Sarkadi Kriszta

Az új kapcsolati minták hírnöke-
ként abban támogatlak, hogy megszülessen benned és veled maradjon a szerelem.

Ajándék, neked!Ariadné fonalaAriadné fonala

 Írásaim - blogértesítőm és egyéb fontos híreim - útmutatásait követve könnyedén kitalálsz a félelmek, az elvárások és a régi minták útvesztőjéből, hogy meg- érkezz a szerelem varázslatos birodalmába.

Vedd a kezedbe Ariadné fonalát, és fogadd el ajándékba letölthető gyakorlati útmutatónkat!


E könyvet elolvasva képessé válsz arra, hogy kialakítsd saját "boldogságreceptedet", és megtudd, vajon hogyan, mitől leszel boldog és kiegyensúlyozott a párkapcsolataidban.

Programajánló

2023 december
H K Sze Cs P Szo V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Byron Katie – Michael Katz: Szükségem van a szeretetedre, vagy mégsem?

Byron Katie – Michael Katz:  Szükségem van a szeretetedre, vagy mégsem?

A szeretet csodálatos – kivéve, amikor elkezdjük kergetni, megpróbáljuk megtartani, vagy elmegyünk mellette. Naponta több órányi időnk megy el arra, hogy az emberi kapcsolatainkhoz fűződő, súlyos és gyötrő gondolatokkal kínozzuk magunkat. Ez a könyv egy olyan alternatív hozzáállást mutat be, ami sokkal egyszerűbb a szokásos megközelítésnél, és egyben hatásosabb is. A benne található útmutatás és gyakorlatok segítségével megtanulhatod, hogyan alakíthatsz ki egy minden tekintetben kielégítő szerelmi életet, és veheted kézbe a saját boldogságodat.

 Az életedben a legbensőségesebb viszony a saját gondolataidhoz fűz. Ahogy ezekhez viszonyulsz, az határoz meg minden mást, de főként a többi emberrel való kapcsolatodat. Ha elhiszed a kínzó, szorongással teli gondolataidat, az életed is tele lesz szorongással. De ha megkérdőjelezed, és jó alaposan megvizsgálod őket, beleszerethetsz az életedbe és mindenkibe, aki szerepel benne.

Miért olyan jó szerelembe esni? Miért gondolod, hogy a szerelmi tapasztalataidat a partnered okozza? Miért ábrándulsz ki belőle? A könyv negyedik fejezetében található egy gyakorlat, ami segít, hogy felfedezd a szerelem igazi tapasztalatát, amely soha nem tűnik el, és rajtad kívül nem függ senkitől és semmitől.

A hatodik fejezetben számos példát olvashatsz arról, hogyan tűnnek el a kapcsolati gondok, ha hajlandó vagy őszintén és kertelés nélkül végiggondolni a párodról alkotott ítéleteidet, és azután megkérdőjelezni a vele kapcsolatos vélekedéseidet.

Felmerülhet benned a kérdés:
- Mi van, ha a párom tényleg hibás? – Nos, a partnered nyilvánvaló hibái az önmegvalósítás lehetőségét rejtik magukban a számodra. Meglehet, hogy amit te tényként fogadsz el, az nem más, mint egy újabb megkérdőjelezetlen gondolat. A hetedik fejezet végén egy olyan beszélgetést olvashatsz, ami egy válást igazi szerelmi történetté transzformált.

Milyen a szerelem, ha nem a keresésről, az akarásról, és a szükségről szól? A tizenegyedik fejezetben olyan emberek százainak beszámolóiból kiragadott részleteket olvashatsz, akik a való életben nap, mint nap megélik a könyvben található felismeréseket.
(Eddig tart az idézet a könyv első néhány oldaláról.)

Az én világlátásomat Byron Katie írása alapjaiban megváltoztatta – mintha mázsás terhek szakadtak volna le rólam azzal, hogy elengedtem néhány meghatározó gondolatomat.

Ajánlom neked is, ha ismerős számodra a kérdés:
- Jó, ezt mind értem, de mégis, mi az, amit tegyek? – ebben a könyvben ugyanis benne van, hogy mi a teendő. Elég néhány egyszerű kérdést megválaszolnod, és máris tisztábban látod a helyzetet, megkönnyebbülsz, felszabadulsz, és újra megnyílik benned a szeretetteli kapcsolatokhoz vezető út.

A Szükségünk van a szeretetre – vagy mégsem? című blogbejegyzésemben írok arról, én magam hogyan bukkantam a könyvre, és milyen hatással volt rám már pusztán az is, hogy a nagyját elolvastam. Örömmel olvasnám a te tapasztalataidat is a hozzászólások között!

Szeretettel,

Sarkadi Kriszta

Értékelés
  • Aktuális érték: 4.44
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
(összesen: 16 értékelés érkezett)
Megosztás

Könyv kategóriák


Referenciák

"...elgondolkodtató írásokat olvastam honlapotokon, így feliratkoztam az Ariadné fonalára. Nem hiszek a véletlenekben, úgy érzem oka van, hogy Rátok találtam."

Barbara

"Kriszta mindig felhívható, mindig meghallgat és támogat. Csendesen, őszintén, ítélkezés nélkül. Mindig számíthatok rá, a józanságára, mely segít a rálátásban, abban, hogy több nézőpontból lássam a dolgokat. Ráhagyatkozhatok a tiszta együttérzésre, mely nem benne tart a játszmákban, hanem kisegít az áldozati mintákból és előbbre visz, saját magamhoz."

Veres Kriszta, Avalon papnője

"A saját magunkhoz való viszonyunk javítása párkapcsolatunk boldoggá tételének alapfeltétele, és Kriszta ebben az okosságával, határozottságával és céltudatosságával mérföldekkel előrébb jár, mint szinte bárki, akit ismerek. Energiája, optimizmusa és remekbe csiszolt kommunikációs készsége pedig kivételesen alkalmassá teszi arra, hogy a tudását és a tapasztalatait jól használható módon adja át bárkinek, akinek szüksége van rá. És akkor még nem is beszéltem arról a szakmai értelemben vett tudáskincsről, amit a párkapcsolatok ügyében már eddig is fölhalmozott ... "

Villányi Péter, pszichoterapeuta, író (a Kapcsoskönyv szerzője) További referenciák

Korábbi írásaim