Sarkadi Kriszta

Az új kapcsolati minták hírnöke-
ként abban támogatlak, hogy megszülessen benned és veled maradjon a szerelem.

Ajándék, neked!Ariadné fonalaAriadné fonala

 Írásaim - blogértesítőm és egyéb fontos híreim - útmutatásait követve könnyedén kitalálsz a félelmek, az elvárások és a régi minták útvesztőjéből, hogy meg- érkezz a szerelem varázslatos birodalmába.

Vedd a kezedbe Ariadné fonalát, és fogadd el ajándékba letölthető gyakorlati útmutatónkat!


E könyvet elolvasva képessé válsz arra, hogy kialakítsd saját "boldogságreceptedet", és megtudd, vajon hogyan, mitől leszel boldog és kiegyensúlyozott a párkapcsolataidban.

Programajánló

2024 április
H K Sze Cs P Szo V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Legyünk társak a teremtésben!

’10máj28
4 hozzászólás
Legyünk társak a teremtésben!

Mindig nagyszerű érzés több száz érdeklődő és pozitív ember elé kiállni és az igazából szerelem témakörében tapasztalataimmal segíteni őket. Minden alkalommal rengeteg visszajelzést kapok írásban és szóban egyaránt. Jó látni és érezni, hogy az embereket valóban foglalkoztatja a párkapcsolatuk, és tényleg tenni is akarnak a problémáik megoldásáért.

Először tavaly júliusban (a Mária Magdolnának szentelt hétvégén) nyílt rá alkalmam, hogy arról beszéljek, hogyan fordult a figyelmem az új kapcsolati minták felé, és mi mindent fedeztem fel ezen a téren. Nem szeretet az, ami bánt című előadásomban akkor meséltem először arról, milyen sokat számít ma már, hogy

  • képesek legyünk az érzéseinkről beszélni, és
  • azt tiszta szándékkal tegyük,
  • nem pedig azért, hogy a másikat irányítani próbáljuk,
  • sem pedig azért, hogy őt tegyük felelőssé azért, amit mi érzünk.

Ott mutattam meg először azt a kommunikációs folyamatot (amelyet most a Pozitív Gondolkodók Napján is átélhettek a résztvevők), amely abban támogat, hogy felkutassuk megbántottságunk valódi okát, és a kedvesünkkel erről beszélgessünk - így ugyanis elkerülhetjük a vádaskodást.

Idén februárban a Kristályfesztivál szervezője – Veres Kriszta (www.vereskriszta.com) – arra kért, hogy meséljek azokról a kristályokról, amelyek a segítségemre vannak abban, hogy megszületett bennem és mindez idáig velem maradt a szerelem. Különleges feladat volt ebből a szempontból végiggondolni, hogy melyek azok a kedvenc kristályok, amelyeket medál formájában tényleg rendszeresen viselek. Szerelemhozó kristályok a felhasználó szemével – ez volt az előadásom címe. Már az elején hangsúlyoztam, hogy ezek a kövek a szándékom megerősítésére szolgálnak – energiájukkal folyamatosan támogatnak abban, hogy elérjem, megéljem, amit szeretnék; hogy megérkezzek oda, ahová indultam. Vagyis helyettem nem oldanak meg semmit – cselekedni továbbra is nekem kell, ám a kristályok energiáját folyamatos, szeretetteli biztatásnak érzékelem. Ebben az előadásban fogalmaztam meg először, hogy melyek az új kapcsolati minták; melyik az az öt létfontosságú alapelv, amely elvezet a harmonikus párkapcsolatokhoz.

  1. A rózsakvarc érintése folyamatosan önmagunk feltétlen szeretetére tanít.
  2. A smaragd türelmessé tesz, és társunk teljes elfogadásában támogat.
  3. A rubin bátorságot önt belénk, amikor felelősséget vállalunk az érzéseinkért, és - vállalva a sebezhetőség kockázatát - nyíltan beszélünk róluk.
  4. A rodonit a megbocsátás köve, így gyógyulást hoz lelkünk minden sebzettségére.
  5. A labradorit pedig az elengedésre, az odaadásra ösztönöz: arra inspirál, hogy engedjük el bátran az irányítás iránti vágyunkat, és amikor tehetetlennek érezzük magunkat, bízzuk a kapcsolatunk alakítását az univerzumra. Így valóban az történhet, ami minden érintettnek a legjobb.

A Felemelkedett Mesterek Hétvégéje április elején zajlott. A csoda bennünk lakozik című előadásomban arról beszéltem, hogyan tarthatjuk tisztán magunkban a teret ahhoz, hogy ténylegesen csodákat élhessünk meg életünk összes területén – a szerelemben is.

igazából Szerelem - Teremtés

Amik „összekoszolnak”, „eldugaszolnak”, és korlátokat emelnek elénk, azok

  • a félelmeink,
  • az elvárásaink,
  • a másoktól elszenvedett sérelmeink,
  • és a saját magunkkal szemben érzett bűntudatunk.

Azért, hogy ez a belső tisztulás megkezdődhessen, az előadás részeként két meditációt is vezettem a résztvevőknek. Az egyikben lehetőségük nyílt rálátni egyik legnagyobb félelmükre, majd pedig elengedni azt. A másikban pedig megtapasztalhatták, mekkora felszabadulást hoz, ha képesek vagyunk megbocsátani valakinek, akivel szemben valamiféle sérelmet őrizgettünk mostanáig.

Minden ilyen előadás után (sőt, előtte, és közben is!) számtalan új téma és ötlet kezd el gyülekezni bennem. Olyannyira, hogy amikor legutóbb a májusi Pozitív Gondolkodók Napjára készültem, döbbenten vettem észre, hogy ami elsőre „kiömlött” belőlem a papírra, az legalább négyórányi anyag – a felkérés azonban másfél órára szólt, így kénytelen voltam jelentősen megnyirbálni a mondanivalómat.

Így kezdett el körvonalazódni az ötlet, hogy szívesen töltenék el az Ariadné fonalának olvasóival akár egy egész napot is azzal, hogy az igazából szerelem témakörében körbejárunk néhány mindenki számára fontos gondolatot. Ebből rögtön megfogalmazódott a kérdés: de melyek legyenek ezek? Ismerem magam: ha egy egész napos előadásra/műhelymunkára/közös együttgondolkodásra készülök, abból elsőre egy egyhetes anyag születik. Hogyan válogassam ki, ami a legfontosabb? És már jött is a válasz: megkérdezlek benneteket, az olvasóimat!

Talán láttad a Mátrix című filmtrilógia első részét, vagy esetleg mindegyiket. Természetesen több kedvenc jelenetem is van, ám az egyik az, amikor a főhősöknek új tudásra vagy készségre van szükségük. Ilyenkor nem tesznek mást, mint rákapcsolódnak a megfelelő információs csatornára, és a szükséges tudást rövid idő (néhány perc) alatt „letöltik”, és már használják is.

Nos, képzeld el: Mi lenne, ha hasonlóan varázslatos módon, egy nap alatt mindent, de mindent megtudhatnál arról, amire szükséged van ahhoz, hogy boldog párkapcsolatban élj? Mire lennél kíváncsi? Mire vonatkozó tudást töltenél le? Melyik gombot nyomnád meg: azt, ami önmagad szeretetére tanít? Vagy azt, ami az elengedésre? Vagy a megbocsátás lenne fontos? Vagy az érzelmi felelősségvállalás? Vagy az elfogadni tudás képessége? Milyen kérdés az, amire nagyon sürgős lenne a válasz? Mit szeretnél megtanulni? Mire szeretnél képessé válni a nap végére? Mit szeretnél megérteni? Mit szeretnél elsajátítani – vagy épp ellenkezőleg: mitől szeretnél megszabadulni? Mikor éreznéd úgy, hogy megtörtént a varázslat és az új eszköztárral a birtokodban végre megszülethet benned és veled is marad a szerelem?

Kérlek, írd meg ötleteidet a hozzászólások között! Alakítsuk ki együtt ezt a napot úgy, hogy a végén mindannyian örömtől sugárzó arccal, megújult energiákkal indulhassunk haza!

 

Szeretettel,

Sarkadi Kriszta

Tetszik?

Kategóriák: Kommunikáció


Ha tetszett, kattints az alábbi linkekre, és oszd meg ismerőseiddel!

Hozzászólások

Stefán Krisztina’10 máj 28 - 12:02


Szia!

Ez a nap nekem akkor segítene, ha megtanítana az elengedésre. Ahhoz, hogy igazán áramolhasson a szeretet, haladni kel az áramlással, minden pillanat tejesen új, a régit észrevétlenül engedjük el. Ez persze kapcsolatokban nagyon nehéz lehet.... nekem legalábbis.
Nem tudom, emlékszel-e, de írtam neked nem olyan régen, hogy a párom szakított velem... És többek között azt íírtad vissza, hogy meg fogom érteni "hogy ebben a szituációban ő egyszerűen nem volt képes nekem többet nyújtan"i. El sem hiszed mennyit segítettél. Levetted az ő és az én vállamról a terhet, és képessé váltam arra, hogy se őt se magamat ne hibáztassam, hanem egyszerűen csak elfogadjam és elengedjem ezt a helyzetet...
Végtelenül hálás vagyok, ugyanakkor ez példa is volt arra, hogy mit kell "megtanulnom", kifejlesztenem magamban.

Az elengedést. :)

Köszönöm, és áldás,

Kriszti

püspök mónika’10 máj 28 - 12:48

Kedves Kriszta! Mindig öröm számomra ,amikor látom hogy megint érkezett valami tőled e-mailben.A magamat való szeretéssel nincs gondom.Testi lelki harmóniában érzem magam,a társam mégis elakadt valahol,késlekedik,vagy talán nem talál engem,pedig készen állok a fogadására.Már szívesen átölelném,szeretném,csak azért mert szeretni akarom,elvárások nélkül.Mit kéne tennem ahhoz,hogy összejöjjünk?Vagy neki van még tanulnivalója?Mi az amiért még nincs az életemben?SEGÍTS KÉRLEK!Mosolygós vidám napot NEKED!És egy nagy szeretet ölelést fogadj el tőlem.

Jutka’10 máj 29 - 08:20

Kedves kriszta! Köszönöm az emaileket amiket kapok tőled!Magammal végül is nincs semmi bajom,vagy talán mégis.Keresem a szerelmet csak az valahogy mindig elkerül évek óta egyedül élek,pedig szeretnékmár tartozni valakihez.Talán nagyon sokat dolgozom,talán nem nézek körül?Tanácsodat és segítséged kérem!Szép napot NEKED!Köszönömszépen előre is a tanácsaid!

Jutka

Sarkadi Kriszta’10 jún 01 - 11:37

Jutkának és Püspök Mónikának

Kedves Jutka és Mónika!

Először is nagyon jól esik olvasnom, hogy örömmel veszitek, amikor az Ariadné fonala megérkezik a postaládátokba. Köszönöm.

Addig is, amíg részletesebben foglalkozunk azzal, amit kérdeztetetek, a javaslatom az, hogy olvassátok el újra az ADJ ISTENEM, SZERELMET! című, áprilisi bejegyzést. Itt találtok egy 5 lépéses folyamatot, amelyen, ha végigvezetitek magatokat, hatalmas lépést tesztek afelé, hogy megérkezzen az életetekbe a szerelem.

Amikor változásra vágyunk, de az nem történik meg, annak sokszor az az oka, hogy mi magunk nem is teszünk semmit másképp. Ez az öt lépés egy jó lehetőség arra, hogy valamit másképp csináljunk, mint eddig.

Döntsd el most, hogy a héten mikor szánsz két órát magadra és arra, hogy csak befelé figyelj, és meghívd a szerelmet. Előtte olvasd végig az öt lépést, és gondold végig, mikre lesz szükséged. Ezeket - ha szükséges - szerezd be és készítsd össze. Majd gyújts meg egy gyertyát és egy füstölőt, tegyél fel valami szép zenét (esetleg készítsd oda egy adag papírzsebkendőt), kapcsold ki a telefonjaidat és a számítógépedet, és vezesd végig magad a folyamaton.

A végén ünnepelhetsz is: forró fürdővel, finom ételekkel, egy pohár borral.

Szeretettel,

Kriszta

Hozzászólás

Kérünk, a kiemelt mezőket mindenképpen töltsd ki!

Fontos: a rendszer 30 perc után automatikusan kiléptet; ezért ha a hozzászólásod megírása meghaladta a fél órát, akkor javasoljuk, hogy jelöld ki az üzenet teljes szövegét, másold (CTRL + C), majd végezz el egy frissítést (F5), illeszd be (CTRL+V), és csak ezután kattints az Elküld gombra!

A blogomról

A blogomról

Neked szól ez az oldal, ha vannak kérdéseid, és tenni akarsz annak érdekében, hogy szerelmi kapcsolataidban (is) olyan életet élj, amilyenre szíved legmélyéről vágysz. Számtalan izgalmas, egyben elgondolkodtató nézőpontot fogok eléd tárni, hogy saját megoldásod kialakítására inspiráljalak.

Ennek is örülni fogsz

Mesés életem könyve - Váltsd valóra az álmaidat!

Merj nagyot álmodni! Majd indulj el, váltsd valóra az álmaidat, és legyen neked is mesébe illő életed!  Tovább »

Szerelmeskönyv - Se testben, se lélekben ne légy egyedül

Ha szeretnéd mélységesen megszeretni önmagad és örömtelivé tenni az életed, akkor feltétlenül szerezz be egyet!  Tovább »

Szerelemteremtő online kurzusok

A gyakorlatok elvégzése olyan változást indíthat el az életedben, amely legmerészebb álmaidat is felülmúlja!  Tovább »

Szerelemteremtő meditációk

A rendszeres meditációval könnyedén szerelmes, boldog, harmonikus életet teremthetsz magadnak.  Tovább »

Ajándék: 1 könyv + 4 hanganyag!

Kattints, iratkozz fel most, és töltsd le a könyvet azonnal! Másnap pedig érkeznek a hang- anyagok!  Tovább »

Találkozzunk az Instagramon is!

Itt minden nap egy új, inspiráló haikut találsz, és pillanatképeket arról, hogy mi az, ami mostanában foglalkoztat.  Tovább »

Legolvasottabb
írásaim


Blog kategóriák

Korábbi írásaim