Sarkadi Kriszta

Az új kapcsolati minták hírnöke-
ként abban támogatlak, hogy megszülessen benned és veled maradjon a szerelem.

Ajándék, neked!Ariadné fonalaAriadné fonala

 Írásaim - blogértesítőm és egyéb fontos híreim - útmutatásait követve könnyedén kitalálsz a félelmek, az elvárások és a régi minták útvesztőjéből, hogy meg- érkezz a szerelem varázslatos birodalmába.

Vedd a kezedbe Ariadné fonalát, és fogadd el ajándékba letölthető gyakorlati útmutatónkat!


E könyvet elolvasva képessé válsz arra, hogy kialakítsd saját "boldogságreceptedet", és megtudd, vajon hogyan, mitől leszel boldog és kiegyensúlyozott a párkapcsolataidban.

Programajánló

2024 július
H K Sze Cs P Szo V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Kell-e kompromisszumot kötni?

’16nov18
1 hozzászólás
Kell-e kompromisszumot kötni?

Kell-e a kompromisszum, vagy nem kell? Ezt a kérdést már sokszor körbejártam, és a válaszom ez: kell, ÉS nem kell. Egy párkapcsolat, amelyben együtt élsz valaki mással, sőt, talán többekkel, szükségszerűen hozza magával a kompromisszumokat. Ha képtelen vagy arra, hogy alkalmazkodj másokhoz, és időnként hátrébb sorold a saját igényeidet, akkor a hosszantartó párkapcsolat talán nem neked való.

A Wikipédiában ezt találtam, amikor rákerestem:

A vitákban a kompromisszum a vitarendezés egy olyan formája, ahol az eredeti célokból vagy kívánságokból kommunikáción és a többszörösen megváltoztatott feltételek kölcsönös elfogadásán keresztül alakul ki a megegyezés. A kompromisszum egy cselekmény, magatartás, amely a körülmények kölcsönös ráhatásából születik, és amelynek, ha szereplői akarunk maradni, saját, egyéni érdekeinkből engedni kell.

Ebben a folyamatban a legfontosabb az, hogy amikor igazán szeretsz valakit, akkor a kompromisszumot nem érzed annak. A kapcsolatotok meghittsége fontosabb annál, hogy mindig a te akaratod érvényesüljön. Nyitott vagy az új, szokatlan ötletekre, mert tudod, hogy ez vezet el a közösen kialakított, mindkettőtöknek örömet hozó megoldásokhoz. Ha a párod kér valamit, azt szívesen megteszed, mert épp ezzel fejezed ki, mennyire szereted. A szeretet nem csak egy érzés, hanem cselekvés. A tetteinken keresztül mutatkozik meg, mit érzünk mások iránt.

Amikor viszont a kompromisszumokat összeszorított foggal kötöd, és úgy érzed, mindig te húzod a rövidebbet, akkor az már sajnos nem szeretet. Ilyenkor fokozatosan az áldozat szerepébe kényszeríted magad, mert úgy érzed, ha nem engedsz mindig, akkor elveszíted a másik szeretetét. Ekkor fel kell ismerned azt a pontot, amikor már nem köthetsz több kompromisszumot, mert az ártalmadra van. Hiszen semmilyen kapcsolatban nem lehet cél az, hogy elveszítsd önmagad.

Gondold hát végig, melyek azok a cselekedetek, amelyeken keresztül kimutatod a szeretetedet. Miből veszik észre mások, hogy szereted őket? Aztán vizsgáld meg azt is, hogy amikor kompromisszumot kötsz, azt szeretetből teszed-e, vagy félelemből. Ha félelemből, akkor menj tovább, és nézd meg, mitől félsz valójában. Hátha olyasmire lelsz, ami alaptalan félelem, ezért nyugodtan elengedheted ...

Szívesen elolvasom, hogy mit találtál, ha megírod a hozzászólások között.

Átadom a szót neked ...

És persze legyen csodálatos a mai napod is!

Szeretettel,

Sarkadi Kriszta, szeretetterapeuta

Ha szeretnél teljes elfogadással fordulni önmagad és az életed felé, hogy ezzel helyet teremts a szerelemnek, akkor gyere el december 15-én a Teljes elfogadás meditációs estre! >>>

Olvasója vagy már az Ariadné fonalának? Ez a neve a hírlevelemnek, amelyben olyasmiről írok, amit nem találsz meg itt, a weboldalon. Kattins ide >>>, és iratkozz fel, ha szeretnél elsőként értesülni mindenről, és szívesen letöltöd az ajándékokat is, amiket küldök.

Ha szeretnél velem találkozni, akkor kattints ide: Programok és egyéni konzultáció >>>

Ha pedig ahhoz érzel kedvet, hogy meditációs cd-t vagy online kurzust vásárolj, akkor kattints ide: Vásárlás >>>

Kategóriák: Együtt


Ha tetszett, kattints az alábbi linkekre, és oszd meg ismerőseiddel!

Hozzászólások

Klára’17 febr 13 - 15:44

Kedves Kriszta, elgondolkodtató az írás...
Az elmúlt hetekben ért meg bennem az a leírhatatlanul erős érzés egy férfi iránt, amilyet eddig még sosem érzetem... Csak az a legnehezebb, hogy reménykedtem, lesz alkalmunk találkozni, szakmai együttléten kívül, sajnos nem így alakult.
Párszor már arra is gondoltam, meghívnám egy méjlben valamilyen kulturális eseményre, de az ismerőseim erről inkább lebeszéltek. Leköt a munkám és szerintem ez volt a fő oka annak, hogy bár tett utalásokat arra, talán szívesen elhívna valahová, nem lett belőle semmi sem, és a távolság, száz kilométerre lakom a munkahelyemtől...
Aztán meg élt bennem valami, hogy hagyjam először a férfit lépni, ha tényleg részéről is erős a szimpátia... Kedves és türelmes embernek tartanak és állítólag ő is ilyennek lát -- másoktól hallottam.
Sírni tudnék, annyira szeretnék újra a közelében lenni és közelebbről megismerni.
Van talán valakinek tapasztalata ilyesmiben?
Vajon valóban létezik olyasmi, hogy akit nekünk teremtettek, azzal az emberrel -- mégha az élet dolgai elválasztanak is --, újra találkozunk?
Nem telik el úgy nap, hogy ne gondolnék rá.

Klára

Hozzászólás

Kérünk, a kiemelt mezőket mindenképpen töltsd ki!

Fontos: a rendszer 30 perc után automatikusan kiléptet; ezért ha a hozzászólásod megírása meghaladta a fél órát, akkor javasoljuk, hogy jelöld ki az üzenet teljes szövegét, másold (CTRL + C), majd végezz el egy frissítést (F5), illeszd be (CTRL+V), és csak ezután kattints az Elküld gombra!

A blogomról

A blogomról

Neked szól ez az oldal, ha vannak kérdéseid, és tenni akarsz annak érdekében, hogy szerelmi kapcsolataidban (is) olyan életet élj, amilyenre szíved legmélyéről vágysz. Számtalan izgalmas, egyben elgondolkodtató nézőpontot fogok eléd tárni, hogy saját megoldásod kialakítására inspiráljalak.

Ennek is örülni fogsz

Mesés életem könyve - Váltsd valóra az álmaidat!

Merj nagyot álmodni! Majd indulj el, váltsd valóra az álmaidat, és legyen neked is mesébe illő életed!  Tovább »

Szerelmeskönyv - Se testben, se lélekben ne légy egyedül

Ha szeretnéd mélységesen megszeretni önmagad és örömtelivé tenni az életed, akkor feltétlenül szerezz be egyet!  Tovább »

Szerelemteremtő online kurzusok

A gyakorlatok elvégzése olyan változást indíthat el az életedben, amely legmerészebb álmaidat is felülmúlja!  Tovább »

Szerelemteremtő meditációk

A rendszeres meditációval könnyedén szerelmes, boldog, harmonikus életet teremthetsz magadnak.  Tovább »

Ajándék: 1 könyv + 4 hanganyag!

Kattints, iratkozz fel most, és töltsd le a könyvet azonnal! Másnap pedig érkeznek a hang- anyagok!  Tovább »

Találkozzunk az Instagramon is!

Itt minden nap egy új, inspiráló haikut találsz, és pillanatképeket arról, hogy mi az, ami mostanában foglalkoztat.  Tovább »

Legolvasottabb
írásaim


Blog kategóriák

Korábbi írásaim