Sarkadi Kriszta

Az új kapcsolati minták hírnöke-
ként abban támogatlak, hogy megszülessen benned és veled maradjon a szerelem.

Ajándék, neked!Ariadné fonalaAriadné fonala

 Írásaim - blogértesítőm és egyéb fontos híreim - útmutatásait követve könnyedén kitalálsz a félelmek, az elvárások és a régi minták útvesztőjéből, hogy meg- érkezz a szerelem varázslatos birodalmába.

Vedd a kezedbe Ariadné fonalát, és fogadd el ajándékba letölthető gyakorlati útmutatónkat!


E könyvet elolvasva képessé válsz arra, hogy kialakítsd saját "boldogságreceptedet", és megtudd, vajon hogyan, mitől leszel boldog és kiegyensúlyozott a párkapcsolataidban.

Programajánló

2024 április
H K Sze Cs P Szo V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Mi köze a Da Vinci-kódnak a szerelemhez?

’12jún29
2 hozzászólás
Mi köze a Da Vinci-kódnak a szerelemhez?

Dan Brown: A Da Vinci-kód című alkotása izgalmas, letehetetlen regény. (Film is készült belőle, azt is láttam.)

Mielőtt lerántom a leplet arról, mi köze volt ennek a könyvnek az én szerelmi életemhez, röviden vázolom neked a sztorit.

A neves amerikai tudós, Robert Langdon éppen Párizsban tartózkodik, amikor az éjszaka közepén telefonon keresik. A Louvre egyik jól őrzött termében holtan találták a múzeum egyik kurátorát, és a rendőrség abban bízik, Langdon segíthet megfejteni a rejtélyt: az áldozat mellett ugyanis érthetetlennek tűnő jeleket találtak.

A tudós akarata ellenére viharsebesen keveredik bele az eseményekbe: szakértőből hamarosan gyanúsított lesz, és kénytelen együtt menekülni a kurátor kiismerhetetlen unokájával, Sophie Neveu-vel. Nemsokára rájönnek, hogy két titkos egyházi társaság, a Sion testvérei és az Opus Dei harcába keveredtek bele: a harc talán több száz éve tart, tétje pedig az a titok, melynek megfejtése talán a Párizson, Londonon, kalandokon, titkokon, gyilkosságokon keresztülvezető hosszú út végén várja őket.

Mindeközben meg kell fejteniük néhány rejtélyes üzenetet, amelyek az ország (és a környező országok) legkülönbözőbb helyein találhatók, és amelyek mindegyike elvezeti őket a következő rejtekhelyhez.

Először a Zürichi Letéti Bankba mennek, ahol meg is találják a zárókövet, egy cryptexet. A Leonardo da Vinci találmányának tulajdonított márványhenger egy ötbetűs kóddal nyílik, és üzenetet tartalmaz.

Majd hosszas viszontagságok árán eljutnak a Párizs melletti villájában élő Sir Leigh Teabinghez, a különc angol Grál-kutatóhoz, akitől azt remélik, hogy segítséget nyújthat a zárókő felnyitásához. Innen Teabing magángépén Londonba menekülnek. Felnyitják a zárókövet, amelyben egy újabb, feleakkora cryptexet találnak, továbbá egy tekercset, amelyen egy vers szerepel.

Ügyesen megszökve a repülőtéren már várakozó hatóságok elől, Langdonék a versbeli utalások alapján egy, a templomosok által épített londoni templomba mennek. Aztán továbbindulnak Newton sírjához, a Westminster-apátságba.

Végül Sophie és Langdon a cryptexben talált információ alapján a skóciai Rosslyn nevű templomos kápolnába utazik, majd Langdon - átlátva a cryptexbeli üzenet mélyebb értelmét - a Louvre mélyén talál rá a Grálra – és jobbnak gondolja, ha annak mivolta és helye továbbra is titokban marad.

Ami a legizgalmasabb volt számomra mindebben, az a rejtvények sokasága. A két főszereplő egyik helyről a másikra utazott, mindenütt találtak egy jelet, amely továbbirányította őket. Valahányszor úgy érezték, megérkeztek végre, és itt a megfejtés, annyiszor kellett újra és újra útra kelniük. Mindig újabb célok, közös élmények és kalandok születtek. Végül pedig oda érkeztek vissza, ahonnan elindultak.

Biztosan te is ismered a mondást: A boldogság maga az utazás, nem pedig az úti cél. A könyvet végigolvasva arra gondoltam: igen, így könnyű élvezni az utazást, ha ennyi rejtély és izgalom, és újdonság van benne. Így számtalan olyan helyzetbe kerülünk, amiben jobban megismerhetjük önmagunkat, és még többet felfedezhetünk a másikból, aki együtt utazik velünk.

Nos, épp egy ilyen rejtvénybe keveredtem magam is sok évvel ezelőtt, egy kapcsolati krízis kellős közepén. Napokkal korábban úgy döntöttem, hogy olyan mélységesen megbántódtam, hogy látni sem akarom a páromat, és kiköltöztem a hálószobából.

Néhány napig ment ez a „haragszomrád” közöttünk, amikor egy este hazaérve, egy levelet találtam az asztalomon. Kedves, szeretetteli szavakat olvastam benne, és egy utasítást, hogy nyissam ki a konyhában föntről a harmadik fiókot. Ott egy újabb levél volt, ami kiküldött a kertbe, ahol egy dobozt kellett megkeresnem. A dobozzal be kellett kúsznom a kanapé alá, mert ott volt hozzá a kulcs. Onnan fel kellett mennem az emeleti fürdőszobába, ahol egy szál rózsát találtam. Azon egy levelet, hogy nyúljak be a hálószobában a párnám alá. Itt aztán nem csak szív alakú kedvenc csokoládémat találtam, hanem a párom ölelő karjait is. Örömmel elfogadtam a bocsánatkérést, mert annyira remekül szórakoztam közben ...

Ez után kezdtünk el beszélgetni arról, hogy miről is szól ez a krízis most, és hogyan állíthatnánk vissza kettőnk között a szeretetteli kötődést. Nagyon sok mindenre leltünk, itt most csak azokat osztom meg, amelyekről úgy érzem, minden párkapcsolatra érvényesek lehetnek.

1. Egy kapcsolat akkor maradhat hosszú távon boldog, ha mindig vannak közös célok és közös, örömteli élmények. Kezdetben ezek automatikusan adódnak: összeköltözünk, lakást keresünk, házat építünk, gyerekeket szülünk és nevelünk, autót veszünk, nyaralni megyünk, stb. Ám amikor mindezeket többé-kevésbé kipipáltuk (illetve jó részüket már automatikusan működtetjük), akkor tudatosan tennünk kell azért, hogy továbbra is legyenek közös célok és élmények.

Ilyen lehet, ha együtt megtanultok valami újat, vagy kettőtök eddigi tudását vegyítve közös alkotásba fogtok. Elkezdhettek közösen sportolni, vagy táncolni, vagy festeni, vagy horgászni, vagy a természetet járni – csak az a fontos, hogy mindkettőtök számára új legyen, és együtt vegyetek benne részt.

2. Sokszor előfordul, hogy unalmasnak érzed a kapcsolatodat, pedig az csak egy szelete az életednek. Mielőtt úgy döntenél, hogy megrekedtségednek a párkapcsolatod az oka, kezdd el megújítani önmagadat. Próbálj ki olyasmit, amire mindig is vágytál, de folyamatosan halogattad. Lépj ki a komfort zónádból, és menj el ismeretlen helyekre, találkozz új emberekkel, találkozz önmagad még felfedezetlen területeivel. Így észreveszed, hogy az újdonság varázsát, - amiről eddig talán azt hitted, hogy csak egy új partnerben lelheted fel -, számtalan egyéb módon is megtapasztalhatod. Engedjétek egymást szabadon, és féltékenykedés nélkül tegyétek lehetővé, hogy ki-ki új élményeket gyűjtsön.

3. A közös élet működtetéséhez szükséges tennivalókat gondoljátok végig, és tudatosan osszátok fel egymás között. Így nem lesz vita abból, hogy mindketten azt gondoljuk, ez a másik feladata lenne. Ha van olyan feladat, amihez egyikőtöknek sincs kedve, vagy időtök nincs rá, akkor bízzatok meg vele valaki mást. Fizess meg valakit, aki ért hozzá, vagy kérj meg egy ismerőst vagy egy barátot, és adj valamit cserébe, ami neked megy könnyedén, és neki van szüksége rá.

4. Virginia Satir: A család együttélésének művészete című könyvében olvastam arról, mennyire fontos, hogy egy többtagú családban is legyen alkalmunk kettesben lenni. Kettesben a pároddal, kettesben az egyik gyerekeddel, kettesben a másikkal. Mindannyiunknak szükségünk van a másik osztatlan figyelmére, és ahogy bővül a családunk (vagy sokasodnak a tennivalóink), erről elfeledkezünk. Szánjatok hát időt rendszeresen arra, hogy kettesben legyetek, és csak egymásra figyeljetek.

5. Időről időre újítsátok meg egymás iránti elköteleződéseteket. Megismerkedésetek vagy házasságotok évfordulója remek alkalom arra, hogy felidézzétek, mi mindent szerettek a másikban, mi mindenért vagytok hálásak az eddig közösen eltöltött időszakból, és melyek az új, közös céljaitok mostantól.

Boldogan teszem közhírré, hogy végre konkrét módon is a segítségedre lehetek ebben: elkészült a várva várt,

Szeretlek, kedvesem!

online kurzus! Ez a hetedhét napra szóló program szerelmetek és kapcsolatotok megünnepléséről szól. Ebben a hét napban lehetőséged nyílik

  • olyan apróságokkal megajándékozni a kedvesedet, amelyeket nem kell sem megvásárolni, sem elkészíteni – mindig a rendelkezésedre állnak;
  • könnyed és szórakoztató módon, sok nevetéssel fűszerezve felmérni, mi mindent tudtok – és nem tudtok – egymásról;
  • úgy megérinteni a párod testét, hogy közben a lelkét is érinted;
  • megteremteni azt a közös látomást, amely szerint mostantól élni szeretnétek;
  • újra mélyen elköteleződni egymás mellett.

A 7 nap elteltével azt fogod érezni, hogy nem csak a kapcsolatotok született újjá, hanem a kedvesed, és te magad is.

Kattints ide, és tudj meg róla többet >>>!


Új kezdet
meditációs est július 3-án kedden, 18.00-20.00

A meditáció kiváló eszköz arra, hogy olyan módon teremtsünk kapcsolatot meglévő vagy leendő társunkkal, ahogy a hétköznapi életben nem szoktunk. A meditáció hatására jobban megértjük mások érzéseit és érzelmeit, valamint szorosabbá válik a kapcsolatunk mindenkivel, aki fontos a számunkra: a kedvesünkkel, a családunkkal, a barátainkkal, a munkatársainkkal.

Az Új kezdet meditációs estre várlak Téged is, ha

  • úgy érzed, kevés az önbizalmad ahhoz, hogy ideális társadat magadhoz vonzd;
  • régóta szeretnél változni, de nem tudod, hogyan;
  • szeretnél igazán vonzóvá és szeretnivalóvá válni;
  • mélyen belül azt érzed: nem vagy a helyeden;
  • kapcsolataidban szeretnél másként működni, mint eddig;
  • szeretnél több örömöt megélni a mindennapjaidban;
  • úgy érzed, eljött az ideje a gyökeres változásnak.

Ez az este Neked szól, ha szívesen kipróbálod, milyen érzés összekapcsolódni a belső bölcsessségeddel, a lelkeddel, a valódi lényeddel, és lehetővé tenni, hogy az Univerzum könnyedén elhozza számodra a legmagasabb jót – azt, ami legmerészebb álmaidat is felülmúlja!

Kattints ide és tudj meg róla többet >>>!

 

Szerelmi jóslás – másképp
július 4-én, szerdán

Ez egy különleges, izgalmas és erőteljesen gyógyító módszer. Segítségével mély felismeréseid születnek arra vonatkozóan, hogy milyen kölcsönhatások működnek éppen most a szerelmi életedben. Felmérheted, hogy milyen lehetőségek rejlenek egy éppen alakuló kapcsolatban, vagy azt, hogy milyen párkapcsolati csapdákat lenne érdemes elkerülnöd. Ez a fajta egyéni konzultáció neked szól, ha

  • éppen egyedül vagy, és szeretnéd tudni, mi a teendő annak érdekében, hogy megérkezzen a társad;
  • kapcsolatban vagy, ám úgy tűnik, elakadtatok, és nem tudtok kikeveredni a hatalmi harcból;
  • a kapcsolataidban mindig ugyanaz ismétlődik, és szeretnél változtatni ezen;
  • döntéshelyzetben vagy, és szeretnél tisztábban látni;
  • szakított veled a kedvesed, és szeretnéd megérteni, hogyan történhetett ez;
  • se veled-se nélküled kapcsolatban vagy, és szeretnéd tudni, miről szól ez a helyzet;
  • felbukkant az életedben egy lehetséges társ, és kíváncsi vagy a kapcsolatotokban rejlő lehetőségekre.

Kattints ide, és tudj meg róla többet >>>!

Várlak!

Szeretettel,

Sarkadi Kriszta

P.S. Ha van kedved, olvass bele, miről írtam egy évvel ezelőtt: 5 újabb tipp a párkapcsolati harmóniához. Remekül kiegészíti mindazt, amit a mai írásban olvashattál.

Kategóriák: Együtt


Ha tetszett, kattints az alábbi linkekre, és oszd meg ismerőseiddel!

Hozzászólások

Borosnyay Péter’12 jún 29 - 15:56

Ja kérem, ha van útitárs, úgy könnyű !
Csiálja utánam valaki azt amit én, egyedül !

Petyus

Sarkadi Kriszta’12 júl 26 - 11:30

Igen, Petyus, tudom, milyen elszántan és sikeresen járod az utadat. Gratulálok és drukkolok.

Szeretettel,

Kriszta

Hozzászólás

Kérünk, a kiemelt mezőket mindenképpen töltsd ki!

Fontos: a rendszer 30 perc után automatikusan kiléptet; ezért ha a hozzászólásod megírása meghaladta a fél órát, akkor javasoljuk, hogy jelöld ki az üzenet teljes szövegét, másold (CTRL + C), majd végezz el egy frissítést (F5), illeszd be (CTRL+V), és csak ezután kattints az Elküld gombra!

A blogomról

A blogomról

Neked szól ez az oldal, ha vannak kérdéseid, és tenni akarsz annak érdekében, hogy szerelmi kapcsolataidban (is) olyan életet élj, amilyenre szíved legmélyéről vágysz. Számtalan izgalmas, egyben elgondolkodtató nézőpontot fogok eléd tárni, hogy saját megoldásod kialakítására inspiráljalak.

Ennek is örülni fogsz

Mesés életem könyve - Váltsd valóra az álmaidat!

Merj nagyot álmodni! Majd indulj el, váltsd valóra az álmaidat, és legyen neked is mesébe illő életed!  Tovább »

Szerelmeskönyv - Se testben, se lélekben ne légy egyedül

Ha szeretnéd mélységesen megszeretni önmagad és örömtelivé tenni az életed, akkor feltétlenül szerezz be egyet!  Tovább »

Szerelemteremtő online kurzusok

A gyakorlatok elvégzése olyan változást indíthat el az életedben, amely legmerészebb álmaidat is felülmúlja!  Tovább »

Szerelemteremtő meditációk

A rendszeres meditációval könnyedén szerelmes, boldog, harmonikus életet teremthetsz magadnak.  Tovább »

Ajándék: 1 könyv + 4 hanganyag!

Kattints, iratkozz fel most, és töltsd le a könyvet azonnal! Másnap pedig érkeznek a hang- anyagok!  Tovább »

Találkozzunk az Instagramon is!

Itt minden nap egy új, inspiráló haikut találsz, és pillanatképeket arról, hogy mi az, ami mostanában foglalkoztat.  Tovább »

Legolvasottabb
írásaim


Blog kategóriák

Korábbi írásaim