Sarkadi Kriszta

Az új kapcsolati minták hírnöke-
ként abban támogatlak, hogy megszülessen benned és veled maradjon a szerelem.

Ajándék, neked!Ariadné fonalaAriadné fonala

 Írásaim - blogértesítőm és egyéb fontos híreim - útmutatásait követve könnyedén kitalálsz a félelmek, az elvárások és a régi minták útvesztőjéből, hogy meg- érkezz a szerelem varázslatos birodalmába.

Vedd a kezedbe Ariadné fonalát, és fogadd el ajándékba letölthető gyakorlati útmutatónkat!


E könyvet elolvasva képessé válsz arra, hogy kialakítsd saját "boldogságreceptedet", és megtudd, vajon hogyan, mitől leszel boldog és kiegyensúlyozott a párkapcsolataidban.

Programajánló

2024 június
H K Sze Cs P Szo V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Karen Casey: Változtasd meg az elméd ... és az életed vele változik

Karen Casey: Változtasd meg az elméd ... és az életed vele változik

Valójában nem is kell olyan nagy erőfeszítés ahhoz, hogy az életünket „édesebbé” tegyük. Hajlandóságra azonban szükség van – hajlandóságra ahhoz, hogy apró átalakításokat végezzünk abban, ahogyan tapasztalatainkat és útitársainkat szemléljük. Ahelyett, hogy mindent és mindenkit potenciális fenyegetésnek vagy akadálynak látunk, dönthetünk úgy is, hogy minden pillanatot egy olyan lehetőségnek tekintünk, amelyben megteremthetjük a békét. Ebből a könyvből megtanulhatod azt a tizenkét alapelvet, amely segíthet abban, hogy harmonikussá tedd az életed, szeretettelivé a kapcsolataidat, és békéssé a világot. Csak tizenkét, egyszerű, gyakorolni való alapelv. Ez minden. Belevágsz?

Az író előszavából és bevezetőjéből idézek:

"Azon a sok évvel ezelőtti, tavaszi estén az életem drámai fordulatot vett. Akkor hallottam először, hogy csak egyetlen dologgal kell törődnöm: azzal, hogy minek adok helyet az elmémben, és hogy ezt milyen tettek követik. Közel harminc éve gyakorolom az elmémre való odafigyelést, és az eredmények lélegzetelállítóak. Reményeim szerint ez a könyv lehetővé teszi, hogy felfedezd, valójában mennyire könnyű percről percre az irányításod alá vonni elméd tartalmát, és ezzel megváltoztatni az egész életedet. Az elmúlt hatvan év alatt még nem találkoztam senkivel, aki ne vágyott volna teljesebb békére, több örömre, nagyobb elégedettségre. Mindannyiunkat felkavarnak a nehezen kezelhető főnökök, a zátonyra futott házasságok, a függőséggel vívott személyes küzdelmek, valamint a gyerekeinkért és a világunkért való aggódás. Remélem, ez a könyv elegendő érvet sorakoztat fel amellett, hogy elhidd: ha van benned hajlandóság, vagyis ha egy kicsit is hajlandó vagy arra, hogy megváltoztasd az elméd, holnap már valóban egy szebb napra ébredsz.

Életem egy pontján tudatosult bennem, hogy nincsenek véletlenek. Ahol vagyunk, ahol ebben a pillanatban vagyok, szándékos. Természetesen ugyanez igaz rád is.

Ez a nézőpont hosszú évek alatt alakult ki bennem, melyeket nem csak számos spirituális ösvény bejárásával, hanem annak a felderítésével is töltöttem, hogyan lehet valóban odafigyelni a belső hangra. Szerintem ugyanis ez minden tudás forrása. Életem összes aspektusát megmagyarázta és megkönnyítette a felismerés, hogy minden, amit tudnunk kell, ott van bennünk. Ebből születtek a döntéseim. Ez vezetett oda, hogy húsz év alatt megírjak és kiadjak tizenhat könyvet.

Az írás, amit most a kezedben tartasz, a nézőpontunk hatalmába vetett hit egy másik, mélyebb rétegét is felfedi. Állítólag Abe Lincoln mondta egyszer: „Mi döntjük el, mennyire vagyunk boldogok.” Tetszik nekem ez a gondolat. Leegyszerűsíti a feladatunkat. Jobb életet élhetünk, ha emellett döntünk – miénk a választás. Bárhová is megyünk, ott vagyunk; olyan emberekként, amilyenné döntésünk szerint váltunk.

Mi döntünk – ez a nagy felismerés. Mi határozzuk meg, hogy életünk keserűvé vagy édessé válik. Minden pillanatban eldöntjük, hogy válaszunkat a béke vagy a félelem irányítja. Miénk a választás.

Az igazság az, hogy valójában nem is kell olyan nagy erőfeszítés ahhoz, hogy az életünket „édesebbé” tegyük. Hajlandóságra azonban szükség van – hajlandóságra ahhoz, hogy apró átalakításokat végezzünk abban, ahogyan tapasztalatainkat és útitársainkat szemléljük. Ahelyett, hogy mindent és mindenkit potenciális fenyegetésnek vagy akadálynak látunk, dönthetünk úgy is, hogy minden pillanatot egy olyan lehetőségnek tekintünk, amelyben megteremthetjük a békét. Valahányszor a békés válaszadás mellett tesszük le a voksot, nem csak a saját boldogságunk, hanem egy békés világ megteremtése felé is kikövezzük az utat. Ebben a könyvben megtanítom neked azt a tizenkét alapelvet, amely segíthet egy békés világ létrehozásában. Csak tizenkét, egyszerű, gyakorolni való alapelv. Ez minden. Velem tartasz?"

A tizenkét alapelv a következő:

 • A saját földedet műveld!
 • Hagyj fel a problémákra való összpontosítással – csak így jelenhetnek meg a megoldások!
 • Engedd el a végkifejletet!
 • Változtasd meg az elméd!
 • Reagálás helyett cselekedj tudatosan!
 • Szabadulj meg az ítéleteidtől!
 • Emlékezz rá, hogy nem te irányítasz!
 • Vedd észre a neked szóló leckéket!
 • Ne árts!
 • Csendesítsd le az elméd!
 • Minden találkozás egy megszentelt találkozás – határozza meg ez a válaszaidat!
 • Elmédben ketten beszélnek – az egyiknek sosincs igaza.

Amikor 2010 tavaszán ezt a könyvet elkezdtem lefordítani az Édesvíz Kiadó számára, arra lettem figyelmes, hogy bosszant, amit olvasok. Rettenetesen zavart, hogy oldalakon keresztül ugyanaz ismétlődik: Miért kell egyvalamit ennyiszer elmondani?! – tettem fel a kérdést dühösen. – Azt hiszi az író, hogy egyszeri elolvasásra nem bírjuk felfogni, amit mondani akar?!

Bizony beletelt néhány hónap, mire rájöttem, mitől lettem olyan ideges: azok az oldalak akkor éppen kőkeményen nekem szóltak; nekem kellett volna „meghallanom” az üzenetet, amely így is csak hónapok múlva sikerült … Erről a felismerésről, és az általa megérkező párkapcsolati boldogságról írok A te kedvesednek miben kellene változnia? című blogbejegyzésemben. Ide kattintva olvass bele, ha érdekel!

Értékelés
 • Aktuális érték: 4.18
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
(összesen: 22 értékelés érkezett)
Megosztás

Könyv kategóriák


Referenciák

"Nagyon örülök, hogy résztvevője voltam a vasárnapi zarándoklatnak! Ez a néhány együtt töltött óra megerősített abban, amit mélyen magamban eddig is éreztem, valamint belső békével ajándékozott meg, amit köszönök Neked, Nektek és persze önmagamnak :) "

Zsuzsi

"Kriszta sokoldalú, érett személyiség, bölcs asszony, aki napról napra teljesebben éli életét, használja lehetőségeit, képességét, tehetségét saját maga és mások boldogulása érdekében. Saját magát mindenestül vállalja, képes szembenézni hibáival, gyengeségeivel, ugyanakkor magától értetődő természetességgel, büszkén mutatja meg tudását, erejét, szépségét."

Domján Mónika, tarot tanácsadó, pszichológus, tréner

"A saját magunkhoz való viszonyunk javítása párkapcsolatunk boldoggá tételének alapfeltétele, és Kriszta ebben az okosságával, határozottságával és céltudatosságával mérföldekkel előrébb jár, mint szinte bárki, akit ismerek. Energiája, optimizmusa és remekbe csiszolt kommunikációs készsége pedig kivételesen alkalmassá teszi arra, hogy a tudását és a tapasztalatait jól használható módon adja át bárkinek, akinek szüksége van rá. És akkor még nem is beszéltem arról a szakmai értelemben vett tudáskincsről, amit a párkapcsolatok ügyében már eddig is fölhalmozott ... "

Villányi Péter, pszichoterapeuta, író (a Kapcsoskönyv szerzője) További referenciák

Korábbi írásaim