Miracle Coaching Kft. - Blog Miracle Coaching Kft. hu Sat, 13 Jun 2020 22:00:00 GMT Sat, 13 Jun 2020 22:00:00 GMT <![CDATA[Boldogságot hozó, mégis kemény lecke ez]]> http://igazabolszerelem.hu/hu/blog/reszletek/661_Boldogsagot_hozo_megis_kemeny_lecke_ez/ Gyakran szembesülünk látszólag elviselhetetlen helyzetekkel – talán tegnap, a múlt héten, esetleg ma történt ilyen, de holnap is ugyanúgy bekövetkezhet. Ilyenkor hatalmas kényszerítő erővel tör ránk a vágy, hogy megváltoztassuk a helyzetet, vagy azt követeljük, hogy valaki más változtasson a helyzeten.

Milyen kemény lecke megtanulni, hogy ...

]]>
http://igazabolszerelem.hu/hu/blog/reszletek/661_Boldogsagot_hozo_megis_kemeny_lecke_ez/ Sat, 13 Jun 2020 22:00:00 GMT
<![CDATA[Így rázd le a halogatás átkát!]]> http://igazabolszerelem.hu/hu/blog/reszletek/660_Igy_razd_le_a_halogatas_atkat/ A halogatás egy szokás. Talán már évek óta küzdünk vele, mert nem olyan szokás, amivel könnyedén fel lehet hagyni. Felőröl minket, ez nem kétséges. Hányszor fordult már elő, hogy szomorúan, kedvetlenül, és haragosan kerültünk ágyba, mert nem végeztünk el valamit, amit megígértünk magunknak, vagy valaki másnak!

Időnként a helyzet teljesen reménytelennek tűnik. A figyelmünket követelő feladatok egyre csak halmozódnak, és lehetetlennek tűnik, hogy valaha is a végére érnénk. Ám mégis van remény, mégis van egy könnyű megoldás.

]]>
http://igazabolszerelem.hu/hu/blog/reszletek/660_Igy_razd_le_a_halogatas_atkat/ Sat, 06 Jun 2020 22:00:00 GMT
<![CDATA[Belépsz-e új életed ajtaján? ]]> http://igazabolszerelem.hu/hu/blog/reszletek/659_Belepsz-e_uj_eleted_ajtajan/ Életünk felzaklató körülményei mindig a változás hívását tolmácsolják - egy olyan változásét, amelyet nekünk kell elindítanunk. Amikor felidézzük a közelebbi és a távolabbi múltat, emlékezni fogunk rá, hogy azok a változások, amelyektől a legjobban rettegtünk, előre nem látható módon, ám mind pozitívan befolyásolták az életünket.

]]>
http://igazabolszerelem.hu/hu/blog/reszletek/659_Belepsz-e_uj_eleted_ajtajan/ Sat, 23 May 2020 22:00:00 GMT
<![CDATA[Ez segít, amikor viharossá válik az életed]]> http://igazabolszerelem.hu/hu/blog/reszletek/658_Ez_segit_amikor_viharossa_valik_az_eleted/ Életünk viharai pont olyan hasznosak számunkra, mint a természet viharai, amelyek lecsapnak a városainkra és az otthonainkra, és tisztára mossák a levegőt, amit belélegzünk. A saját viharaink felszínre hozzák mindazt, ami gyötör és mérgez minket.

A viharok arra késztetnek, hogy ...

]]>
http://igazabolszerelem.hu/hu/blog/reszletek/658_Ez_segit_amikor_viharossa_valik_az_eleted/ Sat, 16 May 2020 22:00:00 GMT
<![CDATA[Ne várj másra a boldogsággal!]]> http://igazabolszerelem.hu/hu/blog/reszletek/657_Ne_varj_masra_a_boldogsaggal/ A folyamatos függés állapotában tart, ha valaki másra várok, vagy valaki mástól várom, hogy az életemet gazdagabbá, vagy teljesebbé, vagy kielégítőbbé tegye. És így elszalasztok minden egyes, elmúló pillanatot. E pillanatok pedig soha nem térnek vissza azért, hogy újra átélhessem őket. Mi hát a teendő?

]]>
http://igazabolszerelem.hu/hu/blog/reszletek/657_Ne_varj_masra_a_boldogsaggal/ Sat, 09 May 2020 22:00:00 GMT
<![CDATA[Ajándékot rejt minden változás]]> http://igazabolszerelem.hu/hu/blog/reszletek/656_Ajandekot_rejt_minden_valtozas/ A világunkat a hozzáállásunk formálja – ettől persze még nem tagadhatjuk le, hogy problémák igenis léteznek. Azonban a problémákat tekinthetjük a személyes fejlődés különleges lehetőségeinek is – valamiféle ajándéknak, aminek az elfogadására készen állunk. Amikor a tanítvány készen áll ...

]]>
http://igazabolszerelem.hu/hu/blog/reszletek/656_Ajandekot_rejt_minden_valtozas/ Sat, 02 May 2020 22:00:00 GMT
<![CDATA[Szeress bele az életedbe! (Akkor is, ha most nehezebbnek tűnik, mint máskor.)]]> http://igazabolszerelem.hu/hu/blog/reszletek/655_Szeress_bele_az_eletedbe_Akkor_is_ha_most_nehezebbnek_tunik_mint_maskor./ A szerelem olyasvalami, ami bennem lakozik. Elpusztíthatatlanul parázslik szívem mélyén, és csak a döntésemtől függ, hogy mikor, mennyit tapasztalok meg belőle az életemben. Igen, várhatok arra, hogy jöjjön valaki, akire rávetítem az egészet, és akkor látszólag ő lesz az, aki szerelmessé tesz. De ennél sokkal izgalmasabb és boldogítóbb, ha a szerelmet másoktól függetlenül is képes vagyok megélni. Ezért azt választottam, hogy ...

]]>
http://igazabolszerelem.hu/hu/blog/reszletek/655_Szeress_bele_az_eletedbe_Akkor_is_ha_most_nehezebbnek_tunik_mint_maskor./ Thu, 30 Apr 2020 22:00:00 GMT
<![CDATA[Kimondjam? Ne mondjam? ]]> http://igazabolszerelem.hu/hu/blog/reszletek/654_Kimondjam_Ne_mondjam/ Számtalanszor előfordul, hogy szeretnénk az érzésünket, egy megfigyelésünket, vagy akár a bírálatunkat megosztani valakivel. Ám hatalmas a kockázat. Az illető talán megsértődik, vagy faképnél hagy bennünket, mi pedig ott maradunk egyedül. Mi segít a döntésben?

]]>
http://igazabolszerelem.hu/hu/blog/reszletek/654_Kimondjam_Ne_mondjam/ Sat, 25 Apr 2020 22:00:00 GMT
<![CDATA[Már most is az új életedre készülsz fel]]> http://igazabolszerelem.hu/hu/blog/reszletek/653_Mar_most_is_az_uj_eletedre_keszulsz_fel/ A mostani, otthonmaradós idők kifejezetten kedveznek annak, hogy az életünk dolgain töprengjünk. Így, ha van kedved, fogj egy füzetet, és - az itt leírt kérdéseket felhasználva - kezdd el a naplóírást még ma! A válaszaid nem csak remek krónikái lesznek ennek az igazán különleges időszaknak, hanem olyan értékes inspirációt jelenthetnek, amelyből talán évekig táplálkozol majd.

]]>
http://igazabolszerelem.hu/hu/blog/reszletek/653_Mar_most_is_az_uj_eletedre_keszulsz_fel/ Sat, 18 Apr 2020 22:00:00 GMT
<![CDATA[Hurrá, nyaralunk! Vagy mégsem? ]]> http://igazabolszerelem.hu/hu/blog/reszletek/652_Hurra_nyaralunk_Vagy_megsem/ Ahogy a nyaralás napjai és hetei alatt együtt töltünk szinte minden percet, úgy töltjük most együtt ezt az időszakot, amelyet látszólag nem is mi választottunk, hanem a koronavírus terjedése rótt ránk. És úgy tűnik, jóval hosszabbra nyúlik, mint a megszokott vakációink.

Ezt az összezárt időszakot azoknak is kihívás jól viselni, akik egyébként sokat vannak együtt. Ám ha te eddig nem így rendezted be az életedet, akkor ez most kifejezetten nehéz lehet.

Nem érted azokat a cikkeket, amelyek arról szólnak, milyen fantasztikus ez az időszak, mert végre sokat vagyunk együtt, és mindenre jut idő. Lehet, hogy te inkább arra vágynál, hogy lehessünk végre egy kicsit külön.

Azért írok most erről, hogy tudd, nem veled van a baj. Nem arról van szó, hogy annyira szerencsétlen lennél, hogy még rendesen otthon lenni sem tudsz. Ez egy kihívást jelentő helyzet mindenkinek. Ebben pedig az lehet a segítségedre, ha ...

]]>
http://igazabolszerelem.hu/hu/blog/reszletek/652_Hurra_nyaralunk_Vagy_megsem/ Sat, 11 Apr 2020 22:00:00 GMT
<![CDATA[Légy te az, aki most utat mutat]]> http://igazabolszerelem.hu/hu/blog/reszletek/651_Legy_te_az_aki_most_utat_mutat/ Minden változás és minden krízis alaposan próbára teszi a tűrőképességünket, és most pont egy ilyen helyzetben vagyunk. Álmunkban sem jutott volna eszünkbe, hogy egyik napról a másikra ennyire megváltozhat az életünk.

Van, akinek a hétköznapjai borultak fel azzal, hogy most otthonról dolgozik, van, akinek hirtelen iskolát és óvodát kell biztosítania a gyerekeinek, van, akinek megszűnt a munkája és a bevétele is, és van, aki kénytelen magával a betegséggel is megküzdeni.

Ilyenkor természetes, hogy ...

]]>
http://igazabolszerelem.hu/hu/blog/reszletek/651_Legy_te_az_aki_most_utat_mutat/ Sat, 04 Apr 2020 22:00:00 GMT
<![CDATA[Áprilisi előrejelzés: az érzelmek hónapja]]> http://igazabolszerelem.hu/hu/blog/reszletek/650_Aprilisi_elorejelzes_az_erzelmek_honapja/ Nem csak, hogy megérkeztünk áprilishoz, az általában szeszélyes, sok esőt hozó hónaphoz, hanem a járványügyi intézkedések miatt az egész életünk fenekestül felfordult.

Semmi értelme ilyenkor azon bosszankodnunk, hogy az időjárás - vagy adott esetben az életünkre hatást gyakorló külső körülmények - miért nem az elvárásaink szerint alakulnak. A bosszankodástól sem az idő, sem az adott helyzet nem fog megváltozni, a kedvünk viszont garantáltan egész napra borús lesz.

Ugyanez a helyzet az érzéseinkkel és az érzelmeinkkel is. Sok olyan van közöttük, amelyeket nem akarunk érezni, mert ...

]]>
http://igazabolszerelem.hu/hu/blog/reszletek/650_Aprilisi_elorejelzes_az_erzelmek_honapja/ Tue, 31 Mar 2020 22:00:00 GMT
<![CDATA[Szeresd magad a koronavírus idején is]]> http://igazabolszerelem.hu/hu/blog/reszletek/649_Szeresd_magad_a_koronavirus_idejen_is/ A sok változás, amit a koronavírus terjedése a te életedbe is hozott, ijesztő lehet. Hiszen félelmet kelt bennünk minden kisebb és nagyobb dolog, ami kizökkent a megszokott, hétköznapi működésünkből.

Ilyenkor kifejezetten fontos, hogy még tudatosabban törődj magaddal. Van egy részed, aki most olyan, mint egy ijedt kisgyerek: nem érti, mi történik, megriasztják a változások, és biztonságra, valamint megnyugtató, szeretetteljes törődésre vágyik.

Ezért ma arról írtam neked, hogyan tudod ezt a figyelmes odafordulást megadni magadnak mind fizikai, mind mentális, mind érzelmi szinten.

]]>
http://igazabolszerelem.hu/hu/blog/reszletek/649_Szeresd_magad_a_koronavirus_idejen_is/ Thu, 19 Mar 2020 23:00:00 GMT
<![CDATA[Mihez kezdj a kudarccal?]]> http://igazabolszerelem.hu/hu/blog/reszletek/648_Mihez_kezdj_a_kudarccal/ Tévednek azok, akik úgy hiszik, a pozitív gondolkodás azt jelenti, hogy sohasem ér minket kudarc, vagy ha mégis, arról nem veszünk tudomást.

Magamat pozitív gondolkodónak tartom, ezért összegyűjtöttem neked azokat a lépéseket, amiket megteszek, amikor kudarc ér. Próbáld ki őket, és nézd meg, rád milyen hatással vannak!

Aztán írd meg nekem, mit tapasztaltál! Neked más, jól működő módszereid vannak a kudarc kezelésére? Egy hozzászólásban írd meg azt is, hadd tanuljunk belőle mindannyian!

]]>
http://igazabolszerelem.hu/hu/blog/reszletek/648_Mihez_kezdj_a_kudarccal/ Sat, 07 Mar 2020 23:00:00 GMT
<![CDATA[Amikor semmi sem sikerül]]> http://igazabolszerelem.hu/hu/blog/reszletek/647_Amikor_semmi_sem_sikerul/ Biztosan te is átéltél már olyan időszakokat (napokat, heteket), amikor hiába próbálkozol, valahogy semmi nem megy úgy, ahogy szokott. Mintha kevesebb lenne az energiád, vagy nem jönnének az ötleteid, vagy nem segítenének, akik szoktak.

Mintha minden nehezebb lenne, mint máskor.

Régebben úgy reagáltam egy-egy ilyen időszakra, hogy ...

]]>
http://igazabolszerelem.hu/hu/blog/reszletek/647_Amikor_semmi_sem_sikerul/ Sat, 22 Feb 2020 23:00:00 GMT
<![CDATA[Kitől várod a boldogságot? ]]> http://igazabolszerelem.hu/hu/blog/reszletek/646_Kitol_varod_a_boldogsagot/ Talán, ahogy elolvastad a címadó kérdést, gondolatban már össze is gyűjtötted azoknak a listáját, akiktől azt várod, hogy boldoggá tegyenek.

De az is lehet, hogy már tudod: valójában senki más nem tehet igazán boldoggá téged, csak saját magad. Ha valaki mástól várod, hogy boldoggá tegyen, akkor az életed irányítása feletti hatalmat adod át. Rászorulóvá válsz.

A rászorultság az, amikor...

]]>
http://igazabolszerelem.hu/hu/blog/reszletek/646_Kitol_varod_a_boldogsagot/ Sat, 15 Feb 2020 23:00:00 GMT
<![CDATA[Így lesz szeretetteljes minden kapcsolatod]]> http://igazabolszerelem.hu/hu/blog/reszletek/645_Igy_lesz_szeretetteljes_minden_kapcsolatod/ Hiába szeretünk valakit, ha ezt nem az ő szeretetnyelvén kommunikáljuk, akkor ő semmit nem fog észrevenni belőle.

Gary Chapman ötféle szeretetnyelvet különböztet meg. Most összefoglalom őket neked, így ezt a hetet arra szánhatod, hogy megfigyeld: miből érzed te, hogy szeretnek, és miből érzik ezt azok, akik fontosak neked.

Azután pedig változtass a viselkedéseden, ahol kell, és szeresd a hozzád közel állókat úgy, ahogy az nekik a legjobb.

]]>
http://igazabolszerelem.hu/hu/blog/reszletek/645_Igy_lesz_szeretetteljes_minden_kapcsolatod/ Sat, 08 Feb 2020 23:00:00 GMT
<![CDATA[A szerelem napja még mindig a péntek]]> http://igazabolszerelem.hu/hu/blog/reszletek/644_A_szerelem_napja_meg_mindig_a_pentek/ Én örülök minden olyan alkalomnak, amikor magamat, és a szeretteimet ünnepelhetem. Mindegy, hogy ezt az alkalmat én választom, vagy valaki másnak az ötlete volt. És annak sincs jelentősége, hogy éppen párkapcsolatban vagyok-e vagy sem. Egyszerűen csak arra használom ezt a napot, hogy még több figyelemmel és még több szeretettel ajándékozzam meg azokat, akiket szeretek – magamat is beleértve.

Ezért gondoltam arra, hogy ha Valentin-nap alkalmából szeretnéd magad (vagy valaki mást) megajándékozni a Szerelmeskönyvvel, akkor én minden – február 14-ig - megvásárolt könyv mellé odateszek egy különleges ajándékot.

]]>
http://igazabolszerelem.hu/hu/blog/reszletek/644_A_szerelem_napja_meg_mindig_a_pentek/ Wed, 05 Feb 2020 23:00:00 GMT
<![CDATA[8 könnyű lépés az öröm megtapasztalásához]]> http://igazabolszerelem.hu/hu/blog/reszletek/643_8_konnyu_lepes_az_orom_megtapasztalasahoz/ A jelenlét segít abban, hogy megtapasztald: mindig van választásod.

A legnagyobb szükséged akkor van a jelenlétre, amikor elragadnak a gondolataid, és vagy a múltban, vagy a jelenben kószálva, egyre csak nő az aggodalmad.

Ilyenkor lehetnek a segítségedre az alábbi lépések abban, hogy gyorsan visszatérj a jelenbe.

]]>
http://igazabolszerelem.hu/hu/blog/reszletek/643_8_konnyu_lepes_az_orom_megtapasztalasahoz/ Sat, 01 Feb 2020 23:00:00 GMT
<![CDATA[7 ötlet arra, hogyan törődj magaddal]]> http://igazabolszerelem.hu/hu/blog/reszletek/642_7_otlet_arra_hogyan_torodj_magaddal/ Ha ügyelsz a saját jóllétedre, és legalább ugyanannyit törődsz magaddal, mint amennyit valaki mással törődsz, akit szeretsz, akkor mindig lesz energiád arra, hogy a kapcsolataidban önmagadat add, és közben együttérzéssel figyelj a többiekre is.

Amikor egyéni konzultációban erről beszélgetünk, bizony kiderül, hogy sokan vannak, akik nem is tudják, hogyan fogjanak hozzá. Ehhez gyűjtöttem össze most néhány javaslatot.

]]>
http://igazabolszerelem.hu/hu/blog/reszletek/642_7_otlet_arra_hogyan_torodj_magaddal/ Sat, 18 Jan 2020 23:00:00 GMT