Sarkadi Kriszta

Az új kapcsolati minták hírnöke-
ként abban támogatlak, hogy megszülessen benned és veled maradjon a szerelem.

Ajándék, neked!Ariadné fonalaAriadné fonala

 Írásaim - blogértesítőm és egyéb fontos híreim - útmutatásait követve könnyedén kitalálsz a félelmek, az elvárások és a régi minták útvesztőjéből, hogy meg- érkezz a szerelem varázslatos birodalmába.

Vedd a kezedbe Ariadné fonalát, és fogadd el ajándékba letölthető gyakorlati útmutatónkat!


E könyvet elolvasva képessé válsz arra, hogy kialakítsd saját "boldogságreceptedet", és megtudd, vajon hogyan, mitől leszel boldog és kiegyensúlyozott a párkapcsolataidban.

Programajánló

2024 április
H K Sze Cs P Szo V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Szerelem Szerda: beszélgetés a szerelemről november 14-én

Szeretnéd elengedni a szerelmi életedet eddig megnehezítő régi mintákat? Úgy érzed, fontos lenne egyre inkább megérteni és elfogadni magad? Szívesen nyitottabbá válsz mások teljes elfogadására? Nem bánod, ha csökkennek a viták és a veszekedések? Örömmel veszed, ha javulnak a kapcsolataid? Megengeded, hogy vidámabb, könnyedebb, pozitívabb legyen az életed? Ha a válaszod igen, gyere, és tarts velünk az éppen aktuális Szerelem Szerda mély felismeréseket hozó, mégis szórakoztató beszélgetéseiben!

Időpont: 2012. november 14-én szerdán, 18.00-20.00-ig.

Helyszín: ÖrömSziget, 1123. Budapest, Greguss u. 3., Kapucsengő: 6. (Térképhez kattints ide.)

Fontos! Mivel az ÖrömSzigetben mindenütt szőnyeg van, cipő nélkül leszünk, és a szőnyegen, párnákon ülünk. Így, ha gondolod, hozz kényelmes öltözéket, és a lábadra egy meleg zoknit vagy puha papucsot.


Miről szól?

- Kell, hogy legyen egy másik út! – talán te is fakadtál már ki így, akár a kedveseddel való veszekedés közepette, akár a kétségbeesés mélyén, amikor ismét rádöbbentél, hogy még mindig nincs melletted a szeretett kedves, akinek a társaságára annyira vágysz. A jó hír az, hogy létezik másik út, és ráadásul könnyen hozzáférhető: önmagunkban kanyarog és önmagunkhoz vezet. Amint felhagyunk azzal a törekvéssel, hogy a másikat (vagy az egész világot) alakítsuk nekünk tetszővé, és ehelyett elkezdjük magunkban keresni a megoldást, nagyon gyorsan megérkezünk a szeretet és az öröm állapotába.

Ebben a folyamatban nyújt rendkívüli segítséget Chuck Spezzano: Ha fáj, az nem szerelem című könyve. Az én – tanításra vonatkozó – megközelítésem mindig rendkívül gyakorlatorientált, mert meggyőződésem, hogy csak olyasmiből lehet valóban tanulni, amit nem csak hallunk, látunk vagy olvasunk, hanem amit át is élünk, meg is tapasztalunk a saját bőrünkön. Így amikor először olvastam róla, nagyon felkeltette az érdeklődésemet egy olyan könyv, amely amellett, hogy a szerelemről, és a boldog, harmonikus párkapcsolatokról szól, ehhez még gyakorlati útmutatót is kínál – ráadásul 366 napra lebontott, rövid fejezetekben.

A módszer nálam annyira bevált, hogy 2009 őszén el is indítottam egy kéthetente találkozó csoportot, ahol rendszeresen megbeszéltük a gyakorlatok végzéséből fakadó élményeinket és felismeréseinket. Rám rendkívüli tisztító hatással volt a könyv, és újabb rétegei tárultak fel annak a tudásnak, hogy az, ami a párkapcsolatomban történik, rólam szól, ezért én vagyok a legalkalmasabb arra, hogy – ha nem érzem benne jól magam, akkor – átalakítsam. Ezért aztán teljes szívemből ajánlom ezt a könyvet – valamint a Szerelem Szerdák alkalmával a tapasztalataink megbeszélését -, ha elszántad magad arra, hogy végérvényesen rendbe tedd a szerelmi életedet.

A szerzőről már máskor is olvashattál a blogban, hiszen rengetegszer idéztem a szavait: évek óta nagy örömmel tanulok tőle a könyvein, a video-előadásain, a hírlevelén, és a blogbejegyzésein keresztül. Mondanivalója alapjaiban változtatta meg azt, ahogyan önmagamra, a szerelemre, és a párkapcsolataimra tekintek. Az ő tanításain keresztül tudtam a gyakorlatba is átültetni azt a látásmódot, miszerint csak tőlem függ, hogy mit élek át a kapcsolataimban.
 

Kinek szól?

Ha párkapcsolatban vagy (vagy voltál korábban), akkor azt is tudod, hogy minden kapcsolatban időnként krízisek alakulnak ki. Ez annak a jele, hogy a kapcsolat szeretne megújulni, a következő szintre fellépni. Az, hogy ez a folyamat mennyi fájdalommal jár, és meddig tart, attól függ, mennyire vagyunk benne tudatosak. A tudatosság pedig ebben az esetben azt jelenti, hogy vállaljuk-e a felelősséget mindazért, ami történik, vagy megpróbáljuk újra és újra a másikat hibáztatni. A Szerelem Szerdák alkalmával lehetőségünk nyílik ránézni ezekre a hatalmi játszmákra, és olyan felismerésekre tehetünk szert, amelyek alapjaiban változtatják meg, ahogy a kapcsolatunkra tekintünk.

Ha éppen most szingli vagy és párt keresel, akkor a Szerelem Szerda beszélgetései remek alkalmat nyújtanak arra, hogy kitakaríts magadból minden olyan régi mintát, amely eddig akadályozott abban, hogy boldog, harmonikus párkapcsolatban élj. Így, mire új kedveseddel találkozol, tiszta lappal indulhatsz, és sokkal nagyobb esélyed lesz arra, hogy a szerelem megszülessen benned, és azután veled is maradjon.

Havonta egyszer, szerda esténként a Szerelem Szerda keretében várlak téged is, ha

 • egyedül vagy és szeretnéd meglelni az igazit;
 • szinte sohasem vagy egyedül, de a kapcsolataid csak rövidtávon hoznak boldogságot és hamar megszakadnak;
 • tartós boldogtalanságban élsz valaki mellett és változtatni szeretnél ezen;
 • szeretnél újra elköteleződni önmagad, a társad és a szerelem mellett;
 • vágynál a szerelemre, de eddig sem időd, sem energiád nem volt arra, hogy ezzel a témával foglalkozz;
 • belefáradtál abba, hogy már annyi mindent kipróbáltál, és látszólag alig változik valami;
 • szívesen töltesz havonta egyszer két órát jókedvű, nyitott emberek között;
 • örömmel megtapasztalod egy új módszer izgalmas hatásait annak érdekében, hogy pontosan olyan párkapcsolatban élj, amilyenben szeretnél;
 • kíváncsi vagy rá, mi újat lehet neked még mondani ezen a területen.

Ez a két óra Neked szól, ha szívesen részt veszel egy beszélgetésben arról, hogyan élhetünk mindannyian boldog, harmonikus párkapcsolatban.
 

Miért érdemes eljönnöd?

A Szerelem Szerdákon arra lesz lehetőségünk, hogy átbeszéljük és megtapasztaljuk a könyv legfontosabb, vagy legnehezebb, vagy legfurcsább, vagy legérdekesebb, vagy legérthetetlenebb, vagy bármilyen más módon az érdeklődésünk középpontjába kerülő gyakorlatait. Ezért feltétlenül gyere el, ha

 • a gyakorlatokat nem akarod végezni, és a könyvet sem biztos, hogy megveszed, de időnként szívesen meghallgatod, mit mesélnek mások a tapasztalataikról – ebből is rengeteget lehet tanulni;
 • a gyakorlatok végzése otthon, társak nélkül túl nagy falat lenne a számodra, ezért örömmel részt veszel egy ilyen támogató kör találkozóin;
 • a saját társaságodban is jól haladnál az anyaggal, ám szívesen megosztod a tapasztalataidat másokkal.

Amellett, hogy a beszélgetések során rengeteget megtudunk önmagunkról, és a boldog, harmonikus párkapcsolatokról, valószínűleg jól is fogjuk érezni magunkat: sokat nevetünk, és új barátokra teszünk szert.
 

Miről lesz szó? Mi fog történni?

Minden alkalommal abból a 30 gyakorlatból válogatunk, amelyek arra a hónapra esedékesek. Arra nem lesz módunk, hogy mindegyiket külön-külön megbeszéljük, arra viszont igen, hogy némelyiküket gondolatébresztőnek használva részletesebben körbejárjunk egy-egy fontos kérdést. Arra is alkalmunk nyílik, hogy rövid gyakorlatok, játékok vagy meditációk formájában mélyebben átéljük a könyvben foglaltakat. És megválaszolhatjuk azokat a kérdéseket is, amelyek esetleg otthon, a gyakorlatok végzése közben merültek fel.

Mindezek hatására

 • el tudod engedni az eddig akadályozó régi mintákat;
 • egyre inkább megérted és elfogadod magad;
 • nyitottabbá válsz mások teljes elfogadására;
 • csökkennek a viták és a veszekedések;
 • javulnak a kapcsolataid;
 • vidámabb, könnyedebb, pozitívabb lesz az életed.

 

A témák november 14-én (211-240 sz. gyakorlatok):

Ezen az estén az alábbi kérdésekre keressük (és találjuk meg) a választ:

 • Miért fontos elengedni az elvárásainkat?
 • Mit jelent az igazi elkötelezettség?
 • Hogyan lehet felrázni egy unalmasnak tűnő kapcsolatot?
 • Mi okozza a hatalmi harcokat?
 • Mi a valódi szerepe az intimitásnak?
 • Mi a forrása a félelmeinknek?
 • Mi a titka a könnyed, örömteli életnek?
 • Mitől válik élettelivé egy kapcsolat?
 • Hogyan érhetjük el, hogy az igényeinket kielégítsék?
 • Miért fontos egy kapcsolatban a közös cél?
 • Hogyan lehetünk boldogok?

Gyere el, ha szeretnél jó társaságban, könnyedén tanulni, és lazán, szórakoztató módon közelebb kerülni önmagadhoz és meglévő vagy leendő kedvesedhez!


Kinek nem való?

A könyv és a beszélgetéseink alapját is ez a gondolat határozza meg: csak tőlem függ, hogy mit élek át a kapcsolataimban. Ez természetesen jó hír, mert így tőlem függ az is, hogy ami nem tetszik, azt olyanná alakítsam, amiben jól érzem magam. Ám ezzel elveszítjük mások hibáztatásának kényelmes, jól megszokott lehetőségét. Ez lehet számodra egy új gondolat, amire nyitott vagy, és szívesen megbarátkozol vele egyéves találkozósorozatunk alatt. Ám ha teljes egészében elutasítod, marhaságnak tartod, és nem áll szándékodban még a töredékét sem befogadni, akkor lehet, hogy nem érdemes szerda esténként csatlakoznod hozzánk.
 

Miért Szerelem Szerda a címe?

Azért, mert a szerelemről; a boldog, harmonikus párkapcsolatokról beszélgetünk, és mindezt szerdán tesszük. Szerdán jól sikerül minden, ami a kommunikációval van összefüggésben, ezért, ha szeretnél belső bölcsességeddel kapcsolatba lépni, és a lelked szintjén már meglévő válaszokat a tudatosságodba emelni, erre ez a nap a legalkalmasabb. Másrészt arra is gondoltam, hogy – így, a hét közepén – jól jön egy pozitív légkörű, töltekező beszélgetés, amikor megteheted, hogy csak magadra figyelsz, és a saját vágyaiddal törődsz.

Azért is neveztem el így, mert leginkább a kötetlenségében különbözik a meditációs estjeimtől, és a hétvégi elvonulásaimtól. Míg ezeknek mindig van egy központi témája, és ahhoz kapcsolódó, meghatározott íve, a Szerelem Szerdák alkalmával leginkább az épp felmerülő aktuális témákról beszélgetünk, amihez az apropót a könyv gyakorlatai adják.


A JELENTKEZÉS MÓDJA


A Szerelem Szerdára a belépő egy alkalomra 2.000,- Ft, amit elegendő a helyszínen rendezned. Kérlek, feltétlenül írj nekem egy e-mailt, hogy tudjam, körülbelül mennyien leszünk.

Ha bármilyen további kérdésed van,

 • írd meg egy -emailben: ; vagy
 • vagy kérdezd meg telefonon: 36 20 935 4144.

Szeretettel várlak!

Kategóriák: Beszélgető est

Ha tetszett, kattints az alábbi linkekre, és oszd meg ismerőseiddel!

Program kategóriák


Ennek is örülni fogsz

Mesés életem könyve - Váltsd valóra az álmaidat!

Merj nagyot álmodni! Majd indulj el, váltsd valóra az álmaidat, és legyen neked is mesébe illő életed!  Tovább »

Szerelmeskönyv - Se testben, se lélekben ne légy egyedül

Ha szeretnéd mélységesen megszeretni önmagad és örömtelivé tenni az életed, akkor feltétlenül szerezz be egyet!  Tovább »

Szerelemteremtő online kurzusok

A gyakorlatok elvégzése olyan változást indíthat el az életedben, amely legmerészebb álmaidat is felülmúlja!  Tovább »

Szerelemteremtő meditációk

A rendszeres meditációval könnyedén szerelmes, boldog, harmonikus életet teremthetsz magadnak.  Tovább »

Ajándék: 1 könyv + 4 hanganyag!

Kattints, iratkozz fel most, és töltsd le a könyvet azonnal! Másnap pedig érkeznek a hang- anyagok!  Tovább »

Találkozzunk az Instagramon is!

Itt minden nap egy új, inspiráló haikut találsz, és pillanatképeket arról, hogy mi az, ami mostanában foglalkoztat.  Tovább »

Referenciák

"2006-ban Kriszta és tréningje a fényt jelentette nekem az alagútban, amikor botorkáltam a válásom okozta fájdalmaimmal. Kezemet fogta, tanított és inspirált, hogy e nehéz helyzetet férfihoz és apához méltóan tudjam megoldani. Csak azoknak ajánlom Krisztát, akik készen állnak arra, hogy valódi változást indítsanak el az életükben. Mivel Ő egy olyan nő, akinek jelenlétében megpillanthatod igazi önmagad!"

Pongor-Juhász Attila, cégvezető

"Mivel a szerelem téma, valamint a boldogság keresésének és megtalálásának spirituális vagy egyéb, ahhoz vezető módjai számomra nagyon aktuálisak, rákattintottam az oldalra. Nagyon összecsengenek az itt talált írások azzal amit jó ideje magaménak érzek, illetve gyakorlok."

Kántor Éva

"Évek óta tanítványa és barátja vagyok Krisztának. Figyelem az útját, és látom, ahogy egyre elkötelezettebben kutatja, éli és tanítja a feltétel nélküli szeretetet, szerelmet. Aki tőle tanul, biztosan a legtisztább, legőszintébb és leghitelesebb forrásból ismerkedhet önmagával és a szerelem megunhatatlan témakörével."

Arató Mónika, életvezetési tanácsadó, író További referenciák

Korábbi írásaim