Sarkadi Kriszta

Az új kapcsolati minták hírnöke-
ként abban támogatlak, hogy megszülessen benned és veled maradjon a szerelem.

Ajándék, neked!Ariadné fonalaAriadné fonala

 Írásaim - blogértesítőm és egyéb fontos híreim - útmutatásait követve könnyedén kitalálsz a félelmek, az elvárások és a régi minták útvesztőjéből, hogy meg- érkezz a szerelem varázslatos birodalmába.

Vedd a kezedbe Ariadné fonalát, és fogadd el ajándékba letölthető gyakorlati útmutatónkat!


E könyvet elolvasva képessé válsz arra, hogy kialakítsd saját "boldogságreceptedet", és megtudd, vajon hogyan, mitől leszel boldog és kiegyensúlyozott a párkapcsolataidban.

Programajánló

2024 május
H K Sze Cs P Szo V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Szerelmes találkozás 6 lépésben

’14febr26
3 hozzászólás
Szerelmes találkozás 6 lépésben

A Nők Lapja 2014. február 12-én megjelent számában találtam Szegő András interjúját Miklósa Erika operaénekesnő férjével, Csiszár Zsolttal. A számomra legérdekesebb részt idézem most; azokat a gondolatokat, amelyek a 6 lépés összefoglalására ihlettek:

- Ti hol jöttetek össze tulajdonképpen?

- Elég furcsa történet. Mint később kiderült, tízéves korunk óta többször is találkozhattunk volna: mindketten atletizáltunk, és ugyanazokon a versenyeken indultunk, többször voltunk egy időben ugyanabban a külföldi városban, jártunk Pesten ugyanabba az étterembe, presszóba, tehát az is előfordulhatott, hogy elmentünk egymás mellett.

Aztán 2012 januárjában elindult valami döbbenetes véletlensorozat. Én készültem, hogy elindulok futásban a szenior világbajnokságon, Erika pedig fejébe vette, hogy elindul a New York-i maratonon. Én teniszezés közben egy rossz mozdulatnál megsérültem a bal combomon, Erika a futópadon megsérült ugyanott. Én tudtam, hogy van egy hűtőkamrás módszer, amely gyorsítja a gyógyulást, ezért bejelentkeztem oda. Eri egy barátnőjétől hallott erről, és ő is bejelentkezett.

Engem január 30-ára, 2 órára írtak be. Erit ugyanerre a napra fél 3-ra. Én nagyon izgultam, ezért késtem negyedórányit, Erika is nagyon izgult, ezért negyedórával hamarabb érkezett. Egyszerre jelentkeztünk, és, hogy ne legyen kínos a helyzet, mondták, hogy menjünk be akkor a hidegkamrába együtt. Ez néhány percig tartott, utána fel kellett mennünk egy konditerembe, hogy felmelegedjünk. Elkezdtünk beszélgetni, hamar a futásra terelődött a szó, a New York-i maratonra, és a hölgy meglepően apró részleteket mondott az útvonalról. Ennyire ismeri a várost? Persze, mert többször dolgoztam ott. Merre? A Metropolitanben. És mit csinált ott? Hát énekeltem.

Aztán, látva zavaromat, bemutatkozott. Ráadásul egy már ott ülő néni el is csodálkozott, hogy én nem ismertem meg a világhírű dívát. Majd’ elsüllyedtem! Aztán kifelé menet hallottam, hogy Eri mondta, szerdán ugyanebben az időpontban jön legközelebb, utána én is ezt kértem. Szerdán már elkértem a telefonszámát, és ezzel gyakorlatilag megkezdődött a közös életünk. Áprilisban már együtt is laktunk, és pontban egy évvel a megismerkedésünk után, tehát tavaly januárban összeházasodtunk.

Idáig tart az interjúból idézett részlet, aminek azért örülök annyira, mert alátámasztja azokat az alapelveket, amelyeket én is vallok. Akik azért fordulnak hozzám, mert a párjukat keresik éppen, már ismerik ezeket, mert sokszor, sokféleképpen elmondtam nekik. Ez a történet kiváló alkalmat nyújt most arra, hogy írásban is összefoglaljam néhányukat.

1. Azzal a férfival vagy nővel, aki éppen most a legmegfelelőbb társ lesz a számodra, mindig akkor találkozol, amikor ennek eljön az ideje. Nem előbb, nem később. Nem tudod sürgetni vagy siettetni. Csak annyit tehetsz, hogy felkészíted a szívedet, kitakarítod a lelkedet, és frissen, megújulva várod kedvesed érkezését.

2. Minél több minden érdekel, minél több területet használsz arra, hogy kipróbáld magad és tágítsd a komfort zónádat, annál több lehetőséget biztosítasz arra, hogy egymásra találjatok. Erika és Zsolt hivatása nem azonos (egyikük operaénekes, másikuk gépészmérnök), de a sport szeretete közös, és éppen ez tette lehetővé a találkozásukat.

3. Mindig, mindennek jelentősége van, időnként még a sérülésnek, a betegségnek is. Egyszer egy nyaralás elején így fordult hozzám az útitársam:
- Aztán nehogy megbetegedj nekem! Nem fogom ezt az időt azzal ölteni, hogy téged ápollak! Én meg erre gondoltam: Ki tudja? Mi van akkor, ha épp ezen a módon találkozunk össze azokkal, akikre szükségünk van? Mi van akkor, ha kórházba kell mennünk, és ott olyan új, ismeretlen emberekkel leszünk együtt, akik elvezetnek a szerelemhez? (Végül egyikünk sem betegedett meg, úgyhogy erről a lehetőségről akkor lemaradtunk …)

4. Minden jól van úgy, ahogy van. Ha késel az is, ha korán érkezel, az is, ha pontos vagy, az is. Mindig, minden a te érdekedben történik, fölösleges bosszankodnod azon, ha valami nem pont úgy sikerül, ahogy eltervezted.

5. Ahhoz, hogy megtaláld a párod, tevékenykedned kell. Nem elegendő, ha mindig csak ugyanazokat az „útvonalakat” járod be újra és újra. Éld az életed, tedd a dolgod, tűzz ki célokat, vegyél részt örömteli, kihívást jelentő tevékenységekben.

6. Ha megtetszik valaki, cselekedj. Találkozz vele, ismerd meg, derítsd ki, hogy független-e, hogy vágyik-e kapcsolatra, hogy van-e bennetek elegendő közös, ami összetart, és elegendő különböző, ami felfedezésre hív.

Még hosszan lehetne folytatni a listát, de ebből a történetből talán ezek a legnyilvánvalóbbak. Most rajtad a sor: írd meg a hozzászólások között, téged mi vezetett el a mostani vagy egy korábbi párodhoz? Milyen „véletlen” történés tette lehetővé a találkozásotokat?

Átadom a szót neked ...

Szeretettel,

Sarkadi Kriszta

 

Találtál benne számodra fontosat?

Iratkozz fel, és azonnal értesítelek róla, ha egy új írásom itt megjelenik!

Kattints ide: 

Ariadné fonala >>>

 

Tovább olvasnál? Válogass kedvedre itt:

 

Aktuális programok:

 

Kategóriák: Szerelem


Ha tetszett, kattints az alábbi linkekre, és oszd meg ismerőseiddel!

Hozzászólások

Sandor’14 febr 27 - 00:07

Tetszik, nagyon jó kis sztori!

Sandor

Nyári szerelem’14 márc 01 - 17:00

Párommal egy motoros találkozón ismerkedtünk meg. Egy héttel korábban azt sem tudtam, hogy ott leszek, mivel soha nem voltam ilyen rendezvényen, motoron még nem ültem és a rock koncerteket sem igazán szeretem. Ő egy másik találkozóra akart menni, de előző héten lerobbant a motorja és így kötött ki itt. Ennyit a véletlenekről :) Igazából nekem eszembe sem jutott, hogy itt esetleg meg is ismerkedhetek valakivel, csak kíváncsiságból mentem el. Annak ellenére, hogy egy városban lakunk, nem ismertük egymást, pedig mint kiderült 15 évvel korábban egy cégnél dolgoztunk (igaz, én csak 4 hónapig voltam ott). Amikor hazakísért, megkérdeztem, hogy mikor született, és napra pontosan azon a napon, mint az exem, csak 4 évvel korábban. Egy héttel később meghívott, hogy nézzem meg, hogy hol lakik. A lakásban, ahol lakik, 10 évvel korábban laktam 4 hónapig albérletben (a városban ezen kívül még 2 helyen laktam), és miután elköltöztem, ő rá 4 évre vásárolta meg és újította fel azt a lakást. Nem is értem, hogy hogy tudta pont ezt a lakást választani :) Röviden ennyi :)

H

Remény’14 márc 02 - 19:10

Sziasztok. Lassan két éve már, hogy megismertem egy csodálatos embert, akit máig szeret a lelkem, de közelebbről sajnos nem tudtam megismerni. Talán azért történt, mert elég zárkózott, inkább visszafogott természetű vagyok, ő pedig energikus, humoros. Egy kurzus alkalmával ismertem meg, így hetente találkoztunk, de sajnos úgy alakult, hogy amit iránta éreztem, nem igazán tudtam felfedni előtte, pedig még el nem küldött verseket is írtam neki. Méjlben csak a kurzussal kapcsolatban mertem írni.... Érzelmi síkon elég bonyolult ezt így megírni, de ahányszor abba a városba utazom, ahol a kurzust látogattam, titokban még mindig reménykedem, hogy lesz alkalmam vele találkozni és egy jót beszélgetni. Azóta változtam, nyitottabb lettem és minden nap imádkozom érte, mert így érezem... Talán mást szeret. Ezért magamban próbáltam elengedni, nem ragaszkodni...
De mégis vágyom őt megismerni. Szóval, keresem, de nem találom....

egy lány

Hozzászólás

Kérünk, a kiemelt mezőket mindenképpen töltsd ki!

Fontos: a rendszer 30 perc után automatikusan kiléptet; ezért ha a hozzászólásod megírása meghaladta a fél órát, akkor javasoljuk, hogy jelöld ki az üzenet teljes szövegét, másold (CTRL + C), majd végezz el egy frissítést (F5), illeszd be (CTRL+V), és csak ezután kattints az Elküld gombra!

A blogomról

A blogomról

Neked szól ez az oldal, ha vannak kérdéseid, és tenni akarsz annak érdekében, hogy szerelmi kapcsolataidban (is) olyan életet élj, amilyenre szíved legmélyéről vágysz. Számtalan izgalmas, egyben elgondolkodtató nézőpontot fogok eléd tárni, hogy saját megoldásod kialakítására inspiráljalak.

Ennek is örülni fogsz

Mesés életem könyve - Váltsd valóra az álmaidat!

Merj nagyot álmodni! Majd indulj el, váltsd valóra az álmaidat, és legyen neked is mesébe illő életed!  Tovább »

Szerelmeskönyv - Se testben, se lélekben ne légy egyedül

Ha szeretnéd mélységesen megszeretni önmagad és örömtelivé tenni az életed, akkor feltétlenül szerezz be egyet!  Tovább »

Szerelemteremtő online kurzusok

A gyakorlatok elvégzése olyan változást indíthat el az életedben, amely legmerészebb álmaidat is felülmúlja!  Tovább »

Szerelemteremtő meditációk

A rendszeres meditációval könnyedén szerelmes, boldog, harmonikus életet teremthetsz magadnak.  Tovább »

Ajándék: 1 könyv + 4 hanganyag!

Kattints, iratkozz fel most, és töltsd le a könyvet azonnal! Másnap pedig érkeznek a hang- anyagok!  Tovább »

Találkozzunk az Instagramon is!

Itt minden nap egy új, inspiráló haikut találsz, és pillanatképeket arról, hogy mi az, ami mostanában foglalkoztat.  Tovább »

Legolvasottabb
írásaim


Blog kategóriák

Korábbi írásaim