Sarkadi Kriszta

Az új kapcsolati minták hírnöke-
ként abban támogatlak, hogy megszülessen benned és veled maradjon a szerelem.

Ajándék, neked!Ariadné fonalaAriadné fonala

 Írásaim - blogértesítőm és egyéb fontos híreim - útmutatásait követve könnyedén kitalálsz a félelmek, az elvárások és a régi minták útvesztőjéből, hogy meg- érkezz a szerelem varázslatos birodalmába.

Vedd a kezedbe Ariadné fonalát, és fogadd el ajándékba letölthető gyakorlati útmutatónkat!


E könyvet elolvasva képessé válsz arra, hogy kialakítsd saját "boldogságreceptedet", és megtudd, vajon hogyan, mitől leszel boldog és kiegyensúlyozott a párkapcsolataidban.

Programajánló

2024 május
H K Sze Cs P Szo V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Chuck Spezzano: Ha fáj, az nem szerelem

Chuck Spezzano: Ha fáj, az nem szerelem

Ez a könyv gyógyító elvek gyűjteménye. Az író személyes, illetve pszichológusi tapasztalatain alapul, melyeket 1971 óta gyűjtött össze, ebből tizenegy éven át házassági tanácsadóként. Ezeknek az elveknek a segítségével minden párkapcsolati problémádat megoldhatod, és ezentúl élvezheted a kapcsolataidat, tanulhatsz belőlük, és fejlődhetsz általuk. A kapcsolatok lehetőséget nyújtanak arra, hogy szeressünk, örömöt érezzünk, és gyönyörködjünk, ám épp ezeknek az ellenkezője is történhet: szerelemmel induló, a mennyekbe repítő kapcsolatunk pokollá változhat. Ám, ha megfelelően tekintünk rá, egy kapcsolat a leggyorsabb módja a fejlődésnek, és az édenkertbe való visszakerülésnek - ez a könyv pedig gyakorlati útmutatóul szolgál ehhez.

"Munkám célja, hogy a társadalom minden szintjén, mindenki számára elérhetővé tegyem a pszichológiát. Köznapi nyelven akarom tolmácsolni, hétköznapi elvekkel, hogy az emberek tudatára ébredjenek annak, hogy van erejük és eszközük megváltoztatni önmagukat, minden helyzetben és minden kapcsolatban." (Chuck Spezzano, PhD)

Részlet Robert Holden - a Happiness Now! (Boldogság most!) című könyv szerzőjének - előszavából, melyet a Ha fáj, az nem szerelem című könyvhöz írt:

"Az életnek akkor van értelme, ha szeretünk; nélküle darabjaira hull minden. A szeretet vonzó. Ha szeretünk, akkor nagy dolgokat vonzunk magunkhoz. A szeretet maga a mennyország; mégis sokan megjárjuk a poklok mélyét, hogy a szeretetet elérjük. A szeretetet keresve számtalanszor megbotlottunk és elbuktunk. Azt álmodjuk, hogy "vesztesek vagyunk a szerelemben". Még azt is álmodjuk, hogy nem fogunk újra szeretni.

Ébredjünk fel! Ne tévesszük össze a szeretetet a félelemmel. Chuck Spezzano üzenete világos: a szeretet csak szerethet. A szeretet nem fájhat. Ha fáj, az nem szeretet. Csak a félelem fájhat, hogy nem szeretnek mindket. Csak az fájhat, ha ellenállunk a szeretetnek. Csak a szeretet létezésébe vetett hit hiánya fájhat. Tehát, ha valami fáj, akkor mást választottál, nem a szeretetet. Válaszd hát most azt. Ha fáj, érezd a fájdalmat, de válaszd a szeretetet. Ha félsz, ne titkold, de válaszd a szeretetet. Ha boldogtalan vagy, légy őszinte, de válaszd a szeretetet. Ha a szeretetet választod, a mennyországot nyered el vele.

Ez a könyv segít megjavítani a szeretethez fűződő kapcsolatunkat, segít helyretenni a szeretettel kapcsolatos téveszméinket, és elűzni a szeretettől való félelmünket. Megihlet minket, hogy újra higgyünk a szeretetben."

Az én – tanításra vonatkozó – megközelítésem mindig rendkívül gyakorlatorientált, mert meggyőződésem, hogy csak olyasmiből lehet valóban tanulni, amit nem csak hallunk, látunk vagy olvasunk, hanem amit át is élünk, meg is tapasztalunk a saját bőrünkön. Így amikor először olvastam róla, nagyon felkeltette az érdeklődésemet egy olyan könyv, amely amellett, hogy a szerelemről, és a boldog, harmonikus párkapcsolatokról szól, ehhez még gyakorlati útmutatót is kínál – ráadásul 366 napra lebontott, rövid fejezetekben.

A módszer nálam annyira bevált, hogy 2009 őszén el is indítottam egy kéthetente találkozó csoportot, ahol rendszeresen megbeszéltük a gyakorlatok végzéséből fakadó élményeinket és felismeréseinket. Rám rendkívüli tisztító hatással volt a könyv, és újabb rétegei tárultak fel annak a tudásnak, hogy az, ami a párkapcsolatomban történik, rólam szól, ezért én vagyok a legalkalmasabb arra, hogy – ha nem érzem benne jól magam, akkor – átalakítsam. 

Ezért aztán teljes szívemből ajánlom ezt a könyvet, ha elszántad magad arra, hogy végérvényesen rendbetedd a szerelmi életedet.
 

Értékelés
  • Aktuális érték: 4.11
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
(összesen: 35 értékelés érkezett)
Megosztás

Könyv kategóriák


Referenciák

"Ahhoz, hogy valaki másnak a szívében olvasni tudjunk, úgy kell ismernünk a szívünket, ahogy Kriszta ismeri a sajátját. Biztonságban van, aki hozzá fordul."

Névai András Péter Nándor, fotóművész, USA, Arizona

"Számomra Kriszta az, aki éveken keresztül hol kellemesen, hol keményen kereste önmagát; megélt szárnyaló magasságokat és pusztító, fenyegető mélységeket. Egy párkapcsolat megélésében, a kitartásban és a szeretetteli elengedésben számomra ő az egyetlen példa!"

Mogyorósi Anikó, asztrológus

"2006-ban Kriszta és tréningje a fényt jelentette nekem az alagútban, amikor botorkáltam a válásom okozta fájdalmaimmal. Kezemet fogta, tanított és inspirált, hogy e nehéz helyzetet férfihoz és apához méltóan tudjam megoldani. Csak azoknak ajánlom Krisztát, akik készen állnak arra, hogy valódi változást indítsanak el az életükben. Mivel Ő egy olyan nő, akinek jelenlétében megpillanthatod igazi önmagad!"

Pongor-Juhász Attila, cégvezető További referenciák

Korábbi írásaim