Sarkadi Kriszta

Az új kapcsolati minták hírnöke-
ként abban támogatlak, hogy megszülessen benned és veled maradjon a szerelem.

Ajándék, neked!Ariadné fonalaAriadné fonala

 Írásaim - blogértesítőm és egyéb fontos híreim - útmutatásait követve könnyedén kitalálsz a félelmek, az elvárások és a régi minták útvesztőjéből, hogy meg- érkezz a szerelem varázslatos birodalmába.

Vedd a kezedbe Ariadné fonalát, és fogadd el ajándékba letölthető gyakorlati útmutatónkat!


E könyvet elolvasva képessé válsz arra, hogy kialakítsd saját "boldogságreceptedet", és megtudd, vajon hogyan, mitől leszel boldog és kiegyensúlyozott a párkapcsolataidban.

Programajánló

2024 március
H K Sze Cs P Szo V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

10 + 1 tipp: Így szeresd a tested!

’12jún22
2 hozzászólás
10 + 1 tipp: Így szeresd a tested!

A múlt héten egy jókedvű társaságban éppen azt ecseteltem nagy boldogan, mennyire jobban érzem magam a bőrömben, mint mondjuk 20 éves koromban, amikor valaki megkérdezte:
- És mitől érzed magad jobban most, mint akkor?
- A sok tapasztalattól, és bölcsességtől, amire szert tettem – válaszoltam -, meg a nagyságrendekkel kevesebb félelemtől és gátlástól. Úgy érzem, sokkal nyitottabbá váltam, egyre több és több örömet tudok befogadni.
- De azért annak örülnél, ha ehhez a bölcsességhez az a 20 éves test társulna, nem? – jött az újabb kérdés.
- Egyáltalán nem, sőt! A testemet is sokkal jobban szeretem, mint akkor. Megismertem, megszerettem, elkezdtem becsülni mindazt a szépséget és örömet, amit átélhetek általa. Furcsa, de most sokkal jobban „tetszem magamnak”, mint akkor. Épp azért, mert akkoriban úgy éreztem, a folyamatos összehasonlítgatásból mindig csak vesztesen kerülök ki.
- De hát most már csak öregedni fogsz! Minden csak egyre rosszabb lesz! – folytatódott a kérdések és „jó tanácsok” özöne – jönnek a betegségek, meg a bajok …
- Nem, velem épp fordítva van: azt tapasztalom, ahogy telnek az évek, minden egyre csak jobb és könnyebb lesz – mondtam most már nevetve, és tudtam, itt az ideje témát váltanunk, mert annyira ellentétes álláspontot képviselünk, hogy nincs értelme folytatni egymás győzködését.

Később, amint hazafelé sétáltam, visszagondoltam a beszélgetésre, és mosolyogva vettem sorra, mekkora változáson mentem keresztül pusztán azért, mert átalakítottam a gondolkodásomat. Hálásan emlékeztem azokra az élményekre, amelyek ahhoz vezettek, ténylegesen megszeressem nem csak a személyiségemet, nem csak a belső tulajdonságaimat, hanem a testemet is – azt az „eszközt”, amely lehetővé teszi számomra, hogy megtapasztalhassam a földi lét csodáját. Felidéződtek a bizonytalansággal és félelemmel teli első szerelmek és első éjszakák, majd a sikeres és boldog párkapcsolatok, amelyeknek mind fontos része volt az, ahogyan én magam a testemhez viszonyulok.

Így jutott eszembe az a lista, amit a NationalEatingDisorders.org oldalon találtam. A pontokat lefordítottam, és kiegészítettem a saját ötleteimmel – ha ténylegesen meg akarod szeretni a tested, akkor ne csak olvasd, hanem próbáld is ki!

1. Gondolj úgy a testedre, mint álmaid megvalósításának eszközére. Ha a tested nem szolgálna téged, semmi esélyed nem lenne arra, hogy ne csak az elmédben, hanem a fizikai valóságban is megteremtsd mindazt, amire vágysz. Becsüld meg a testedet. Tiszteld. Tápláld.

2. Írj egy listát mindarról, amit a testeden keresztül megtehetsz s átélhetsz. Például: zenét hallgathatsz, beszélgethetsz, sétálhatsz az erdőben, simogathatsz, csókolózhatsz, szeretkezhetsz, úszhatsz, finomakat ehetsz és ihatsz, stb. Olvasd fel magadnak gyakran, és rendszeresen írj hozzá újabb dolgokat.

3. Tudatosítsd magadban, mi mindent elvégez a tested nap, mint nap. Gondold végig, mi minden szükséges ahhoz, hogy alvás közben is működjön, majd felébredj, elinduljon a napod, és véghezvidd mindazt, amit elterveztél. Tested minden egyes sejtje anélkül végzi a dolgát, hogy erre külön figyelmet kellene fordítanod. Emlékezz rá, hogy a tested nem pusztán egy dísztárgy, hanem boldogan élt életed legfontosabb eszköze.

4. Írj egy listát azokról az emberekről, akiket csodálsz. Olyanokról, akik

  • sokat jelentettek az életedben;
  • nagy szerepet játszottak valamilyen kisebb-nagyobb közösség életében; vagy
  • meghatározói voltak a világ alakulásának.

Gondold végig, vajon külső megjelenésük fontos tényező volt-e mindabban, amit elértek?

5. A testtartásod is tükrözze mindazt, amit önmagadról gondolsz: járj emelt fejjel és egyenes gerinccel, sugározd a büszkeséget és az önbizalmat, amit magaddal kapcsolatban érzel. Ha most azt gondolod, hogy „de nekem nincs önbizalmam, és büszke sem vagyok magamra”, akkor tudd, hogy a módszer visszafelé is működik! Csak próbáld ki: amikor legközelebb kilépsz az ajtódon, vagy belépsz valahová, vegyél egy mély lélegzetet, húzd ki magad, és emeld fel a fejed. Milyen érzés? Hát akkor csak folytasd!

6. Gondold végig, melyek azok a tevékenységek, amelyeket örömmel végzel. Sétálni szeretsz? Vagy futni? Vagy úszni? Vagy kirándulni? Vagy a napon feküdni? Vagy táncolni? Aztán dönts önmagad mellett, és határozd el, hogy a súlyod vagy az alakod többé nem akadályozhat meg abban, hogy olyasmivel foglalkozz, ami örömet okoz.

7. Válogasd meg, milyen ruhákat viselsz. Keress olyanokat, amelyek

  • kényelmesek,
  • tetszenek neked,
  • saját, személyes stílusodat tükrözik,
  • vonzónak érzed magad bennük;
  • a testednek is kellemes érzés viselni őket.

8. A „hibáid” helyett azokra a tulajdonságokra fókuszálj, amiket szeretsz a testedben! Vizsgáld meg azokat a testrészeidet, amikkel valami bajod van, és találj rajtuk olyan részleteket, amelyek kifejezetten vonzóak. Például:

  • talán zavarnak a bőrödön a foltok, viszont nincsenek ráncaid;
  • talán rövidnek találod a lábaid, ám feszesen izmosak és rugalmasak;
  • talán vékonyszálúnak gondolod a hajad, ám selymesen csillogva, glóriaként röpköd a fejed körül;
  • talán nem lapos a hasad, mint az atlétáké, de épp ettől válsz nőiesen gömbölydeddé;
  • talán soknak találod a szeplőidet, ám épp olyanná válsz tőlük, mint egy csintalan kis tündér …

9. Gondold végig, mi mindenre használhatnád azt az időt és azt az energiát, amit most azzal töltesz, hogy a tested és az alakod miatt aggódsz! Mi mindent élhetnél át az alatt, amíg a tévé előtt szomorkodva újabb adag chips-et tömsz magadba?

10. Ne a tested ellensége légy, hanem a barátja és a mentora. Figyelj rá, derítsd ki, majd add meg neki, amire szüksége van. Támogasd a folyamatait, és ismerd el mindazt, amit minden áldott nap lehetővé tesz a számodra. Ne természetesnek vedd, hanem örülj neki, és adj hálát azért, hogy mindez újra és újra megtörténhet veled.

+ 1. Gyere el június 26-án (kedden, 18.00-20.00-ig) a

Szeretem a testem

meditációs estre, ahová várlak téged is, ha

  • úgy véled, épp a tested milyensége miatt nem talál rád a szerelem;
  • túlsúlyosnak érzed magad, és szeretnél lefogyni;
  • elégedetlen vagy az alakoddal;
  • tudod mi kellene a testednek, de mégsem adod meg neki;
  • érzelmeid megélése helyett inkább enni kezdesz;
  • szeretnél többet mozogni, de nem tudod, merre indulj;
  • szeretnél változtatni étkezési szokásaidon.

Ebben a meditációban megtapasztalhatod, milyen erőt adó érzés összekapcsolódni mindentudó, bölcs lelkeddel, és az ő útmutatásait követve fokozatosan megszeretni a testedet. Ez az egyre növekvő elfogadás lesz aztán a segítségedre abban, hogy kialakítsd azt a boldog, harmonikus párkapcsolatot, amire szíved mélyéről vágysz.

Kattints ide >>> a részletekért!

Várlak!

Szeretettel,

Sarkadi Kriszta

Kategóriák: Kommunikáció


Ha tetszett, kattints az alábbi linkekre, és oszd meg ismerőseiddel!

Hozzászólások

Zsuzsa’12 jún 22 - 22:06

Drága Kriszta!
Ismét egy olyan témát választottál, ami mindig jelen van. Önmagunk elfogadása nagyon nehéz. Én is így vagyok ezzel. Sokszor szomorkodtam, és láttam rosszat mindenben, de nagyon igazad van abban, hogy önmagunk becsülése nélkül semmit sem tudunk felépíteni! Minek a folytonos fogyókúra, az állandó kételkedés, a megfelelés, ha egy percet nem élvezünk az életből! Az boldogságot meg kell élni!
Köszönöm Neked ezt az írást!

Zsu

Judit’12 szept 29 - 12:09

Kedves Kriszta! Nagyon jók az írásaid! :) Köszönöm!

Hozzászólás

Kérünk, a kiemelt mezőket mindenképpen töltsd ki!

Fontos: a rendszer 30 perc után automatikusan kiléptet; ezért ha a hozzászólásod megírása meghaladta a fél órát, akkor javasoljuk, hogy jelöld ki az üzenet teljes szövegét, másold (CTRL + C), majd végezz el egy frissítést (F5), illeszd be (CTRL+V), és csak ezután kattints az Elküld gombra!

A blogomról

A blogomról

Neked szól ez az oldal, ha vannak kérdéseid, és tenni akarsz annak érdekében, hogy szerelmi kapcsolataidban (is) olyan életet élj, amilyenre szíved legmélyéről vágysz. Számtalan izgalmas, egyben elgondolkodtató nézőpontot fogok eléd tárni, hogy saját megoldásod kialakítására inspiráljalak.

Ennek is örülni fogsz

Mesés életem könyve - Váltsd valóra az álmaidat!

Merj nagyot álmodni! Majd indulj el, váltsd valóra az álmaidat, és legyen neked is mesébe illő életed!  Tovább »

Szerelmeskönyv - Se testben, se lélekben ne légy egyedül

Ha szeretnéd mélységesen megszeretni önmagad és örömtelivé tenni az életed, akkor feltétlenül szerezz be egyet!  Tovább »

Szerelemteremtő online kurzusok

A gyakorlatok elvégzése olyan változást indíthat el az életedben, amely legmerészebb álmaidat is felülmúlja!  Tovább »

Szerelemteremtő meditációk

A rendszeres meditációval könnyedén szerelmes, boldog, harmonikus életet teremthetsz magadnak.  Tovább »

Ajándék: 1 könyv + 4 hanganyag!

Kattints, iratkozz fel most, és töltsd le a könyvet azonnal! Másnap pedig érkeznek a hang- anyagok!  Tovább »

Találkozzunk az Instagramon is!

Itt minden nap egy új, inspiráló haikut találsz, és pillanatképeket arról, hogy mi az, ami mostanában foglalkoztat.  Tovább »

Legolvasottabb
írásaim


Blog kategóriák

Korábbi írásaim