Sarkadi Kriszta

Az új kapcsolati minták hírnöke-
ként abban támogatlak, hogy megszülessen benned és veled maradjon a szerelem.

Ajándék, neked!Ariadné fonalaAriadné fonala

 Írásaim - blogértesítőm és egyéb fontos híreim - útmutatásait követve könnyedén kitalálsz a félelmek, az elvárások és a régi minták útvesztőjéből, hogy meg- érkezz a szerelem varázslatos birodalmába.

Vedd a kezedbe Ariadné fonalát, és fogadd el ajándékba letölthető gyakorlati útmutatónkat!


E könyvet elolvasva képessé válsz arra, hogy kialakítsd saját "boldogságreceptedet", és megtudd, vajon hogyan, mitől leszel boldog és kiegyensúlyozott a párkapcsolataidban.

Programajánló

2024 március
H K Sze Cs P Szo V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Szükségünk van a szeretetre – vagy mégsem?

’10júl23
1 hozzászólás
Szükségünk van a szeretetre – vagy mégsem?

Ha időm engedi, besétálok kedvenc könyvesboltomba, csak azért, hogy körbenézzek egy kicsit. Előfordul, hogy pusztán információt gyűjtök: sétálgatok, beleolvasok az újdonságokba, felmérem, hogy van-e olyasmi, amit szívesen megvennék. Máskor leülök az üzlet kávézójában, és a kényelmes fotelbe süppedve elmélyedek egy kiadványban. Néha megtörténik, hogy egy-egy – fontos információkat tartalmazó – könyvet szinte „kiolvasok”, így aztán megvennem sem kell.

A minap azonban egészen furcsán viselkedtem. Cél nélkül ténferegtem az ezoterikus könyvek szigete körül, amikor a szemem sarkából, egy oldalsó polcon, legalul, „rám kiáltott” egy eddig nem látott könyv egyetlen példányának a címe:

Byron Katie – Michael Katz:
SZÜKSÉGEM VAN A SZERETETEDRE – VAGY MÉGSEM?

Mivel a téma éppen mélyen érintett, és Byron Katie korábbi munkáit is ismerem, pár percet azzal töltöttem, hogy belelapoztam. Aztán körülnéztem valamilyen ülőalkalmatosság után. A kávézóba nem akartam lemenni, hiszen csak 10-15 percre volt szükségem ahhoz, hogy a könyvet gyorsan átlapozva eldöntsem, van-e benne számomra fontos információ. Átsétáltam hát a gyerekkönyvek polcaihoz, és egy iciri-piciri székre leülve olvasni kezdtem.

Két és fél óra múlva ocsúdtam fel, amikor a testem elgémberedett tagjai tiltakozni kezdtek a kifacsart pozitúra ellen. De nem bántam – addigra megváltozott bennem az, ahogyan önmagamra, és a kapcsolataimra tekintek. Azt éreztem, hogy hirtelen minden világos lett – megértettem, hogy a boldogság megtapasztalásában sokszor azzal akadályozom magam, hogy azt feltételezem, a gondolataim igazak és a valóságot tükrözik. Pedig a legtöbb esetben nem így van!

Katie azt javasolja, hogy öt egyszerű lépésben vizsgáld meg gondolataid valóságtartalmát. Az öt lépés a következő:

  1. Ha egy jelenbeli vagy múltbeli helyzet nyugtalanít, elszomorít, vagy egyszerűen kellemetlenül érzed magad miatta, tudatosítsd magadban a gondolatokat, amik az elmédben keringenek vele kapcsolatban, és írd le közülük azt, amelyik most, ebben a pillanatban a leginkább zavar.
     
  2. Tedd fel magadnak a kérdést, hogy ez a gondolat igaz-e. Valóban, tökéletesen biztos lehetsz benne, hogy amit gondolsz, az úgy van? Meggyőződtél róla?
     
  3. Vizsgáld meg, milyen az élet, ha hiszel a gondolatban! Összességében nézve békét vagy nyugtalanságot visz mindennapjaidba? Közelebb jutsz általa azokhoz, akiket szeretsz, vagy épp ellenkezőleg, elszakít, elszigetel tőlük? Mik a reakcióid, ha hiszel ennek a gondolatnak?
     
  4. Vizsgáld meg, milyen lenne az élet a gondolat nélkül! Használd a fantáziád, hogy kiderítsd, ki vagy mi lehetnél, ha nem hinnél benne. Ne keress egy jobb gondolatot, amivel kicserélheted az eredetit. Egyszerűen lépj be egy rövid időre abba a térbe, amely megnyílik előtted, amikor a régi vélekedés nélkül szemléled a helyzetet.
     
  5. Állítsd a feje tetejére a gondolatot! Vizsgáld meg a különböző szempontú megfordításait, vagy az ellentétét! Ez azt jelenti, hogy kicseréled a mondatban a személyes névmásokat. Íme egy példa. A gondolat: „A kedvesem nem törődik velem”.

       1. megfordítás: Én nem törődök vele.
       2. megfordítás: Én nem törődök saját magammal.
       3. megfordítás: Igenis, törődik velem.

Tedd fel magadnak a kérdést, hogy van-e olyan a megfordítások között, amelyik ugyanolyan igaznak, vagy épp igazabbnak tűnik, mint az eredeti gondolat. Ha van, keress három okot, amiért igaznak bizonyulhatnak! A megfordítások drámai hatással lehetnek; képesek kiszabadítani egy régi, berögzült gondolat szorításából, főleg, miután már meglazítottad azt az első három lépés segítségével.

Természetesen mindezt csak ízelítőnek szántam. Az én világlátásomat az a két és fél óra ott, a kisszéken kuporogva, alapjaiban megváltoztatta – mintha mázsás terhek szakadtak volna le rólam azzal, hogy elengedtem néhány meghatározó gondolatomat. Ám a könyvet már nem tettem le a kezemből; eszem ágában sem volt visszatenni a polcra, hiába volt rám ennyi is ekkora hatással. Megvásároltam, hazahoztam.

Szerezd be a könyvet, olvasd el, vagy egyszerűen csak vezesd magad végig a fenti öt lépésen! Aztán egy hozzászólásodban írd meg a tapasztalataidat!

Ha egész nap csak a szobámban ülnék, és könyveket olvasnék, azt lehetne mondani, hogy egy igazi könyvmoly vagyok, annyit olvasok. De nem vagyok igazi könyvmoly, mert sokszor nem pusztán az olvasás öröméért falom a betűket. Gyakran jegyzetfüzettel és ceruzával a kezemben ülök ott, hogy azonnal leírhassam gyorsan áramló ötleteimet arról, hogy mindazt, amit olvasok, hogyan lehet a gyakorlatba átültetni. Részben ezekből születnek azután azok a gyakorlatok, amelyek létrehozzák a kívánt változást azoknak az életében, akik elvégzik a tanfolyamaimat, vagy eljönnek hozzám egy személyes beszélgetés-sorozatra.

Most azonban még könnyebben a segítségére lehetek minden olvasómnak: az oldal alján, a menüsorban megjelent egy új szó: KÖNYVAJÁNLÓ. Itt fogom ezentúl felhívni a figyelmedet minden olyan könyvre, amelyet én magam olvastam, nagy hatással volt rám és az életemre, valamint úgy érzem, az elolvasása téged is közelebb vihet ahhoz, hogy megszülessen benned és veled maradjon a szerelem.

Időről időre kattints rá, és fedezd fel az újdonságokat! A hozzászólások között pedig írd meg: te milyen könyvet ajánlanál nekünk és miért?

Átadom a szót neked …

Szeretettel,

Sarkadi Kriszta

Kategóriák: Gyorssegély


Ha tetszett, kattints az alábbi linkekre, és oszd meg ismerőseiddel!

Hozzászólások

D. Kata’11 máj 18 - 13:44

Nagyon nagy hatása van ennek a technikának. Rádöbbentett sok kisgyermekkori beépült traumámra, amit ezáltal ki is tudtam oldani és kinyílt a világ a kapcsolataimban. Köszönöm.

D. Kata

Hozzászólás

Kérünk, a kiemelt mezőket mindenképpen töltsd ki!

Fontos: a rendszer 30 perc után automatikusan kiléptet; ezért ha a hozzászólásod megírása meghaladta a fél órát, akkor javasoljuk, hogy jelöld ki az üzenet teljes szövegét, másold (CTRL + C), majd végezz el egy frissítést (F5), illeszd be (CTRL+V), és csak ezután kattints az Elküld gombra!

A blogomról

A blogomról

Neked szól ez az oldal, ha vannak kérdéseid, és tenni akarsz annak érdekében, hogy szerelmi kapcsolataidban (is) olyan életet élj, amilyenre szíved legmélyéről vágysz. Számtalan izgalmas, egyben elgondolkodtató nézőpontot fogok eléd tárni, hogy saját megoldásod kialakítására inspiráljalak.

Ennek is örülni fogsz

Mesés életem könyve - Váltsd valóra az álmaidat!

Merj nagyot álmodni! Majd indulj el, váltsd valóra az álmaidat, és legyen neked is mesébe illő életed!  Tovább »

Szerelmeskönyv - Se testben, se lélekben ne légy egyedül

Ha szeretnéd mélységesen megszeretni önmagad és örömtelivé tenni az életed, akkor feltétlenül szerezz be egyet!  Tovább »

Szerelemteremtő online kurzusok

A gyakorlatok elvégzése olyan változást indíthat el az életedben, amely legmerészebb álmaidat is felülmúlja!  Tovább »

Szerelemteremtő meditációk

A rendszeres meditációval könnyedén szerelmes, boldog, harmonikus életet teremthetsz magadnak.  Tovább »

Ajándék: 1 könyv + 4 hanganyag!

Kattints, iratkozz fel most, és töltsd le a könyvet azonnal! Másnap pedig érkeznek a hang- anyagok!  Tovább »

Találkozzunk az Instagramon is!

Itt minden nap egy új, inspiráló haikut találsz, és pillanatképeket arról, hogy mi az, ami mostanában foglalkoztat.  Tovább »

Legolvasottabb
írásaim


Blog kategóriák

Korábbi írásaim