Sarkadi Kriszta

Az új kapcsolati minták hírnöke-
ként abban támogatlak, hogy megszülessen benned és veled maradjon a szerelem.

Ajándék, neked!Ariadné fonalaAriadné fonala

 Írásaim - blogértesítőm és egyéb fontos híreim - útmutatásait követve könnyedén kitalálsz a félelmek, az elvárások és a régi minták útvesztőjéből, hogy meg- érkezz a szerelem varázslatos birodalmába.

Vedd a kezedbe Ariadné fonalát, és fogadd el ajándékba letölthető gyakorlati útmutatónkat!


E könyvet elolvasva képessé válsz arra, hogy kialakítsd saját "boldogságreceptedet", és megtudd, vajon hogyan, mitől leszel boldog és kiegyensúlyozott a párkapcsolataidban.

Programajánló

2024 április
H K Sze Cs P Szo V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Mi a vonzerő titka?

’14febr19
5 hozzászólás
Mi a vonzerő titka?

Azt, hogy a valódi szépség belülről fakad, mindannyian hallottuk már. Emlékszem, én sokáig így értelmeztem ezt a gondolatot: a belső szépség a fontos, tehát arra figyelek, ami belül van, és igyekszem nem tudomást venni a külső „csúnyaságról”, vagyis azokról a külső vonásokról, amelyek nem tetszenek.

Időközben azonban ráébredtem, hogy egészen másról van szó! Aki belül szép, az kisugárzik, és kívül is szép lesz. Egyszerűen szépnek és vonzónak látjuk azokat az embereket, akik belül rendben vannak, függetlenül attól, hogy a külsejük mennyire felel meg az éppen aktuális (ezért állandóan változó) szépségideáloknak. Vonzódunk hozzájuk, tetszenek nekünk, a közelükben akarunk lenni, kíváncsiak vagyunk rájuk, meg akarjuk őket ismerni, magunkra akarjuk vonni a figyelmüket, és gyakran meg sem tudjuk magyarázni, hogy miért.

Akkor leszel ellenállhatatlanul vonzó, ha szereted magad. A vonzó emberek nem minősítik önmagukat, és másokról sem ítélkeznek. Nyitottak a szeretet megnyilvánulásaira. A gondolataikat a szeretet tölti ki, a cselekedeteik szeretetből fakadnak. - Deepak Chopra indiai származású amerikai fizikus, író, tanító -

Amikor ez a "szeressük magunkat" témakör kerül terítékre egy-egy csoportban, vagy párkapcsolati tanácsadás során, mindig felmerül a kérdés is: Rendben, de hogyan szeressem magam? Miből derül ki, hogy valaki szereti-e magát vagy sem?

Észrevettem, hogy amikor válaszolni kezdek erre a kérdésre, egy hosszú lista bontakozik ki lelki szemeim előtt, amiből kiválasztok néhányat, és hangosan ki is mondom. Így arra gondoltam, most szívesen szánok néhány blogbejegyzést arra, hogy ezeket sorra vegyem. Te pedig közben kipipálhatod, hogy melyikkel vagy már készen!

 

1. Légy önmagad!

- Hohó, ebben aztán semmi újdonság nincs, Kriszta! - kiáltasz most fel elégedetten, és igazad is van. Abban sincs semmi újdonság, hogy fontos lenne szeretni magunkat, mégis hadilábon állunk vele.

Szóval az a kérdés, hogy mitől leszel önmagad? Ki az az "önmagad"? Ki az, aki vagy, és ki az, aki nem vagy?

Akkor fogod tudni ténylegesen megszeretni magad, ha többé nem fogadod el automatikusan a családodból, a társadalomból, a kultúrából, a munkatársaidtól megörökölt - és folyamatosan érkező újabb - meghatározásokat. Rá kell szánnod az időt és az energiát arra, hogy csendben befelé figyelj, és meghatározd, mi a te saját valóságod. Mi az életről, az emberekről, a szerelemről, a párkapcsolatokról vallott filozófiád? Milyen értékek a legfontosabbak a számodra? Mi az, ami érdekel? És mi az, ami nem érdekel?

 

2. Tulajdoníts egyre kisebb jelentőséget mások véleményének!

Minél inkább beszabályozott környezetben nőttünk fel, annál inkább a vérünkké vált, hogy igyekezzünk mindenki elvárásának megfelelni és mindenki tetszését elnyerni. Ám amíg erre törekszel, addig épp önmagadat veszíted el a folyamatban.

Csak akkor élhetsz önmagadhoz hű életet, és csak akkor találod meg azt, aki ebben örömmel a társad lesz, ha nem törődsz azzal, mások mit gondolnak arról, mit csináltál már megint jól vagy rosszul. Más emberek nem értenek a te életedhez, csak a sajátjukhoz. (Sőt: én sem értek a te életedhez. Tehát ne hallgass rám se, ha úgy érzed, nem a lelkesedés és az öröm, hanem a félelem erősödik benned attól, amit olvasol!)

Természetesen jót akarnak, amikor elmondják neked a véleményüket, mert úgy vélik, te is akkor leszel boldog, ha ugyanúgy élsz, ahogy ők. Ám egyedül te tudhatod, hogyan jó neked. Fokozatosan gyűjtsd össze a bátorságod, és merj eltérni az elvárásoktól, a megszokottól, és ne törődj azzal, mások mit gondolnak erről!

- De nem önzés ez, Kriszta? - kérdezte tőlem valaki, amikor élőszóban is valahol errefelé tartottam az eszmefuttatásomban. Nem, nem az. Önzés az, amikor annyira boldogtalan vagy a mások által rád kényszerített életben, hogy már nincs miből adnod, hanem mindig csak azt keresed, hol kaphatnál egy kis szeretetet, egy kis pozitív energiát te magad ...

Nos, eddig jutottunk ma, legközelebb folytatjuk! Addig pedig írd meg a hozzászólások között, hogy te mit gondolsz minderről! Hol tartasz az önmagaddá válás folyamatában? Mennyire sikerült levetkőznöd a mások véleményétől való függést?

Átadom a szót neked ...

Szeretettel,

Sarkadi Kriszta

 

Találtál benne számodra fontosat?

Iratkozz fel, és azonnal értesítelek róla, ha egy új írásom itt megjelenik!

Kattints ide: 

Ariadné fonala >>>

 

Tovább olvasnál? Válogass kedvedre itt:

 

Aktuális programok:

 

 

Kategóriák: Egyedül


Ha tetszett, kattints az alábbi linkekre, és oszd meg ismerőseiddel!

Hozzászólások

H. Gabi’14 febr 19 - 11:39

Kedves Kriszta,
Nagyon fontosnak tartom amiket itt megfogalmaztál, azonban nem kimondottan könnyű feladatnak. Önmagunk őszinte megismerése és felvállalása igen komoly kihívás, nekem legalábbis mindig is az volt, mivel az én családomban, múltamban a másoknak való megfelelés és a szülői korlátozások igen visszahúzók voltak. Ma már azonban egyre közelebb vagyok az én valóságomhoz. Az ön-megismerés úgy érzem már csaknem teljes, a felvállalással azonban még azért vannak feladataim 
Számomra a személyiségem feltérképezéséhez vezető legteljesebb út a személyiség alapú (humanisztikus) asztrológia volt és azóta is ez nyújt folyamatos támaszt az útvesztőkben.
Remélem mindenki megtalálja a saját útját, módszereit, amikkel megtalálja önmagát, a felvállaláshoz pedig sok erőt és hitet kívánok mindenkinek (és persze magamnak is) ;-)
Szerettel,

Gabó

H.Zsófi’14 febr 19 - 16:06

Kedves Kriszta,
mindezeken belül hol helyezkedik el az egyensúlyos lelkiismeret, mert engem mindig a lelkiismeretfurdalás visz bele abba, hogy úgy tegyek ahogy másnak jó és nekem viszont nem... esetleg lelkiismeretfurdalás=megfelelési vágy? több esetben megpróbáltam már erőt véve magamon nem úgy cselekedni, ahogy kellett volna és szabály szerűen fizikális fájdalmat éreztem a testemben, és a megőrülés kerülgetett, nem bírtam, így újból behódoltam...

Zsófi

Szilvi’14 febr 19 - 17:03

Jó,ha a gyökércsakrát helyreteszi egy ahhoz értő ember, mert a megfeleléstől totál "elmozdulhat" és csökken a működése. Utána már nem kérdés,hogy csak magamnak akarok megfelelni,de a tudatos munka és önismeret is jó ha vannak továbbra is.. Na meg az éberség. :-)

Ircsi’14 febr 27 - 07:19

Kedves Zsófi!
Azt kell elsősorban megértened,hogy neked kell jól érezned magad,Te kell hogy a legfontosabb legyél a saját életedben.Neked kell boldognak lenned ahhoz,hogy mások is azzá válhassanak körülötted.A lelkiismeret furdalás,nem más mint menekülés egy adott helyzetből,mert ha "behódolsz" úgy könnyebb,pedig nem.Amikor ezt teszed magadnak okozol fájdalmat,akár fizikailag is.Meg kell tanulnod nemet mondani,és a saját magad szeretni annyira,hogy ezt meg is tudd tenni.

Blue’14 márc 09 - 16:03

Ilyen találkozásokon vannak korombeliek? (17)

Hozzászólás

Kérünk, a kiemelt mezőket mindenképpen töltsd ki!

Fontos: a rendszer 30 perc után automatikusan kiléptet; ezért ha a hozzászólásod megírása meghaladta a fél órát, akkor javasoljuk, hogy jelöld ki az üzenet teljes szövegét, másold (CTRL + C), majd végezz el egy frissítést (F5), illeszd be (CTRL+V), és csak ezután kattints az Elküld gombra!

A blogomról

A blogomról

Neked szól ez az oldal, ha vannak kérdéseid, és tenni akarsz annak érdekében, hogy szerelmi kapcsolataidban (is) olyan életet élj, amilyenre szíved legmélyéről vágysz. Számtalan izgalmas, egyben elgondolkodtató nézőpontot fogok eléd tárni, hogy saját megoldásod kialakítására inspiráljalak.

Ennek is örülni fogsz

Mesés életem könyve - Váltsd valóra az álmaidat!

Merj nagyot álmodni! Majd indulj el, váltsd valóra az álmaidat, és legyen neked is mesébe illő életed!  Tovább »

Szerelmeskönyv - Se testben, se lélekben ne légy egyedül

Ha szeretnéd mélységesen megszeretni önmagad és örömtelivé tenni az életed, akkor feltétlenül szerezz be egyet!  Tovább »

Szerelemteremtő online kurzusok

A gyakorlatok elvégzése olyan változást indíthat el az életedben, amely legmerészebb álmaidat is felülmúlja!  Tovább »

Szerelemteremtő meditációk

A rendszeres meditációval könnyedén szerelmes, boldog, harmonikus életet teremthetsz magadnak.  Tovább »

Ajándék: 1 könyv + 4 hanganyag!

Kattints, iratkozz fel most, és töltsd le a könyvet azonnal! Másnap pedig érkeznek a hang- anyagok!  Tovább »

Találkozzunk az Instagramon is!

Itt minden nap egy új, inspiráló haikut találsz, és pillanatképeket arról, hogy mi az, ami mostanában foglalkoztat.  Tovább »

Legolvasottabb
írásaim


Blog kategóriák

Korábbi írásaim