Sarkadi Kriszta

Az új kapcsolati minták hírnöke-
ként abban támogatlak, hogy megszülessen benned és veled maradjon a szerelem.

Ajándék, neked!Ariadné fonalaAriadné fonala

 Írásaim - blogértesítőm és egyéb fontos híreim - útmutatásait követve könnyedén kitalálsz a félelmek, az elvárások és a régi minták útvesztőjéből, hogy meg- érkezz a szerelem varázslatos birodalmába.

Vedd a kezedbe Ariadné fonalát, és fogadd el ajándékba letölthető gyakorlati útmutatónkat!


E könyvet elolvasva képessé válsz arra, hogy kialakítsd saját "boldogságreceptedet", és megtudd, vajon hogyan, mitől leszel boldog és kiegyensúlyozott a párkapcsolataidban.

Programajánló

2024 július
H K Sze Cs P Szo V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Tudod-e, te mit akarsz?

’10szept10
6 hozzászólás
Tudod-e, te mit akarsz?

Elgondolkodtál már azon, vajon

 • miért vonzod be gyakran ugyanazt a típusú embert az életedbe, vagy
 • miért akkor és úgy lett vége a kapcsolataidnak?

Ebben az írásomban megmutatom neked azt a 10 lépést, ami gyorsan segít tisztábban látni.

Idegesítő lehet, amikor fogalmunk sincs arról, hogy egy-egy minta miért nem változik meg, még akkor sem, amikor már felismertük, és nagyon szeretnénk átalakítani. Így az lesz a vége, hogy vagy önmagunkat, vagy a másikat hibáztatjuk, amikor egy kapcsolat véget ér.

Nem lenne hasznos, ha megfejthetnénk az emberek közti vonzódás rejtélyét? Amikor megértjük, hogy mi az, ami az embereket bevonzza az életünkbe, és mi az, ami kilöki onnan, képesek leszünk arra, hogy megválasszuk, kik azok, akik békésebbé, egészségesebbé, és örömtelibbé teszik az életünket.

A kapcsolatok az élet egyik legnagyobb ajándékaként abban segítenek minket, hogy kibontakoztassuk a bennünk rejlő lehetőségeket. Bárhogy is nevezed a körülötted lévő embereket – a munkatársaid, a közösséged, a családod, a barátaid – szellemi fejlődésünket a legkézzelfoghatóbb módon mindig a kapcsolataink hátráltatják vagy segítik.

Amikor két ember között kipattan a szikra (megvan a kémiai egyezés), vonzódni kezdenek egymáshoz, és kapcsolatba lépnek. E vonzódás nem feltétlenül egy velünk született adottság, és megértése életbevágóan fontos ahhoz, hogy felismerjük, miért éppen azokat az embereket „teremtjük” magunk mellé, akiket.

Először is a vonzás tanult hiedelmeinken alapul. Már az anyaméhben rögzül bennünk néhány, az életre vonatkozó hiedelem. A kondicionálás a születésünk után kezdődik csak el igazán. Akik első éveinkben a legközelebb állnak hozzánk, mintául szolgálnak arra nézve, hogy milyen módon lehet egy kapcsolatot működtetni. Vajon milyen példát láttál a szüleidtől? Ők milyen kapcsolatban voltak

 • egymással;
 • a pénzzel;
 • Istennel;
 • a többi emberrel;
 • a barátaikkal;
 • a hivatásukkal?

A szerelmeinket, a partnereinket, a kollégáinkat, a barátainkat és az ismerőseinket mind az életről alkotott hiedelmeink hívják be az életünkbe vagy lökik ki onnan. A vonzódás gyakran tudattalan hiedelmekből fakad, amelyek működését észre sem vesszük. Hatalmunkban áll felkutatni és megváltoztatni a hiedelmeinket azáltal, hogy a kapcsolatainkat olyanná alakítjuk, hogy támogassák szellemi fejlődésünket.

Minden kapcsolatunk azért jön létre, hogy általa jobb emberekké váljunk. Ha Cupido (vagy Ámor), a szerelem istene létezne, és nyílvesszője varázslattal lenne átitatva, képes lenne egy pillanat alatt megváltoztatni azon hiedelmeinket, amelyek nem szolgálnak minket. Természetesen kérhetjük a segítségét ebben a folyamatban, de nézzük, mit tehetünk mi magunk.

Jason Nelson, spirituális coach azt javasolja, vezesd magad végig az alábbi 10 lépésen, és máris tisztábban fogsz látni – akár párkapcsolatban élsz, akár egyedül vagy éppen. A folyamatban arra adsz magadnak lehetőséget, hogy átalakítsd a hiedelmeidet, újakat hozz létre, és eszerint éld tovább a mindennapjaidat. Ragadj tehát papírt és ceruzát, majd írd le magadnak, ami az eszedbe jut az alábbiakról.

 

1. Felelősség

Dönts úgy, hogy felelősséget vállalsz mindazért, amit megteremtesz. Írd le magadnak az alábbi megerősítést:

Mindenért, ami velem történik, 100 %-ban én vagyok a felelős. Mégpedig azért, mert – akár tudok róla, akár nem – mindezt már megteremtettem gondolatban.

 

2. Tükör

A kapcsolatban jelenlévő másik emberre tekints tükörként: a másik azt tükrözi neked vissza, amit meglévő hiedelmeiddel magadhoz vonzol. Írd le az újabb megerősítést:

Abbahagyom a másik hibáztatását, mert tisztában vagyok vele, hogy viselkedése az én gondolataimat tükrözi. Mindkettőnknek megbocsátom, hogy rejtett ügyeinket egymásra vetítettük.

 

3. Hála

Légy hálás az univerzumnak azért, hogy ezen a módon felhívta a figyelmedet arra, hogy éppen mit teremtesz. Írd le az alábbiakat:

Köszönöm a társamnak, hogy láthatóvá tette, ami eddig észrevétlenül emésztett.

 

4. Légzés

Lélegezz mélyeket. Engedj el minden feszültséget, majd fokozatosan csitítsd el az elméd és nyisd meg a szíved. Lazítsd el a tested, hogy összekapcsolódhass belső bölcsességeddel. (Ebben segítségedre lehet a Megbocsátás című cd-n található Belső béke meditáció, melyet ide kattintva meg is hallgathatsz.) Írd le a megerősítést:

Az elmém csendes, a szívem nyitva. Elfogadom belső bölcsességem útmutatását.

 

5. A kihívások listája

Írj egy listát, amiben feljegyzel mindent, amiről úgy érzed, (meglévő, vagy legutóbbi) kapcsolatodban nem szolgálja (vagy nem szolgálta), hogy teljes mértékben kibontakoztasd magad.

 • Mi az, ami zavar?
 • Mi az, ami hiányzik?
 • Mi okoz fájdalmat, vagy bűntudatot, vagy haragot?
 • Mi az, amiből nem akarsz többet?

 

6. Átalakulás

Amit az 5. pontban leírtál, azok a hiedelmeid, amelyek létrehozták a jelenlegi helyzetet. Megmutatják neked, hogy mit nem akarsz a továbbiakban átélni. Ezeket a mondatokat felhasználva most megfogalmazhatod, hogy mit szeretnél e helyett. Írj egy új listát, amelyben az 5. pont minden mondatát úgy alakítod át, hogy azt tükrözze, amire vágysz. Például:

 • A kedvesem nem törődik velem. ► Nagyon jólesik az a sok törődés, amit a kedvesemtől kapok.
 • Állandóan veszekszünk. ► Minden fontosat nyugodtan meg tudunk beszélni úgy, hogy mindkettőnknek jó legyen.
 • A párom mindig csak kritizál. ► Rengeteg őszinte elismerést kapok a páromtól.

 

7. Az új kép

Ezzel létrejött egy új kép, és egy új hiedelemrendszer, amellyel új típusú kapcsolatokat vonzol az életedbe, és a meglévők is átalakulnak. Pozitív, jelen idejű állítások formájában egészítsd ki a listádat mindazzal, amit az új képen még látni szeretnél.
 

8. Bizonyosság

Tudd, hogy most elkezdted átalakítani a kapcsolataidat. Írd le magadnak:

Minden kapcsolatom abban segít, hogy kibontakoztassam a lehetőségeimet. Öröm és boldogság a részem.
 

9. Ünneplés

Vedd észre, és ünnepeld meg, amikor egy-egy új, vágyott minőség megjelenik a kapcsolatodban annak eredményeképpen, hogy átalakítottad a gondolkodásodat. Írd le:

Sikerrel járok a boldog, örömteli párkapcsolat megteremtésében. Minden nap van mit ünnepelnem.
 

10. Tudatosság

Vedd észre azt is, amikor valami olyasmit tapasztalsz, ami nincs összhangban a számodra ideális kapcsolatról alkotott képpel. Ekkor újra vezesd végig magad ezen a 10 lépésen. Írd le a megerősítést:

Számomra nagyon fontos, hogy szeretetteli kapcsolatokban éljek. Észreveszem, amikor nem érzem jól magam, és – ha szükséges - újra átalakítom a gondolataimat.


Tíz rendkívül egyszerű lépés, amely elképesztő változásokat hozhat, próbáld ki!

Közben pedig írd meg: milyen hatással voltak rád az olvasottak?

 • Végigcsináltad a 10 lépést? Vagy valamilyen ellenállás ébredt benned? Legyintettél, miközben ezt gondoltad: Nekem erre nincs időm? Az ilyesmi úgysem működik? Adsz-e esélyt magadnak és a szerelemnek azzal, hogy minden lehetőséget megragadsz belső akadályaid eltakarítására?
 • Ha elvégezted a gyakorlatot, milyen érzés volt? Kiderült-e számodra, hogy mit akarsz? Mi jelent meg benned a végére? Béke? Izgatottság? Várakozás?

Átadom a szót neked …

Szeretettel,

Sarkadi Kriszta

♦ Párkapcsolati alapozó - AJÁNDÉK! ♦

► Egy hasznos és szórakoztató könyv,

► négy inspiráló hanganyag, valamint

► egy hatrészes online kurzus

lesz a segítségedre abban, hogy a párkapcsolati boldogságot minél hamarabb megtapasztalhasd.

Ha szívesen veszed ezt az ajándékot tőlem, akkor a Párkapcsolati alapozót (a könyvet, az online kurzust és a hanganyagokat) ide kattintva töltheted le:

Kérem a Párkapcsolati alapozót! >>>

 

Kategóriák: Gyorssegély


Ha tetszett, kattints az alábbi linkekre, és oszd meg ismerőseiddel!

Hozzászólások

Anna’10 szept 10 - 11:13

Igen, elvégeztem e gyakorlatot, nagyon várom a változást. Egyébként gondolhatnánk, hogy ez túl egyszerű, pont ezért működik. Mint mindig, most hálás köszönet érte.

neobe’10 szept 10 - 11:26

És mi van ha mégsem működik? Ha már számtalan szemináriumon és fejlesztésen és önismereten túl még mindig nem működik, mert még mindig egyedül vagyok? Vonzás törvénye, a Titok, adj hálát, írj megerősítéseket, csinálj vision-board-ot, alakítsd át a gondolataidat és a tudattalan hitrendszeredet, figyeld meg a mintákat, változtass... Megtettem. Mégsincs eredménye... Ilyenkor mit tanácsolsz?

neobe

ZSÓKA’10 szept 10 - 11:52

ELOLVASTAM ÉS EGYETÉRTEK VELE... MÉGSEM TUDOM HINNI, HOGY BENNEM VOLT A HIBA EGYIK ESETBEN SEM. LEHET, HOGY TÉNYLEG CSAK PECHES VAGYOK?

ZSKA

Laca’10 szept 10 - 14:19

@Neobe: ez is része az önkorlátozó hitrendszerünknek. hajlamosak vagyunk nem észrevenni a pozitív változásokat amelyeket az ilyen irányú tevékenységeink okoznak. Sokszor nagyon jól esik vergődni a mocsárban, mert a szaga is megszokott, és minden olyan ismerős :) Talán ezért is hasznos néha leírni a fontos dolgokat napló szerűen, hogy amikor úgy érzed semmi nem vezet sehová vissza tudj kicsit lapozni, hogy lásd honnan indultál

Sarkadi Kriszta’10 szept 14 - 15:27

Kedves Neobe és Zsóka!

Nekem is volt egy olyan időszakom, amikor hiába alkalmaztam mindent, amit addig tanultam, látszólag nem működött semmi. Pedig közben egy pillanatra sem hagytam abba sem az önismereti munkát, sem a rendszeres meditációt vagy imádságot, sem a spirituális irodalom olvasását. (Nem is nagyon tudnám most már - mindez életem szerves, örömteli része lett.)

Évek teltek el így. Végül épp egy párkapcsolati krízis segített rádöbbennem arra, mi a helyzet (a novemberben megjelenő Ezo Tér Magazinban részletesen írok erről). Ezekben az években nem voltam önmagam, hanem egy öntudatlanul felvett szerepet játszottam: az áldozatét. Azért, mert azt hittem, az aki valójában vagyok, nem elég jó. Alacsony önbecsülésemből fakadóan meghoztam azt a tudattalan döntést, hogy ezt a szerepet kell felvennem ahhoz, hogy mások szeressenek, megbecsüljenek, értékesnek és fontosnak tartsanak.

Amikor pedig szerepet játszunk, azzal az a probléma, hogy képtelenek vagyunk az elfogadásra - nem tudunk kapni. A szerep "kap", mi magunk nem. Így hiába teszi lábaink elé kincseit az univerzum (vagy a párunk), mi észre sem vesszük, mert képtelenek vagyunk az elfogadására.

A szerepjátszás mélyén korábban kialakult bűntudat rejlik, amely nem engedi, hogy önmagunkat adjuk és valóban, szívből adjunk, mert önmagunkat a múlt egy "hibája" miatt rossznak tartjuk). Nem tudunk szívből adni, mert a szerep állandóan kapni akar.

Két egyidejű dolgot tehetsz ennek feloldására. Az egyik: kezdj el magadnak megbocsátani. Ha kell, írj egy listát mindarról, amiről úgy érzed, ártottál vele másoknak, engedd meg magadnak a felettük érzett bánatot, majd bocsáss meg magadnak. (Ebben segítségedre lehet az ezen az oldalon megvásárolható Megbocsátás című meditációs cd is.)

A másik: kezdj el valóban, szívből adni: akár olyanoknak, akikről biztosan tudod, soha, semmilyen viszonzást nem várhatsz tőlük, hiszen vagy nem áll módjukban, vagy nem is ismeritek egymást, stb. Éld át a valódi, szerepek nélküli adás örömét, hogy idővel te is kaphass.

Egy ilyen folyamat fokozatosan megy végbe. Ezért adj magadnak időt, és bánj gyengéden magaddal.

Szeretettel,

Kriszta

burnettblanchefleer3654@gmail.com’24 júl 20 - 10:10

burnettblanchefleer3654@gmail.com

burnettblanchefleer3654@gmail.com

Hozzászólás

Kérünk, a kiemelt mezőket mindenképpen töltsd ki!

Fontos: a rendszer 30 perc után automatikusan kiléptet; ezért ha a hozzászólásod megírása meghaladta a fél órát, akkor javasoljuk, hogy jelöld ki az üzenet teljes szövegét, másold (CTRL + C), majd végezz el egy frissítést (F5), illeszd be (CTRL+V), és csak ezután kattints az Elküld gombra!

A blogomról

A blogomról

Neked szól ez az oldal, ha vannak kérdéseid, és tenni akarsz annak érdekében, hogy szerelmi kapcsolataidban (is) olyan életet élj, amilyenre szíved legmélyéről vágysz. Számtalan izgalmas, egyben elgondolkodtató nézőpontot fogok eléd tárni, hogy saját megoldásod kialakítására inspiráljalak.

Ennek is örülni fogsz

Mesés életem könyve - Váltsd valóra az álmaidat!

Merj nagyot álmodni! Majd indulj el, váltsd valóra az álmaidat, és legyen neked is mesébe illő életed!  Tovább »

Szerelmeskönyv - Se testben, se lélekben ne légy egyedül

Ha szeretnéd mélységesen megszeretni önmagad és örömtelivé tenni az életed, akkor feltétlenül szerezz be egyet!  Tovább »

Szerelemteremtő online kurzusok

A gyakorlatok elvégzése olyan változást indíthat el az életedben, amely legmerészebb álmaidat is felülmúlja!  Tovább »

Szerelemteremtő meditációk

A rendszeres meditációval könnyedén szerelmes, boldog, harmonikus életet teremthetsz magadnak.  Tovább »

Ajándék: 1 könyv + 4 hanganyag!

Kattints, iratkozz fel most, és töltsd le a könyvet azonnal! Másnap pedig érkeznek a hang- anyagok!  Tovább »

Találkozzunk az Instagramon is!

Itt minden nap egy új, inspiráló haikut találsz, és pillanatképeket arról, hogy mi az, ami mostanában foglalkoztat.  Tovább »

Legolvasottabb
írásaim


Blog kategóriák

Korábbi írásaim