Sarkadi Kriszta

Az új kapcsolati minták hírnöke-
ként abban támogatlak, hogy megszülessen benned és veled maradjon a szerelem.

Ajándék, neked!Ariadné fonalaAriadné fonala

 Írásaim - blogértesítőm és egyéb fontos híreim - útmutatásait követve könnyedén kitalálsz a félelmek, az elvárások és a régi minták útvesztőjéből, hogy meg- érkezz a szerelem varázslatos birodalmába.

Vedd a kezedbe Ariadné fonalát, és fogadd el ajándékba letölthető gyakorlati útmutatónkat!


E könyvet elolvasva képessé válsz arra, hogy kialakítsd saját "boldogságreceptedet", és megtudd, vajon hogyan, mitől leszel boldog és kiegyensúlyozott a párkapcsolataidban.

Programajánló

2024 április
H K Sze Cs P Szo V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Hová vezet Ariadné fonala?

’10ápr09
7 hozzászólás
Hová vezet Ariadné fonala?

Sokáig gondolkodtam azon, milyen összefoglaló nevet adjak írásaim sorozatának. Tudtam, hogy olyan embereknek írok, akiknek vannak kérdéseik, és tenni akarnak annak érdekében, hogy szerelmi kapcsolataikban (is) olyan életet éljenek, amilyenre szívük legmélyéről vágynak. Számtalan izgalmas, egyben elgondolkodtató nézőpontot szeretnék eléd tárni, hogy saját megoldásod kialakítására inspiráljalak.

Ahogy az mostanában történni szokott velem, éppen valami másra figyeltem, amikor megjelent bennem a gondolat: Ariadné fonala. Emlékeztem a mítoszra, amit még gyermekkoromban olvastam, de azért rákerestem az interneten, és találtam egy rövid változatot, amit az alábbiakban olvashatsz.

Helyezkedj el kényelmesen, idézd fel kedvenc foteled puha ölelését, hiszen most visszarepülünk a mítoszok és mesék varázslatos birodalmába. Abba az időbe, amikor kisgyermekként élénk fantáziaképeket vetített elénk a felolvasott mesék minden egyes sora ...

A szörnyű adótól - melyre Minós krétai király kötelezte - Aigeus király fia, a hős Théseus szabadította meg Athént. Arra kérte atyját, hogy vegyék be őt is a hét ifjú közé, akiket hét szűzzel együtt időről időre a Minótaurosnak kellett elküldeni; ő majd Pallas Athéné segítségével megöli az emberevő szörnyeteget.

Az öreg Aigeus fájó szívvel bocsátotta el a veszedelmes útra gyermekét, ki csak késő öregsége napjaira tért vissza hozzá. Mert Théseus anyja, Aithra, troizéni királyleány volt, s míg Aigeus Athénben uralkodott, Aithra Troizénben nevelte fel gyermekét. Csak mikor már olyan erős lett Théseus, hogy atyja fegyvereit ki tudta emelni a föléjük hengergetett mérhetetlen súlyú szikla alól, akkor kereshette fel atyját Athénben. De még be sem teltek fia látásával Aigeus büszke apai szemei, mikor az agg király szerencsétlen sorsa és az ifjú hős fékezhetetlen bátorsága megint kiragadta ölelő karjai közül Théseust. Ősz hajára földet és homokot hintett Aigeus, mert ki tudja, látja-e még valaha fiát; fekete vitorlát húzatott a hajóra, és meghagyta Théseusnak, hogy ha sikerrel jár s megölve a Minótaurost, épségben hazatér halálra ítélt társaival, cserélje fehérre a fekete vásznat.

igazából Szerelem - Ariadné és ThéseusA könnyű hajó és a szelíd szelek elvitték Théseust a dicső Minós büszke székvárosába. Meglátta az athéni hőst a krétai királyleány, a szép Ariadné, kit illatos ágya anyja lágy karjai között óvott eddig, mint az Eurótas habjai a mirtust, vagy ahogyan a tavaszi szellő sarjasztja a tarka virágzást. El sem mozdította vágyódó szemeit az ifjúról a királyleány, amíg egész testét át nem járta a szerelem, s Erós lángja el nem hatolt a velőkig. Erós, ki gondokkal keveri az emberek örömeit, és Aphrodité, aki úrnő a szerelem és a tenger habjai felett, milyen hullámokon dobálták a szerelmes leányt, míg a szőke idegen után sóhajtozott! Mennyi aggodalom töltötte el bágyadó szívét, hogyan sápadt sárgábbra, mint a fényes arany, mikor Théseus jelentkezett a királynál, hogy megbirkózzék a szörnyeteggel, vagy a halált vagy a dicsőséget várva!

igazából Szerelem - Théseus és MinotaurusTitkon megegyezett Ariadné az idegennel és egy gombolyag fonalat adott neki. Mert a Minótauros számára Daidalos labirintust épített, hatalmas barlangot, melyben zegzugos folyosók vezettek és ezek közt az is eltévedt volna, akit esetleg megkímél a szörnyeteg. De Théseus Ariadné fonalát gombolyította, s mikor Pallas Athéné segítségével megölte a Minótaurost, a fonal mentén szépen megtalálta a kijáratot is a labirintusból. Akkor aztán megmentett társaival hazahajózhatott Athénbe és vitte magával a krétai királyleányt, kinek megígérte, hogy segítségéért feleségül fogja venni. Meg aztán Ariadnénak nem is lett volna maradása Krétában, ha Minós megtudja, hogy saját leánya segítette az idegeneket.
(Forrás: www.tanit.hu )

Örömmel olvastam a fenti sorokat, mert már éreztem, mi minden miatt jelent meg egy ihletett pillanatban az Ariadné fonala elnevezés.


Hallgasd meg, hogyan fogalmazza ezt meg a Dead Can Dance együttes Ariadne című számában:

Amikor megszületik bennünk a szerelem, eltölt minket az erő, ahogy Ariadnét is: mindenre képesnek érezzük magunkat, harmóniába kerülünk önmagunkkal és a világgal. Az én meglátásom szerint ennek így kellene maradnia. Szerintem a szerelem a természetes állapotunk – akkor kerülünk kapcsolatba azzal a valósággal, ahol képesek vagyunk önmagunkat, a másikat és a világot pontosan olyannak elfogadni, amilyen.

Véleményem szerint nem a szerelem az illúzió, hanem az összes többi. Az az illúzió, hogy
 

  • elvárásokat támasztunk önmagunkkal és egymással szemben;
  • hogy elfogadás helyett a másik megváltoztatására törekszünk;
  • hogy félelmeink miatt nem vállaljuk fel a felelősséget az érzelmeinkért;
  • hogy tudattalanul régi kapcsolati mintákat követve megsebezzük egymást;
  • hogy sérelmeinket tartogatva engesztelhetetlenné válunk, képtelenné a megbocsátásra.


Így egy idő után az az érzésünk, hogy szerelemmel induló kapcsolatunk útvesztőjében mélységesen eltévedtünk, amelyből csak úgy tudunk kijutni, ha szétrobbantjuk az egészet. Pedig nem ez az egyetlen megoldás.

Arra kérlek tehát, hogy írásaim olvasásával vedd kezedbe Ariadné fonalát, hogy iránymutatásait követve könnyedén kitalálj a félelmek, az elvárások és a régi minták útvesztőjéből, és érkezz meg újra a szerelem varázslatos birodalmába.

Neked mi a véleményed? „A szerelemnek múlnia kell”? Vagy lehetővé tudjuk tenni, hogy velünk maradjon? Ismersz olyanokat, akik évtizedek óta szerelemben élnek, bizonyítva, hogy ez lehetséges?

Vagy csak útvesztőben botladozó párokat látsz magad körül? Neked sikerült már kijutnod saját labirintusodból? Hogy csináltad?


Kíváncsi vagyok a véleményedre, így átadom a szót neked …

Szeretettel,

Sarkadi Kriszta

Tetszik?

Kategóriák: Együtt


Ha tetszett, kattints az alábbi linkekre, és oszd meg ismerőseiddel!

Hozzászólások

Arató Mónika’10 máj 12 - 20:22

Szia Kriszta,

nagyon örülök, hogy kutatod ezt a szép témát. Nem, a szerelemnek nem kell múlnia, legalábbis mindannyian arra vágyunk, hogy ne múljon. Mégis sajnos, általában így alakul. Ahhoz, hogy ez ne így legyen, ezen a területen is a tudatosságunk fejlesztésével válhatunk boldogabbá. Örülök, hogy Te vagy az új kapcsolati minták hírnöke.

Arató Mónika, www.azenutam.hu

Csiky Anti’10 máj 12 - 20:23

Csiky Anti’10 máj 10 - 21:09

Kedves Kriszta!

Ez is egy hozzászólás - ha elfogadod.

Ima


Ha majd beérik minden szenvedésem,
tudom: eljössz. Eljössz hozzám egészen.

A tested jószagú s kemény lesz,
a testem földszagú, nehéz lesz.

De tisztára mosdva várlak téged,
begombolt gallér-merevségben.

Rád rajzolom addig életem
és érintetlen tested megszegem.

Szeretettel:

Anti, www.csikyantal.blog.hu

Sirkóné’10 máj 12 - 20:24

Köszönöm a leveledet, nagyon tanulságos és igen, sajnos ilyen rohanó világot élünk, és nem foglalkozunk,nem törődünk egymással. Pedig ebből fakad, és ettől van ez a sok válás is.

Most nincs időm, de majd megírom én is a kis történetemet neked. És majd segítséget ... segítséget nem is kérhetek. Ezt majd nekem kell eldönteni mit miért tegyek. De leülök és megfogom neked írni, mert nem tudom mitévő legyek, nem tudom a helyes utat, elrekedtem, és most csapdában érzem magam. Örülök, hogy van egy ilyen oldal, és rád akadtam. Már csak azért is, mert nem tudtam erről beszélni senkivel. Még édesanyámmal sem, ő sem tudna nekem a döntésemben segíteni. Tudom nem is lehet, de már ha van kivel beszélni róla, én már azt nagy segítségnek tartom.

Köszönöm a lehetőséget és hamarosan jelenkezem.

Sirkóné

sinkosasa’10 máj 15 - 22:03

Kedves Kriszta!

Részt vettem a III: Pozitív Gondolkodó Napján
Úgy érzem. ha ma csak Veled találkoztam volna Nekem már érdemes volt eljönnöm.
"A szeretet nem birtokolható ,mert a szeretetnek elég a szeretet."
Köszönöm :-)

Sinkó Sándor

Sarkadi Kriszta’10 máj 15 - 23:02

Kedves Sándor!

Nagyon jól esnek kedves szavaid, és különösen, hogy nem csak nekem mondtad el, hanem ide is leírtad. Bármennyire is felkészülök minden előadásomra, mindig marad bennem kétség, hogy vajon tényleg fontos-e, amiről beszélek; tényleg érdekelni fogja-e a hallgatóságot?

Amikor ilyen visszajelzést kapok, mint amit most tőled is, az számomra egy rendkívül fontos megerősítés.

Köszönöm!

Kriszta

Childikó’10 máj 17 - 11:10

Gratulálok!...mindenféle legjobbakat kívánok minden téren és időn innnen és túl:)
Egyre bizonyosabb vagyok, hogy amikor MAGunkban Teljes a Szerelem, és nem a hiányaink miatt kerülünk valaki mellé,vagy ő mellénk, akkor tud Valódi Szerelem megszületni, mert mind a ketten a Szerelem vagyunk MAGa...

...ez egy régebbi gondolatom...

MINDEN és SEMMI

Nem akarok adni
semmit.
...és mégis.
Bármit hajlandó vagyok
Adni
Belőlem, Velem és Általam

Nem akarok kapni
semmit.
...és mégis.
Bármit hajlandó vagyok
Befogadni
Belőled, Veled és Általad.

Nem akarok együtt
semmit.
...és mégis.
Bármit hajlandó vagyok
MegÉLni
Belőlünk, Velünk és Általunk.

Kíváncsi vagyok.

Kíváncsi vagyok,
mi az, amit
Adhatok?

Kíváncsi vagyok
mi az, amit
Kaphatok?

Kíváncsi vagyok,
mi az, Ami
LÉTrejöhet?

Benned, Veled és Általad?
Bennem, Velem és Általam?
Bennünk, Velünk és Általunk.

Mi az, ami megszülethet?

Semmi.

Minden.

Köszönöm.

Ámen

ez 2006.06.04-én kezdődött :) Childikó

Ölellek!Ildi/chili

Domján Mónika’10 máj 28 - 20:09

Köszönöm a költőknek, Antinak és Childikónak, hogy a szívemből szóltak. Mindkét verset megkönnyeztem.

Domján Móni www.tavaszpont.hu

Hozzászólás

Kérünk, a kiemelt mezőket mindenképpen töltsd ki!

Fontos: a rendszer 30 perc után automatikusan kiléptet; ezért ha a hozzászólásod megírása meghaladta a fél órát, akkor javasoljuk, hogy jelöld ki az üzenet teljes szövegét, másold (CTRL + C), majd végezz el egy frissítést (F5), illeszd be (CTRL+V), és csak ezután kattints az Elküld gombra!

A blogomról

A blogomról

Neked szól ez az oldal, ha vannak kérdéseid, és tenni akarsz annak érdekében, hogy szerelmi kapcsolataidban (is) olyan életet élj, amilyenre szíved legmélyéről vágysz. Számtalan izgalmas, egyben elgondolkodtató nézőpontot fogok eléd tárni, hogy saját megoldásod kialakítására inspiráljalak.

Ennek is örülni fogsz

Mesés életem könyve - Váltsd valóra az álmaidat!

Merj nagyot álmodni! Majd indulj el, váltsd valóra az álmaidat, és legyen neked is mesébe illő életed!  Tovább »

Szerelmeskönyv - Se testben, se lélekben ne légy egyedül

Ha szeretnéd mélységesen megszeretni önmagad és örömtelivé tenni az életed, akkor feltétlenül szerezz be egyet!  Tovább »

Szerelemteremtő online kurzusok

A gyakorlatok elvégzése olyan változást indíthat el az életedben, amely legmerészebb álmaidat is felülmúlja!  Tovább »

Szerelemteremtő meditációk

A rendszeres meditációval könnyedén szerelmes, boldog, harmonikus életet teremthetsz magadnak.  Tovább »

Ajándék: 1 könyv + 4 hanganyag!

Kattints, iratkozz fel most, és töltsd le a könyvet azonnal! Másnap pedig érkeznek a hang- anyagok!  Tovább »

Találkozzunk az Instagramon is!

Itt minden nap egy új, inspiráló haikut találsz, és pillanatképeket arról, hogy mi az, ami mostanában foglalkoztat.  Tovább »

Legolvasottabb
írásaim


Blog kategóriák

Korábbi írásaim