Sarkadi Kriszta

Az új kapcsolati minták hírnöke-
ként abban támogatlak, hogy megszülessen benned és veled maradjon a szerelem.

Ajándék, neked!Ariadné fonalaAriadné fonala

 Írásaim - blogértesítőm és egyéb fontos híreim - útmutatásait követve könnyedén kitalálsz a félelmek, az elvárások és a régi minták útvesztőjéből, hogy meg- érkezz a szerelem varázslatos birodalmába.

Vedd a kezedbe Ariadné fonalát, és fogadd el ajándékba letölthető gyakorlati útmutatónkat!


E könyvet elolvasva képessé válsz arra, hogy kialakítsd saját "boldogságreceptedet", és megtudd, vajon hogyan, mitől leszel boldog és kiegyensúlyozott a párkapcsolataidban.

Programajánló

2024 március
H K Sze Cs P Szo V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Nincs mitől félned

’12dec14
hozzászólok
Nincs mitől félned

Te is játszottál már húzd meg - ereszd meg játékot? Amikor egyet lépsz előre és kettőt hátra? Amikor azt akarod, hogy akihez annyira vonzódsz, jöjjön egyre közelebb, de amint ezt megteszi, megrémülsz, hogy olyan közel van, és ellököd magadtól?

Lehet, hogy ez fizikailag is megtörténik néha, én most mégis inkább az érzelmi részére gondolok. Arra a tudattalan koreográfiára, amit akkor adunk elő, amikor elkezd nagyon közel jönni valami, amire vágyunk – adott esetben a szerelmes kedves -, mi pedig hirtelen hátralépünk, és kezdeti bátorságunk elillan, a helyét átveszi a félelem.

A félelem attól, hogy ha továbbmész, elveszítesz valamit. Elveszíted addigi, ismerős életedet, mert egy része végérvényesen megváltozik. Amikor belép az életedbe a kedvesed – vagy már meglévő kapcsolatotok egy új, mélyebben elköteleződött fázisba ér -, sok minden másképpen lesz, mint addig, s ez természetes is! Nem várhatod el egyszerre azt, hogy végre megérkezzen az életedbe a szerelem, de te közben maradj ugyanolyan! Ha ugyanolyan maradnál, körülötted sem változna semmi, és nem történhetne meg, amit szeretnél.

Így alakul ki az a kettős érzés, hogy amire a legjobban vágysz, attól ugyanannyira félsz is.

Ez szinte törvényszerű: valami iránti vágyunk és a beteljesülésétől való félelmünk gyakran egyszerre van jelen, így a félelem megérkezése valójában jó jel. Azt jelzi, hamarosan megkapod, amit kértél.

Ezért, ha megmagyarázhatatlan félelem lesz úrrá rajtad, akkor legtöbbször arról van szó, hogy az életed éppen megváltozni készül – valószínűleg épp abban az irányban, amiben szeretnéd. Tehát ilyenkor nyugodtan örömtáncot lejthetsz, és hangosan énekelheted és kiabálhatod:
- Hurrá! Éljen! Végre félek! Éppen most teljesülnek be a vágyaim! Halleluja! Legyen csak, legyen!

Azt mondod, nem így szoktál reagálni a félelemre? Megértelek: az automatikus reakciónk ilyenkor épp az örömtánc ellenkezője: meg akarunk szabadulni a félelemtől, mert rosszként éljük meg. És minél inkább meg akarunk tőle szabadulni, annál ragaszkodóbbá válik, és annál nagyobbra nő. Egyetlen dolog hoz megnyugvást ilyenkor: félelmed szeretetteli elfogadása. Annak tudatosítása, hogy – bár nem vagy azonos vele, mégis – a félelem jelen van, és te ezzel együtt ugyanúgy, mint eddig, feltétel nélkül szereted magad. Félelemmel, és félelem nélkül is.

Ez persze mind nem új a számodra, hiszen már számtalan helyen olvashattál önmagunk szeretetének és elfogadásának fontosságáról. Most azonban szeretném megmutatni neked azt a rendkívül egyszerű gyakorlatot, amely valódi támaszt jelenthet ezekben a helyzetekben.

Először fogalmazd meg, mi az, amit érzel: ugyanis nem csak a félelemre, hanem bármi másra is használható, amiről úgy érzed, hogy elválaszt saját, belső harmóniádtól. Ma azonban válasszuk ezt: félelem.

1. Tudatosítás
Tudatosítsd a valóságot – mondd ki hangosan az alábbiakat:

  • Nem félek. Megfigyelem a félelmet.
  • Megfigyelem, ahogy a félelem gondolatok formájában megjelenik – anélkül, hogy hinni kezdenék ezekben a gondolatokban.
  • Megfigyelem, ahogy a félelem képek formájában megjelenik – anélkül, hogy elvesznék ezekben a képekben.
  • Megfigyelem, ahogy a félelem belső hangok formájában megjelenik – anélkül, hogy törődnék azzal, amit ezek a hangok mondanak.
  • Megfigyelem, ahogy a félelem testi érzetek formájában megjelenik – anélkül, hogy eluralkodnának rajtam ezek az érzetek.

2. Kérdés
Most engedd el a gondolatokat, a képeket és a hangokat, és fordulj teljes figyelmeddel a tested érzetei felé. Keresd meg a testedben a helyet, ahol a félelem lakozik, és küldj oda szeretetet és áldást. Eközben légy gyengéd – ne akard megváltoztatni a félelmet. Ne akard megszüntetni. Egyszerűen csak áldd meg szeretetteli tudatosságoddal. Kapcsolódj össze a félelemmel – a testedben azzal a ponttal, ahol ráleltél -, és kérdezd meg tőle:
- Mire van most a leginkább szükséged?

3. Válasz
Aztán csak figyelj. Nyisd meg az érzékeidet, és hangolódj rá a válaszra, ami érkezik. Lehet, hogy szavak, lehet, hogy képek, lehet, hogy érzések formáját veszi fel. Egyszerűen csak figyeld meg, bármilyen alakot is öltsön.

Tudod, ahogy Elizabeth Gilbert is írja Ízek, imák, szerelmek című könyvében:

Aztán egy hangot hallottam. A saját hangomat hallottam, ahogy önmagamból szólított meg. De még sohasem érzékeltem ilyennek. Tökéletesen bölcsen és nyugodtan csengett, tele részvéttel. Ilyen lenne a hangom, ha az életben csak szeretetet és bizonyosságot ismernék. A hang azt mondta:
- Menj, feküdj le, Liz.
Felsóhajtottam. Abban a pillanatban nyilvánvalóvá vált, hogy ez az egyedüli megoldás. Semmilyen más választ nem fogadtam volna el. Az igazi bölcsesség abban áll, hogy az egyetlen lehetséges választ kapjuk bármely pillanatban. Azon az éjjelen a lefekvés volt az egyetlen lehetséges megoldás.
- Menj, feküdj le -, mondta a mindentudó belső hang -, mert nem kell, hogy tudd a végső választ ebben a pillanatban, most, csütörtökön, hajnali háromkor. Menj, feküdj le, mert szeretlek. Menj, feküdj le, mert amíg nem tudod a választ, addig pihenésre és némi kényeztetésre van szükséged.

Szóval pihenj, kényeztesd és szeresd magad akkor is, amikor éppen félsz. Hiszen a legjobb formádat akarod hozni most, amikor a vágyaid éppen megvalósulnak, nem igaz?

Az alábbi két program, és a két online kurzus is abban támogat, hogy megadd magadnak (vagy a kedveseddel való kapcsolatnak) azt a szeretetteljes figyelmet, amelyben eltűnik a félelem, és az átalakulás könnyeddé, örömtelivé válik.

 

Párkapcsolati Gyorsszerviz - egyéni konzultáció

december 19-én, szerdán

Egy teljes órát szánsz magadra, amelyben csak arra figyelsz, hogy neked mi a jó, és te mit szeretnél megvalósítani. Feltérképezed az odavezető utat, majd bátran elindulsz rajta, hogy  végre megérkezz a szerelembe. Olvass tovább, és jelentkezz be itt >>>!

 

Kvantumugrás a Szerelembe - meditációs est

december 20-án csütörtökön, 18.00-20.00-ig

Különleges, erőteljes változásokat elindító időszakot élünk december 12 és 21 között. Így ez az este a lehető legkiválóbb alkalom arra, hogy átlépj a szerelemhez vezető kapun. Egy erős impulzusra számíthatsz, amely végre elindít a vágyaid megvalósulása felé vezető úton. Részletek és jelentkezés itt >>>!

 

Szeretlek, kedvesem - online kurzus pároknak

december 25-től, 7 napon át

Ezzel az online kurzussal igazán szépen zárhatjátok az évet! Aztán pedig feltöltődve, lelkesülten, szerelmesen és új ötletekkel gazdagodva kezdhetitek a következőt. Ajándékozd meg magatokat egy valódi, örökké emlékezetes élménnyel! Részletek és megrendelés itt >>>!

 

A múzsa csókja - ideális életedet megteremtő online kurzus

2013. január 1-től, 52 héten át

A másokkal való összehasonlítás helyett a saját életünket kellene élnünk, és nagyra becsülnünk magunkat épp azért a csodás, egyedi életért, amit kialakítottunk (vagy szabadságunkban áll kialakítani) magunknak. A múzsa csókja épp ezért abban lesz a segítségedre, hogy az egy év alatt fokozatosan lebontsd magadról azt, ami nem a tiéd; felkutasd valódi önmagadat, valódi vágyaidat; létrehozd a kapcsolatot belső bölcsességeddel, és elkezdd megteremteni pontosan azt az életet, amire vágysz. Részletek és megrendelés itt >>>!

 

Emlékezz: Olyan időket élünk, amelyben felgyorsultak a külső és belső változások, és ez a párkapcsolatainkra is erőteljes hatást gyakorol. Talán nem tudod függetleníteni magad attól sem, hogy december 21-re (ismét) a világvége megérkeztét jósolják. Én egy dologban biztos vagyok. Ha elég sokan félünk attól, hogy baj lesz, akkor úgy lesz. Ha elég sokan gondolunk arra, hogy a változások csupa új, örömteli lehetőséget hoznak arra, hogy életünk minden területén egyre nagyobb boldogságot éljünk meg, akkor úgy lesz. Te melyiket választod?

Szeretettel,

Sarkadi Kriszta

P.S. Ha van kedved, olvass bele, miről írtam egy évvel ezelőtt: A férfi, aki utálta a karácsonyt. Arról szól, mi lehet a legszebb ajándék, amit adhatsz …

Kategóriák: Gyorssegély


Ha tetszett, kattints az alábbi linkekre, és oszd meg ismerőseiddel!

Hozzászólások

Ehhez a bejegyzéshez még nincsenek kommentek. Legyél Te az első, aki hozzászól!

Hozzászólás

Kérünk, a kiemelt mezőket mindenképpen töltsd ki!

Fontos: a rendszer 30 perc után automatikusan kiléptet; ezért ha a hozzászólásod megírása meghaladta a fél órát, akkor javasoljuk, hogy jelöld ki az üzenet teljes szövegét, másold (CTRL + C), majd végezz el egy frissítést (F5), illeszd be (CTRL+V), és csak ezután kattints az Elküld gombra!

A blogomról

A blogomról

Neked szól ez az oldal, ha vannak kérdéseid, és tenni akarsz annak érdekében, hogy szerelmi kapcsolataidban (is) olyan életet élj, amilyenre szíved legmélyéről vágysz. Számtalan izgalmas, egyben elgondolkodtató nézőpontot fogok eléd tárni, hogy saját megoldásod kialakítására inspiráljalak.

Ennek is örülni fogsz

Mesés életem könyve - Váltsd valóra az álmaidat!

Merj nagyot álmodni! Majd indulj el, váltsd valóra az álmaidat, és legyen neked is mesébe illő életed!  Tovább »

Szerelmeskönyv - Se testben, se lélekben ne légy egyedül

Ha szeretnéd mélységesen megszeretni önmagad és örömtelivé tenni az életed, akkor feltétlenül szerezz be egyet!  Tovább »

Szerelemteremtő online kurzusok

A gyakorlatok elvégzése olyan változást indíthat el az életedben, amely legmerészebb álmaidat is felülmúlja!  Tovább »

Szerelemteremtő meditációk

A rendszeres meditációval könnyedén szerelmes, boldog, harmonikus életet teremthetsz magadnak.  Tovább »

Ajándék: 1 könyv + 4 hanganyag!

Kattints, iratkozz fel most, és töltsd le a könyvet azonnal! Másnap pedig érkeznek a hang- anyagok!  Tovább »

Találkozzunk az Instagramon is!

Itt minden nap egy új, inspiráló haikut találsz, és pillanatképeket arról, hogy mi az, ami mostanában foglalkoztat.  Tovább »

Legolvasottabb
írásaim


Blog kategóriák

Korábbi írásaim