként abban támogatlak, hogy megszülessen benned és veled maradjon a szerelem.

Ajándék, neked!Ariadné fonalaAriadné fonala

 Írásaim - blogértesítőm és egyéb fontos híreim - útmutatásait követve könnyedén kitalálsz a félelmek, az elvárások és a régi minták útvesztőjéből, hogy meg- érkezz a szerelem varázslatos birodalmába.

Vedd a kezedbe Ariadné fonalát, és fogadd el ajándékba letölthető gyakorlati útmutatónkat!


E könyvet elolvasva képessé válsz arra, hogy kialakítsd saját "boldogságreceptedet", és megtudd, vajon hogyan, mitől leszel boldog és kiegyensúlyozott a párkapcsolataidban.

Programajánló

2024 március
H K Sze Cs P Szo V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Zarándoklat a szerelem megszenteléséért

’10jún18
12 hozzászólás
Zarándoklat a szerelem megszenteléséért

"A városka, amelybe behajtottam, teljesen kihalt volt. Hosszas keresgélés után találtam egy kiskocsmát az egyik középkori épület mellé ragasztva. A tulaj - aki le nem vette volna a szemét a televízióról - közölte velem, hogy ez a szieszta ideje, és különben sem vagyok normális, hogy ebben a hőgutában utazom.

Kértem egy frissítőt, megpróbáltam nézni a tévét, de képtelen voltam bármire is összpontosítani. Csak arra tudtam gondolni, hogy két napon belül átélem egy kicsit - a XX. század közepén! - a nagy emberi kalandot, amely Odüsszeuszt elhozta Trójából, don Quijotét végigkísérte Manchán, amely Dantéval és Orfeusszal megjáratta a poklot, s amely Kolumbusz Kristófot Amerikába vitte: az Ismeretlenbe vivő utazás kalandját.

Amikor az autómhoz visszamentem, kissé nyugodtabb voltam már. Ha a kardomat nem találom is meg, Szent Jakab Útján vezető zarándoklatom végén talán meglelem önmagam.
" (Paulo Coelho: Egy mágus naplója)

Talán te is fontolgatod, (vagy már meg is tetted), hogy egy napon elindulj a híres, spanyolországi zarándoklatra (a Caminóra), melyről annyian írtak már. Előkészületeket igényel, hiszen több hetes gyaloglásról van szó. Ám nem csak egy ilyen hosszú utat tekinthetünk zarándoklatnak. Amikor Tibetben jártam, azt tanultam, hogy szent zarándoklatnak számít az is, ha háromszor, tizenháromszor, vagy száznyolcszor körbejárunk egy szent helyet. Ilyen szent helyből ott több is van: választhatsz sztupák (buddhista templomok), városrészek, és hegycsúcsok közül; valamint azt is eldöntheted, hogy egyszerűen csak gyalogolsz, vagy minden lépés után a földre fekszel imádkozáshoz ... ezek döntik majd el, hogy mennyi ideig tart a zarándoklatod.

Szerencsére nem kell ennyire messzire mennünk ahhoz, hogy zarándoklatunkhoz fizikai célt is találjunk. A valódi cél mindenképpen egy belső, szent erőfeszítés, amihez igazából nem is kellene mennünk sehová; mégis, a tapasztalatom az, hogy amikor a "testünket is elutaztatjuk" egy ismeretlen helyre, ahol új élményekkel és emberekkel találkozhatunk, akkor a bensőnk is nyitottabbá válik az új felismerésekre.

Tavaly nyáron egy barátom összeszervezett egy kis csapatot, és elvitt minket egy négy napos zarándoklatra, Pannonhalmától Tihanyig. Minden nap 20-25 kilométert gyalogoltunk, vállunkon a hátizsákkal. Zsolt arra kért minket az indulás előtt, hogy fogalmazzunk meg mindannyian egy-egy kérdést, amelyre az út során választ szeretnénk kapni. Az enyém nem kevesebb volt, mint ez: mi a dolgom a világban? Annyira hatalmasnak éreztem a kérdést, hogy amikor kimondtam, elbizonytalanodtam: egyáltalán elegendő-e ez a négy napos út arra, hogy megérkezzen a válasz?

Nos, elegendő volt. Bár türelmesnek kellett lennem, mivel a válaszok java nem az út során érkezett, hanem az utána következő néhány napban, sőt, hetekben. (A részletekről most nem rántom le a leplet, ha érdekel a folytatás, elolvashatod az augusztusban megjelenő EZO-TÉR Magazinban.) Mindenesetre azt is átéltem, milyen sokat számít, hogy ennyi időt a természetben töltöttem, és szinte csak magamra figyeltem.

Ugyanakkor a zarándoklat élménye nem volt új számomra, mivel más csoportokhoz is csatlakoztam már ezzel a céllal, illetve, ha úgy érzem, épp erre vágyik a lelkem, egyedül is útnak indulok. Az első ezzel kapcsolatos élmény 2004 áprilisában, Peruban ért, amikor az inka ösvényen jártam. Ez egy rendkívül nehezen járható út, mivel folyamatosan meredeken emelkedik, és sokszor a megszokottnál magasabbra épített lépcsőkön halad tovább. Furcsa módon ez volt az a két nap, amikor kifejezetten megszerettem a gyaloglást. Ennek az oka valószínűleg az, hogy kecsua vezetőnk (a kecsuák az inkák leszármazottai, bennszülöttek, nem spanyolok) elmagyarázta, hogyan lehet úgy hosszan gyalogolni, hogy ne fáradjunk el közben.

1. Maradj a jelenben: arra összpontosíts, amit a tested és a lelked átél, miközben itt mész, ezen az úton.

Elmondta nekünk, hogy mi, városi emberek, azért fáradunk el, mert folyamatosan ez a gondolat jár a fejünkben: Mikor érünk már oda? Ahelyett, hogy átadnánk magunkat az utazásnak – az élménynek, amiben részt veszünk éppen -, türelmetlenül várjuk, hogy megérkezzünk a célunkhoz. Elmesélte, hogy ezeken a nehezen járható utakon korábban rendszeresen közlekedtek azok a futárok, akik üzeneteket, illetve árut vittek. Annyira sikerült összehangolódniuk a természettel, hogy ott, ahol mi csak szinte vánszorogtunk, ők gyakran futva tették meg az utat.

2. Egyenletes ritmusban haladj.

Amikor útnak indultunk fölfelé, meglepve vettük tudomásul, milyen lassú tempót diktál nekünk a vezetőnk. Az első adandó alkalommal megkérdeztük, mi ennek az oka. Elmondta, hogy ha tudjuk, hogy messzire megyünk, ráadásul egyenetlen terepen, olyan egyenletes ritmust kell felvennünk, amit akkor is tartani tudunk, ha felfelé megyünk, akkor is, ha lefelé, akkor is, ha erdőben lépkedünk, akkor is, ha kövek között, és akkor is, ha egy nyílt mezőn. Hamarosan meg is tapasztaltuk, mennyire igaza van: egy rövid időre lemaradt, hogy a hátul haladó társával megbeszéljen valamit, mire mi öntudatlanul is gyorsabban kezdtünk lépkedni. Pár perc múlva meg kellett állnunk, mert már alig kaptunk levegőt, annyira igénybe vett az indokolatlanul gyors tempó.

Mostanra már biztosan felmerült benned a kérdés: ez mind nagyon érdekes, de mit keres ez a történet egy olyan blog bejegyzései között, amelynek eddig csupa szerelmes történet volt a témája, és általában szerelmi, párkapcsolati tanácsadással foglalkozik?

Az egyik ok az, hogy mindezek leírásával arra szeretnélek ösztönözni, hogy minél gyakrabban indulj zarándoklatra. Tegyél egy néhány órás sétát, hogy megtapasztald, mekkora erő rejlik egy ilyen egyszerű módszerben. Kerekedj fel, ha összezördültél a kedveseddel; ha eleged van az egyedüllétből; ha elborítanak a megoldandók; ha összetört a szíved; ha szomorú vagy; és akkor is, ha boldog vagy, és mérhetetlen hálát érzel a miatt, ahogy az életed éppen alakul. Ám ahhoz, hogy a sétából vagy a gyaloglásból zarándoklat váljék, egy harmadik összetevőre is szükség van:

3. Mielőtt útnak indulsz, fogalmazz meg egy szándékot.

Milyen célra ajánlod fel a zarándoklatodat? Mi a szándékod vele? Milyen kérdésre szeretnél választ kapni? (Egy ilyen alkalommal, ahol azért még sok a külső inger, érdemes egyetlen kérdésre fókuszálni, így tisztázd le magadban, melyik lesz az az egy.) Ezt mondd ki hangosan és határozottan. Majd indulj útnak, és feledkezz el az egészről: csak arra figyelj, hogy egyenletes ritmusban haladj, és arra, amit gyaloglás közben átélsz. Eressz szélnek minden egyéb gondolatot. Tehát arra szeretnélek ösztönözni, ha kérdésed van, vágj neki. Közben ne foglalkozz a kérdéssel, hanem csakis az úttal. A végére meglesz a válasz. Vagy másnap, harmadnap, egy hét múlva … sokszor váratlanul és meglepő formában érkezik – a te dolgod mindössze az, hogy nyitottan várakozz.

A másik ok az, hogy szeretnélek elhívni egy zarándoklatra, a szerelem megszenteléséért.

Találkozzunk Budapest határában, a Moszkva térről induló, 90-es busz csillebérci végállomásától száz méterre, a parkolóban! Itt lehetőséged lesz mindazt átélni és kipróbálni, amiről írtam, valamint olyan emberek társaságában tölteni három órát, akik veled együtt szívesen tesznek azért, hogy megszülessen bennük és velük maradjon a szerelem.

A részvétel DÍJTALAN. Az aktuális időpontról a Programok menüpontra kattintva tájékozódhatsz.

Hozz magaddal

  • megosztani való ételt,
  • valamit, amire a mezőn szívesen leülsz, valamint
  • a (sokszor változó) időjárásnak megfelelő öltözéket.

Mindezt hátizsákba pakold, hogy gyaloglás közben mindkét kezed szabadon mozoghasson.

Legutóbbi zarándoklatunkon ami talán mindannyiunk számára közös volt, az a csend és a belső béke, ami a négy óra alatt megszületett bennünk. Ez azért fontos, mert ez az állapot szükséges ahhoz, hogy összekapcsolódjunk az intúíciónkkal, belső bölcsességünkkel, és választ kapjunk azokra a kérdésekre, amelyek éppen akkor a legjobban foglalkoztatnak minket. Egy-egy ilyen élmény hatása sokáig érződik, és remélem, hamarosan a hozzászólások között olvashatod a többi zarándok élménybeszámolóját is.

Ha pedig a zarándoklat hangulatára vagy kíváncsi, akkor kattints ide, és nézd meg a képeket!

Mit gondolsz? Legközelebb van kedved jönni? Velünk tartasz ebben az izgalmas utazásban? Ha most rögtön indulnánk, milyen szándékot fogalmaznál meg?

Átadom a szót neked …

Szeretettel,

Sarkadi Kriszta

Tetszik?

Kategóriák: Gyorssegély


Ha tetszett, kattints az alábbi linkekre, és oszd meg ismerőseiddel!

Hozzászólások

Arató Mónika’10 jún 21 - 08:45

Szia Kriszta,

Ez izgalmasan hangzik. Beírtam a naptárba, és tervezem, hogy ott leszek.

Móni

Sarkadi Kriszta’10 jún 22 - 16:44

Szia Móni!

Veled együtt már átéltünk hasonlót, így neked nem lesz ismeretlen, ami történik. Szerintem is remekül fogjuk érezni magunkat. Az én tapasztalatom ugyanis az, hogy hiába jártam már többször is végig ezt az útvonalat, mivel a szándékom minden alkalommal más volt, mindig különbözött az is, amit átéltem.

Szeretettel várlak,

Kriszta

Szunainé Glatz Henriette’10 jún 23 - 13:08

Kedves Kriszta!

Ez lesz első zarándoklat élményem :-) Ott leszek! Ha nagyon megtetszene, hol tudnék még csatlakozni önszerveződő zarándok közösségekhez? Még idén szívesen részt vennék egy több napos túrán is, olyasmin, amiről Te is beszámoltál a blogodon.
Üdvözlettel: Henriette

Sarkadi Kriszta’10 jún 24 - 15:46

Kedves Henriette!

Örülök, hogy jössz! Nem tudom, hogy a barátom, akit említettem, az idén szervez-e zarándoklatot. De ha igen, azonnal értesítelek. Sajnos más konkrét javaslatom sincs. Ha én keresnék ilyet, akkor az interneten néznék utána.

Szeretettel,

Kriszta

Szunainé Glatz Henriette’10 jún 30 - 15:49

Kedves Kriszta!

Köszönöm a válaszod. Igen, én is a neten kezdtem, de ilyen magán szervezésű belföldi útra, melyhez csatlakozni lehetne, nem leltem. Ezért gondoltam, hogy hozzád fordulok :-)Ha megtudsz valamit, az email címemre írj, kérlek: hszunai@gmail.com
Köszönettel:

Henriette

Bagosi Ági’10 júl 10 - 16:32

Kedves.Kriszta,

A zarándoklat nagyon csábítóan hangzik, reményeim szerint én is ott leszek.
Ez lesz az első zarándoklatom, izgatottan várom és közben, addig pontosan megfogalmazom a szerelemmel kapcsolatos szándékomat.
Üdvözlettel:

Ági

Zsuzsi’10 júl 22 - 11:40

Kedves Kriszta!

Nagyon örülök, hogy résztvevője voltam a vasárnapi zarándoklatnak! Ez a néhány együtt töltött óra megerősített abban, amit mélyen magamban eddig is éreztem, valamint belső békével ajándékozott meg, amit köszönök Neked, Nektek és persze önmagamnak :)

Szeretettel,

Zsuzsi

Lilla’10 júl 23 - 11:23

Kedves Kriszta és Ági!
A vasárnapi zarándoklat (amit fiatalokkal tölthettem el) csodás változás kezdetét hozta el számomra.
Köszönöm Nektek.
Szeretettel

Lilla

Sarkadi Kriszta’10 júl 25 - 17:53

Kedves Zsuzsi és Lilla!

Köszönöm kedves, megerősítő szavaitokat. Én is remekül éreztem magam a társaságotokban. A szándék, amit a zarándoklatra való indulásunk elején megfogalmaztam, már aznap estére megvalósult ...

Ha augusztus 15-én jöttök a Hálaadó zarándoklatra a szerelem megszenteléséért, akkor feltétlenül hozzatok magatokkal egy apró tárgyat, amit szívesen tovább ajándékoztok!

Szeretettel,

Kriszta

Maya’10 aug 15 - 21:06

Kedves Kriszta!
Köszönöm, hogy megszervezted ezt a zarándoklatot.
Életem első útja és megerősitett abban,hogy a középpontomba lévő egyensúly többé nem kimozdítható.
Hála neked!
Szeretettel: Maya

Járominé Maya

Színes!’10 okt 07 - 23:57

Sziasztok!
Én a nyáron tettem egy komolyabb zarándoklatot. 30 éves vagyok, nem sportalkat. 635 km-t kerékpároztam a cuccaimmal egyedül Magyarországon át a Balatonig. Ugyanezeken a lelki folyamatokon mentem keresztül: tudatos szándékkal, megérzésből táplálkozó célokkal, képekkel...Sokan azt kérdezték, hogy nem féltem-e? Hát igen! Erre mindig azt válaszolom, hogy: Istennel ilyenkor közvetlen kapcsolat alakul ki s mindenben kiáll! Fantasztikus érzés nyitott csápokkal, minden rezgésre figyelve követni egy felettes erő irányítását. Ilyenkor sem a zuhogó eső, sem a tűző nap, semmi nem zavar. Ha veszélyezteti a helyzetet bármi is, azonnal jön egy jelzés, na erre kell hallgatni. Az elme ilyenkor arra kényszerül, hogy háttérbe szoruljon, s már tudásforrásokat szolgáljon. A Gondviseléssel és a Teremtővel való közvetlen kozmikus kapcsolat útjába nem áll semmi. Az ember megtapasztalja lényének emberfeletti minőségét s mikor visszajön a civilizációba...nos: én rosszul vészeltem. Rengeteg kollektív beidegződés, fölösleges értékek hajszolása, butítás van itt bőven, ilyenkor nagyon érződik, mi mindenre nincs igazán szükség ahhoz, hogy a valóságban éljünk többszörös, egészséges energia és tudáskapacitással, mindent átható bölcs józan paraszti ésszel. A nyári élményekből táplálkozok most, mondhatom csak felfelé és előre visznek hétköznapi boldogulásomban ezek az élmények!
Sokszor üdvözlöm minden zarándoklatot mélyen vágyó és átélő társamat!

B.

Sarkadi Kriszta’10 okt 08 - 12:29

Kedves Színes!

Azért fontos, amiről írsz, mert valójában mindennek a mélyén (a szerelemre, társra vágyódás mélyén is) az a szándékunk rejlik, hogy újra összekapcsolódjunk a Forrásunkkal, Belső Bölcsességünkkel, vagy ahogyan te írod, a Gondviseléssel, a Teremtővel. Amikor ez megtörténik, helyreáll a kapcsolatunk saját magunkkal is. Ez pedig lehetővé teszi, hogy tisztán, valódi lényünkkel kapcsolódjunk a másikhoz - ez pedig a szerelem. Minél inkább képesek vagyunk ezt a belső kapcsolatot létrehozni, majd pedig a csatornát tisztán tartani, annál nyitottabbak vagyunk arra, hogy igazi társunk megérkezzen, vagy - ha már mellettünk van, akkor - arra, hogy a kapcsolatunk egyre örömtelibbé váljon.

Ezt a célt szolgálják ezek a zarándoklatok is.

Szeretettel,

Kriszta

Hozzászólás

Kérünk, a kiemelt mezőket mindenképpen töltsd ki!

Fontos: a rendszer 30 perc után automatikusan kiléptet; ezért ha a hozzászólásod megírása meghaladta a fél órát, akkor javasoljuk, hogy jelöld ki az üzenet teljes szövegét, másold (CTRL + C), majd végezz el egy frissítést (F5), illeszd be (CTRL+V), és csak ezután kattints az Elküld gombra!

A blogomról

A blogomról

Neked szól ez az oldal, ha vannak kérdéseid, és tenni akarsz annak érdekében, hogy szerelmi kapcsolataidban (is) olyan életet élj, amilyenre szíved legmélyéről vágysz. Számtalan izgalmas, egyben elgondolkodtató nézőpontot fogok eléd tárni, hogy saját megoldásod kialakítására inspiráljalak.

Ennek is örülni fogsz

Mesés életem könyve - Váltsd valóra az álmaidat!

Merj nagyot álmodni! Majd indulj el, váltsd valóra az álmaidat, és legyen neked is mesébe illő életed!  Tovább »

Szerelmeskönyv - Se testben, se lélekben ne légy egyedül

Ha szeretnéd mélységesen megszeretni önmagad és örömtelivé tenni az életed, akkor feltétlenül szerezz be egyet!  Tovább »

Szerelemteremtő online kurzusok

A gyakorlatok elvégzése olyan változást indíthat el az életedben, amely legmerészebb álmaidat is felülmúlja!  Tovább »

Szerelemteremtő meditációk

A rendszeres meditációval könnyedén szerelmes, boldog, harmonikus életet teremthetsz magadnak.  Tovább »

Ajándék: 1 könyv + 4 hanganyag!

Kattints, iratkozz fel most, és töltsd le a könyvet azonnal! Másnap pedig érkeznek a hang- anyagok!  Tovább »

Találkozzunk az Instagramon is!

Itt minden nap egy új, inspiráló haikut találsz, és pillanatképeket arról, hogy mi az, ami mostanában foglalkoztat.  Tovább »

Legolvasottabb
írásaim


Blog kategóriák

Korábbi írásaim