Sarkadi Kriszta

Az új kapcsolati minták hírnöke-
ként abban támogatlak, hogy megszülessen benned és veled maradjon a szerelem.

Ajándék, neked!Ariadné fonalaAriadné fonala

 Írásaim - blogértesítőm és egyéb fontos híreim - útmutatásait követve könnyedén kitalálsz a félelmek, az elvárások és a régi minták útvesztőjéből, hogy meg- érkezz a szerelem varázslatos birodalmába.

Vedd a kezedbe Ariadné fonalát, és fogadd el ajándékba letölthető gyakorlati útmutatónkat!


E könyvet elolvasva képessé válsz arra, hogy kialakítsd saját "boldogságreceptedet", és megtudd, vajon hogyan, mitől leszel boldog és kiegyensúlyozott a párkapcsolataidban.

Programajánló

2024 április
H K Sze Cs P Szo V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Kudarcot vallani szabad!

’14márc24
1 hozzászólás
Kudarcot vallani szabad!

Évekkel ezelőtt történt, hogy egy nyári napon, estefelé, épp a zebránál álldogáltam és arra vártam, hogy átjussak a túloldalra, amikor odalépett hozzám egy fiatalember.
- Ne haragudj, hogy csak így megszólítalak - mondta -, de szeretném elmondani, hogy mennyire szép vagy.
- Ó, köszönöm - nyögtem meglepődve, mert erre nem számítottam.
- Van kedved beülni egy kávéra valahova? - folytatta.
- Hát, most nincs - válaszoltam óvatosan, mert nem tudtam, mi lesz a folytatás, és megbántani sem akartam, annyira kedves volt.
- És a telefonszámodat megadod, hogy felhívhassalak? - kérdezett tovább bátran.
- Azt hiszem nem, most nem szeretném megadni a telefonszámomat.
- Van barátod, ugye?
- Igen, van.
- Hát akkor, gondolom, nincs esélyem. De azért köszönöm, hogy beszélgethettem veled - mondta, majd sarkon fordult, és határozottan elsétált az ellenkező irányba.

Ahogy a lámpa zöldre váltott, elindultam a zebrán, és közben még mindig a beszélgetésen tűnődtem. Azon morfondíroztam, mennyire jóleső volt ez a helyzet; mennyire bátor volt ez a fiú, és mennyire örültem, hogy nem kellett tolakodásnak éreznem a közeledését. Az is tetszett, hogy "meghallotta", amit mondtam, és a szükségesnél nem próbálkozott tovább, nem vált nyomulóssá.

Ez az emlék vezetett ahhoz, hogy folytassam az írást arról, amit néhány hete kezdtem el itt: Mi a vonzerő titka? A vonzerő következő titka ugyanis ez:

3. Bízz az ösztöneidben, és kísérletezz bátran!

Ismerd meg a saját működésedet, ismerd meg mások működését. Fedezd fel új oldalaidat; tudd meg, mi az, amit élvezel, mi az, ami örömet okoz, még akkor is, ha néha úgy érzed, kudarcot szenvedtél.

Nekem sokáig azért esett nehezemre új dolgokat kipróbálni, mert abban a tévedésben voltam, hogy mindent azonnal jól kell csinálnom. Elfelejtettem, hogy ez számomra új, kezdő vagyok benne, és senki nem várja tőlem, hogy azonnal, elsőre sikerüljön. (Én persze ezt vártam magamtól, ezt az elvárást kellett elengednem.)

A napokban a kezembe került egy könyv, amelyben egy rendkívül egyszerű, mégis forradalminak tűnő „gyógymódot” olvastam, ezt fogom most megosztani veled. A könyv címe ez:

Bukj el gyorsan, bukj el gyakran! - Hogyan segít a kudarc a győzelemhez?

(Ryan Babineaux, PhD., and John Krumboltz, PhD: Fail Fast, Fail Often: How Losing Can Help You Win).

Ha megteszed ezt a néhány lépést, azt fogod tapasztalni, hogy elképesztő módon megnövekszik az önbizalmad, és olyan területeken is sikert érsz el, ahol korábban nem is gondoltad volna. Íme:

  • Találj valamit, amit szeretnél kipróbálni, de eddig nem merted, mert attól félsz, hogy nem fog sikerülni. Például határozd el ezt: Megszólítok egy olyan férfit vagy nőt az utcán, aki tetszik nekem. (Természetesen nem csak ezt, bármi mást választhatsz.)
  • Találd meg a módját, hogy a lehető leggyorsabb módon valóban átéld a kudarcot. Például határozd el ezt: Ma délután, amikor hazafelé tartok a munkahelyemről, megszólítok valakit.
  • Tedd meg, amit elhatároztál, és közben mondd el az embereknek, hogy kezdő vagy ebben. Például amikor odalépsz ahhoz, akit kiszemeltél, mondd ezt: Teljesen kezdő vagyok idegenek megszólításában, de ma eldöntöttem, hogy kipróbálom.
  • Gyorsan találj egy újabb kihívást, és bukj el megint. Például határozd el ezt: Legközelebb nem csak megszólítok valakit, hanem el is beszélgetek vele legalább egy percig.

Mi az értelme ennek? Amikor arra fókuszálsz, hogy most éppen megtanulsz valamit, mert kezdő vagy benne (tehát nem akarsz rögtön lenyűgöző teljesítményt nyújtani), akkor jobban sikerül, amibe belefogsz, jobban élvezed te magad, és egyre többet vagy képes tanulni ezekből a helyzetekből. Ez pedig oda vezet, hogy sokkal gyorsabban fogsz fejlődni azokon a területeken, amelyek ahhoz szükségesek, hogy a szerelmet és a párkapcsolati boldogságot minél hamarabb megtapasztald.

Lehet, azt gondolod most, hogy ez marhaság, teljesen fölöslegesen teszed ki magad megalázó helyzeteknek. Ám ez tévedés. Ugyanis semmi megalázó nincs abban, amikor elkezdünk egy számunkra új dolgot megtanulni. Egy gyerek sem érzi megalázottnak magát azért, mert miközben járni tanul, időnként fenékre ül, vagy orra bukik. Felnőtté válásunk során kialakuló egónk az, aki állandóan szeretné magát tökéletesnek és tévedhetetlennek beállítani. Ne engedd. Légy kísérletező és nyitott, mert a szerelem is oda érkezik meg szívesen, ahol nem kell a komfort zónád szögesdrótján kínkeservesen átmásznia.

Aztán írd meg a hozzászólások között, hogy mi az, amit kipróbáltál, és sikerült-e könnyen, gyorsan, sokszor kudarcot vallanod!

Átadom a szót neked ...

Szeretettel,

Sarkadi Kriszta

 

Találtál benne számodra fontosat?

Iratkozz fel, és azonnal értesítelek róla, ha egy új írásom itt megjelenik!

Kattints ide: 

Ariadné fonala >>>

 

Tovább olvasnál? Válogass kedvedre itt:

 

Aktuális programok:

 

 

Kategóriák: Egyedül


Ha tetszett, kattints az alábbi linkekre, és oszd meg ismerőseiddel!

Hozzászólások

Szilvavirág’14 márc 24 - 12:39

Sziasztok. Nekem erről a cikkről elsőre az jutott eszembe, mennyire tud az élteben blokkolni, ha arra figyelek, mit mondhatnak, mit gondolhatnak mások, ahelyett, hogy önmagam lennék, valódi önmagam és igazából nem kellene szégyenlenem magam sem külső sem belső tulajdonságaim miatt.
Voltak időszakaim, mikor úgy éreztem, nagyon sokan rosszhiszeműek velem és nem értettem ezt az egészet. Utólag, persze más távlatokból nézve minden annyira más. Nem a rosszra kell figyelnünk a kapcsolatainkban (igen a nevelő szándék és odafigyelés az más). Szeressük ki egymásból a jót, mert annyi minden csak úgy tovatűnik...
Másokat szolgálok (mint mindannyian :) és ez örömet okoz, de mégis egyedül vagyok, pedig negyon megszerettem kb. egy éve egy csodálatos férfit és nagyon szeretnék vele találkozni, mégis úgy érzem, sajnos akkoriban túlságosan elfoglalt voltam, vagy neki egyszerűen kevés voltam -- nem tudom. Nagyon szeretnék vele újra találkozni és egy jót beszélgetni, hogy talán mégis talál bennem valami szeretnivalót, legalább barátként.

Lashannyíló Szilvavirág

Hozzászólás

Kérünk, a kiemelt mezőket mindenképpen töltsd ki!

Fontos: a rendszer 30 perc után automatikusan kiléptet; ezért ha a hozzászólásod megírása meghaladta a fél órát, akkor javasoljuk, hogy jelöld ki az üzenet teljes szövegét, másold (CTRL + C), majd végezz el egy frissítést (F5), illeszd be (CTRL+V), és csak ezután kattints az Elküld gombra!

A blogomról

A blogomról

Neked szól ez az oldal, ha vannak kérdéseid, és tenni akarsz annak érdekében, hogy szerelmi kapcsolataidban (is) olyan életet élj, amilyenre szíved legmélyéről vágysz. Számtalan izgalmas, egyben elgondolkodtató nézőpontot fogok eléd tárni, hogy saját megoldásod kialakítására inspiráljalak.

Ennek is örülni fogsz

Mesés életem könyve - Váltsd valóra az álmaidat!

Merj nagyot álmodni! Majd indulj el, váltsd valóra az álmaidat, és legyen neked is mesébe illő életed!  Tovább »

Szerelmeskönyv - Se testben, se lélekben ne légy egyedül

Ha szeretnéd mélységesen megszeretni önmagad és örömtelivé tenni az életed, akkor feltétlenül szerezz be egyet!  Tovább »

Szerelemteremtő online kurzusok

A gyakorlatok elvégzése olyan változást indíthat el az életedben, amely legmerészebb álmaidat is felülmúlja!  Tovább »

Szerelemteremtő meditációk

A rendszeres meditációval könnyedén szerelmes, boldog, harmonikus életet teremthetsz magadnak.  Tovább »

Ajándék: 1 könyv + 4 hanganyag!

Kattints, iratkozz fel most, és töltsd le a könyvet azonnal! Másnap pedig érkeznek a hang- anyagok!  Tovább »

Találkozzunk az Instagramon is!

Itt minden nap egy új, inspiráló haikut találsz, és pillanatképeket arról, hogy mi az, ami mostanában foglalkoztat.  Tovább »

Legolvasottabb
írásaim


Blog kategóriák

Korábbi írásaim